Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Fotografēšanās Siguldā
Vai kādam ir pieredze ar kāzu bildēšanos Siguldā? Sākotnēji, plānojot kāzas Rīgā, likās pats par sevi saprotams, ka iesim taisīt profesionālās bildes salonā (pēc vecām un labām tradīcijām ;) ). Tagad, kad esam 'piezemējušies' Siguldā, tā ir problēma, jo, kā saprotu, tur nav neviena vērā ņemama fotosalona!! Ir kādi ierosinājumi, kā tikt cauri? Tagad pastāv variants nolīgt prof. fotogrāfu uz kādu stundiņu, lai pa smuko pie Siguldas pils nofotografē, bet tas atkal visu sarežģī..
Saktos ka neviena aktiva nav :( Man ari loti tas interesetu!
mēs ņēmām fotogrāfu no Siguldas Vladimiru Tjurinu, šeit forumā ir gan negatīvas, gan pozitīvas atsauksmes, kā jau par visu. Mums bildes sanāca labas, man ļoti patīk. Var fotogrāfēt gan pie viņa salonā, gan arī ārā.
Tātad kur top skaistas bildes Siguldā - atbilde visur, ja ir labs laiks:) Iesaku - Siguldas pils, Turaidas pils, dārza centrs "Latroze" ar savu āra puķu dārzu, visi mazie parciņi Siguldā - Spieķu, Atslēgu u.c, kas sacelti uz 800 gadi.Raiņa parks, tur ir bērnu rotaļu laukums, var apspēlēt un daudzi mazi tiltiņi (nešanai pāri utt).
Tam, kas grib fotogrāfēties Siguldā, labāk atbraukt un paskatīties uz vietas, varbūt kas iekrīt acīs, jo vietas šeit ir ļoti daudz skaistas. Mēs 1,5 stundu fotogrāfējāmies turpat pie pils un pilsdrupās.
Mēs sākotnēji arī iedomājāmies par foto saloniem pa ceļam uz svinību vietu, lai nav līkums jāmet vēl līdz Rīgai, taču beigās izlēmām par labu tā saucamās ''salon bildes'' uztaisīt turpat pilī uz vietas pirms vai pēc sēšanās pie galda - tad jau manīs. Droši vien, ka pirms. Vienkārši studijas gaismas būs līdzi un tad jau - Tas noteikti būs vēl labāk kā salonā :))
Par cik mums ar fotogrāfu ir paveicies - līgavaiņa brālis - tad tā visa foto lietiņa tāda bišķi vienkāršāka.
Jums fotografs savs ir? Tad sarunajiet ar vinju - araa arii bez specialam pariktem, gaismam var uztaisit labas bildes. Bet nu protams salons ir salons un ara bus citadak...Bet ja jums labs fotografs - tas atradis labu izeju shim gadijumam;)
Mēs visam pasākumam kopumā profesionālu fotogrāfu neņemsim, budžets ierobežots, iztiksim ar draugiem ;) Tāpēc arī gribās pāris salona ( vai salona kvalitātes) bildes.. Cik, apmēram, izmaksāja tā pusotra stunda?
pie Vladimira? 40 lati, bet tas ar visu ceremoniju, tā kā tur bija aptuveni 2 stundas ar astīti.
Bildes atsevišķi cik vēlas, mums bija ap 200 bilžu pa tām 2 stundām, samaksāju vēl aptuveni kādus 35 latus (apstrāde, disks un bildes 10*15 cm)
mums buus savs fotograafs un mees arii plaanojaam peec ceremonijas braukt nelielaa celojumaa uz Siguldu pafocheeties un pastaigaaties. Bet pazinas saka, ka varbuut nav veerts, jo tas tomeer patalu no Riigas, mashiinaa buus karsti, iespeejams korķi, celaa buus zaudeeta pusotra stunda - vaardu sakot nav veerts....
Kaa juus domaajat? mees jau loti gribeetu, sigulda ir muusu rudens pilseeta, katru gadu uz turieni braucaam.. :)
Atgādinu potenciālajiem Siguldas braucējiem, ka Juglā Brīvības ielas remonts (arī šovasar) un tur korķis var gadīties ne pa jokam.
Es drizak ieteiktu braukt uz Jurmalu.Forsha vieta ir Jurmalaa viens kugniecibas muzejs.Varbut ar gluzji ta to nesauc, bet saprotu, ka tas ir kareizeja kolhoza muzejs .Tur blakus ir laipu takas pa priezu mezju un ideala vieta prieksh focheshanas.Ja vajag precizu vietas nosaukumu - varu uzjautat parim, ar ko tur braucam, jo es nekad neatceros vitu nosakumus, tikai zinu, ka tur nokljut pec vizualas atminjas:D
Bet tur feinas bildes var safotografet un plus - jura tuvu. Nav jadzenas uz Siguldu, kur bus ja visticamak daudz pari prieksha un otrs, ko Fridis te mineja - no Rigas tiesham papiet ilgs laiks, kamer aizbrauc uz turieni un vel tak jatbrauc, ja svinibas tepat Rigaa turpinas...
sestdienās pa dienu nemēdz būt baigie korķi...braucu diezgan bieži,jo līgavaiņa vecāki no Siguldas...mums maršruts Rīga-Sigulda-Tukums,braukāšāna liela,bet svinības sākas 11.00.:)cita lieta meitenēm,kas laulājas piektdienās,tad gan neieteiktu traukties uz Siguldu...
nii, pie juuras mees negribam - man juura ir vienaldziiga, arii liigavainis nav juuras fans ;) turpretiim par Siguldu esam staraa :)
vieniigais par ko es uztraucos ir tas celsh - pirmkaart ilgi, otrkaart karsti, pie tam viesiem buus pashiem jaatusee bez mums.. ja jau celam aizies ap 1.5 h + 1.5 h focheeshanai, tiltiem, vaartiem u.c. ko tur vedeeji izdomaas... mjaa, ilgi...
tas muzejs ir Jūrmalas brīvdabas muzejs un atrodas Lielupē, gandrīz pie pašas ietekas jūrā :)
manas bernības takas...vietas pa tiešam skaistas arī muzejs super!
i-neta var pameklet Ragakāpas dabas parks, netalu ir autostavvieta, skaista vieta pie jūras bezmaksas :)