FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Fotogrāfs kāzām?!

GarJānis 12.03.08. 18:10 | Kāzu datums: 13.09.2008

Laba dieniņa visiem jaunlaulātajiem un tiem, kas par tādiem vēl tikai kļūs!
Vēlos zināt vai kāds skatās reklāmu sadaļā Kāzu Foto, kurā redzami fotogrāfu darbi un kontakti. Nezinu kādēļ, bet man radies iespaids, ka neviens tur neskatās un fotogrāfus izvēlās citos veidos. Pēc ieteikumiem, meklējot interneta meklētājā fotogrāfu www lapas un citos veidos. Kā ir? Kā jūs to darāt?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
I
IlonaSi 12.03.08. 18:34 | Kāzu datums: 16.08.2008

Es savu fotogrāfu atradu tieši sadaļā Kāzu foto, ceru , ka viss izdosies, jo viss vēl ir priekšā:))

Niania 12.03.08. 18:44 | Kāzu datums: 08.09.2007

vairāk gan uzticos draugu ieteikumiem un viņu skaistajiem fotoalbumiem :)

L
Līga 12.03.08. 18:47

Nu ne - man no precos.lv diezgan daudzi pari ir intresejushies un daziem arii ir jabildee.Daziem gan uzreiz bij uzreiz jaatsaka, ka man jau citiem jabilde taja datumaa, bet man liekas, ka vismaz divi pari ir mani caur precos.lv atradushi bez tiem, ko noteikti zinu, ka no precos.lv manus kontaktus njemushi. Es gan neesmu ta ar uzjautajusi. Ja jau pat man apjautajas, kaut bildes neesmu ielikusi...
Tiesa gan - lielaka dalja tomer atrod mani caur pazinjam, kolegjiem un draugiem, kam jau esmu bildejusi.
Ta ka man liekas, ka skatas gan to sadalju un arii citas.

s
stella 12.03.08. 18:52 | Kāzu datums: 11.07.2008

sākumā biju iecerējusi fotogrāfu, ar kuru iepriekš sanācis kopā strādāt, bet tā kā viņa pakalpojumi ar pārbraucienu pāri visai Latvijai sanāca pārāk dārgi, meklēju citu. Ieskatījos arī šī portāla piedāvājumā, bet pēc tām pāris bildēm secinājumus izdarīt ir ļoti grūti. Jā, gribas, lai kādsuzticams cilvēks, kurš ar fotogrāfu iepriekš ir sadarbojies, pasaka - ir labais.
Savu fotogrāfu diemžēl vēl atradusi neesmu.

Krampe 12.03.08. 18:58

Cik nu man zināms, mani kā savu kāzu fotogrāfi ļoti daudzi tieši iz precos.lv izvēlas. T.i. - daudzi raksta vēstulē vai zvanot to tā arī pasaka:)

L
Līga 12.03.08. 19:27

Nu nedaudz ietaupit varu ieteikt, ka teiksim ar fotografu saruna, ka vinsh brauc ne sava auto, bet lidzi kada no viesu auto. Un turp atpaklaj nogadajat pashi.Manuprat, par to iespejams vienoties un lidz ar to - nedaudz ietaupit.

Citadi - piekritu, ka pec paris bildem nevar spriest par to - ka vispar fotografs bildee.

GarJānis 12.03.08. 19:59 | Kāzu datums: 13.09.2008

Paldies mīļie cilvēki! Esmu jums ļoti pateicīgs par atsaucību. Esmu izlēmis, ka pievienošos fotogrāfu sarakstam, kuri atrodami šajā interneta lapā jo man ļoti patīk fotografēt kāzas.
Uzskatu, ka kāzas ir viens no svarīgākajiem notikumiem cilvēka dzīvē līdzās ģimenes pieaugumam. Kā reizi šie divi notikumi un viss, kas ar to saistās man kā fotogrāfam ir interesntākie atspoguļošanai, iemūžināšanai un ātri ritošo sekunžu pārvēšanai par neaizmirstamu, notvertu mākslas mirkli.
Katras kāzas, kurās fotografēju, uztveru kā vienīgās, kuras fotografēju un gribās to izdarīt tik labi, kā nekad.

Friidis 12.03.08. 20:09

Man gan pārsvarā sanāk bildēt kāzas "mantojumā" - pēc atsauksmēm no iepriekšējo gadu kāzām. Reklāmas I-netā bieži vien tiek saliktas "pa tukšo". Tādēļ arī šeit neliku reklāmu- darba tāpat pietiek, pārspīlēt arī negribas, jo vismaz man ļoti daudz laika aizņem datorapstrāde (ne jau neprasmes dēļ,bet dēļ "pedantisma").
Šeit vairāk iegriežos, lai diennakts dežūru stundas "nosistu"...:)

T
Taube 12.03.08. 20:15 | Kāzu datums: 28.06.2008

Es pirmkart izverteju visus fotografus, kas ir sheit precos.lv. It ka viens iepatikas, bet kaut kas attur, iespejams, ka nav daudz bilzju no vienam kazam. Tas man ir svarigakais kriterijs - tieshi sieskats vienas kazas, lai saprastu kads fotografam stils. Tava majas lapa neatradu kazu bildes. Varbut es neieraudziju? Un cik lielas ir tavas izmaksas?

GarJānis 12.03.08. 20:20 | Kāzu datums: 13.09.2008

Pēc portāla noteikumiem man nevajadzētu reklamēt savu darbību forumā, bet linku tomēr publicēšu. www.garjanis.lv

GarJānis 12.03.08. 20:23 | Kāzu datums: 13.09.2008

Arī man bilžu apstrāde pēc kāzām aizņem vismaz 3 dienas, bet tā kā fotografēšana ir vienīgais mans darbs - varu atļauties.

Friidis 12.03.08. 20:38

Lai arī rutīnas fotografēšana sastāda lielo pusi no mana "maizes darba", tikai no foto dzīvot negribētu- lai nav "pārēšanās efekta". Tad jau arī sezonā nobildēt pāris kāzas mēnesī var ar prieku, nevis piespiešanos...:)
Arī gar-Jānis (1,94 m)...:)

GarJānis 12.03.08. 20:48 | Kāzu datums: 13.09.2008

Varbūt man vēl nav tik ilggadīgas fotografēšanas pieredzes, bet pagaidaam visu, ko fotografēju to ar lielu prieku. Parasti no pasākumiem, kuros v arētu būt garlaicīgi vai nepatīkami fotografēt veiksmīgi izdodas izvairīties.

L
Līga 12.03.08. 20:54

Nu es secinaju, ka vislabaka formula ir tada - vienu nedelju bildee kazas, otru velti atputai kopaa ar draugiem un gjimeni. Jo ja bilde veina laida pec kartas kazas - agrak vai velak pardeg - sak sevi shtancet, neredz labus kadrus, sagatavo bildes pavirshi - nu tada garaa.
Ja ir tikai katru otro nedeljas nogali jabildee kazas - tad vismaz man taa ir - es tas kazas gaidu ar prieku un arii pec bildeshanas ir tads forsh patikams pagurums, jo visu dienu esi riktigi rukajis:) Viena bridi - jauniba maksimalismaa man bij jabilde pasakumi katru nedeljas nogali - tad pekshnji sapratu, ka nevaru - darbs avizee, kazas un kadi citi pasakumi nedeljas nogales - kaut kur visaa saku zaudet un "lazoju" - iestajas tada radoshaa depresija, ka nu tikai - nevelos nekad to vairak piedzivot...
Iespejams, ka ir tadi cilveki, kas spej katru nedeljas nogali bildet un labi bildet, bet es varu labi nostradat divas dienas pec kartas, bet pec tam gan man vajag vismaz nedelju atputu un nakamo nedeljas nogali brivu...Pie shi principa ar pieturos.Tagad, pat ja piedava bildet datumaa, kursh man ir "brivdiena"- nenjemu, jo tikai naudas del kazas nevar bildet...Ir japatik, ctadi agrak vai velak bus chau...

GarJānis 12.03.08. 21:08 | Kāzu datums: 13.09.2008

Man gan tie pasākumi kurus fotografēju ļoti atšķiras. Korporatīvie pasākumi, klubu naktsdzīve, sporta svētki, mazliet interjeri, kāzās, konferences. Esmu ļoti apmierināts un garlaicīgi nav nekad.

Kazene 12.03.08. 23:55

Es arī bieži ieskatos fotogrāfu sadaļā. Lai gan pašai precoties šī portāla vēl nebija, ar draugu palīdzību tikku pie ļoti labiem fotogrāfiem un vēl diviem! Skatoties citu darbus arī esmu nolēmusi pievienoties foto reklāmas sadaļai. Pagaidām norit fotogrāfiju atlases darbs :) Ar fotogrāfēšanu esmu saslimusi ne pārāk sen, un to man ļoti patīk darīt. Lai veicas gan visiem mums gan visiem jums!

Niania 13.03.08. 17:35 | Kāzu datums: 08.09.2007

pēdējo ~2 gadu novērojums- mazliet uzmanīties vajadzētu gan piedāvātājiem, gan potenciālajiem klientiem. Ir redzēts ka nesen fotografēt sākuši fotogrāfi droši piedāvā savus pakalpojumus arī kāzu fotografēšanā, bet apskatoties bildes gribas teikt "nebojājiet taču cilvēkiem svētku/pēcsvētku prieku!" :/ diemžēl. Šos jaunos censoņus glābj vienīgi tas, ka ikdienā maz cilvēku redz patiešām kvalitatīvas fotogrāfijas. Tādiem gribas ieteikt vēl pamācīties un tik ļoti nedzīties pēc tām naudiņām.

p.s augstāk minētais ir mani pers. novērojumi "iz dzīves" un nav domāti par kādu no šīs diskusijas dalībniekiem konkrēti :)

GarJānis 13.03.08. 18:59 | Kāzu datums: 13.09.2008

Bēdīgi, bet te nu arī izpaužas brīvās Latvijas brīvība. Fotogrāfiem nav jāuzrāda diplomi, sertifikāti un citādi jāpierāda, ka esi labs fotogrāfs. Vispār jau arī tādi papīri arī neko nepierāda jo tas, ka esi mācījies un varējis pārliecināt žūriju vēl nenozīmē, ka esi labs fotogrāfs. Un ja rokamies vēl dziļāk tad arī tas, ka esi labs fotogrāfs vēl nenozīmē, ka vari labi nofotografēt kāzas. Kāzām ir sava specifika. Tas ir dzīvs pasākums, kurā jāķer kadri tātad reportāžas fotogrāfiem ir vieglāk, taču nevar jau taisīt arī tīru reportāžu jo nevienu jau pēc kāzām neinteresē, ka šis viesis atnesa šo dāvanu vai kā pāris pēc baznīcas ceremonijas devās sakārtot matus. Visi pēc kāzām vēlas tādas bildes, kuras ir mākslinieciski skaistas, kurām ir pašām savs stāsts, kuras uzrunā pirmkārt pašus, bet noteikti arī svešus. Tā lai pēc 20 gadiem, kad bērni precēsies, ir ko parādīt un lai viņi šīs bildes ierauga kā brīnumu nevis notikumu atstāstījumu. Tā man liekas.

Upmale 17.03.08. 17:07 | Kāzu datums: 25.07.2006

Mēs fotogrāfu izvēlējāmies tikai pēc atsauksmēm, kā arī reāli apskatot viņa bildes.
Diploms jau čuju un ņuhu negarantē ;)

L
Līga 17.03.08. 17:27

Diploms neko nepierāda un negarantē.Vienīgi tas - pašam pārliecināties ievācot informāciju un apskatoties fotogrāfa darbus. Pagājuša gadā fotogrāfēju kāzas, kur sanāca papļapāt ar līgavas māsu, jo viņas ģimene mani veda kāzas.Viņi bij paņēmuši savām kāzām iepriekšējā gadā vienu fotogrāfu(vārdu mīļā miera labad neminēsim) , kura bildes īsti nebij apskatījušies - mājas lapā tās nedaudzās. Tas patikušas un domāja, cerēja, ka sabildēs labi.Bet esot sabildēts šausmīgi. Ja otreiz būtu jāizvēlās - apskatītos vairāk fotogrāfa bildes pirms ņemtu. Tur jau tā lieta, ka daži diezgan vieglprātīgi meklē fotogrāfus...
Ja par diplomiem runā - pirms nu ja padaudz gadiem 34.arodskolā, kas vēl nesen LV bij vienīgā vieta LV, kur mācīja fotogrāfus un izsniedza attiecīgu diplomu - kursā mācījamies ap 30 cilvēki. Cik no tiem šodien ir spējīgi sabildēt kāzas? 4? 5? Vairāk notekti ne...Nemaz nerunājot par to - cik labi sabildētu...