Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
kāzu pasākuma filmēšana
Sveikas meitenes! Nu jau trešo mēnesi gatavojos savam lielajam notikumam vasarā. Esam ar mīļumu izdomājuši visādus pārsteigumus viens otram kāzu dienā. Naudu īpaši neskaitam, jo precamies jau tomēr vienreiz dzīvē! Prakstiski viss jau ir sagādāts: baznīca ir, viesu nams ir, kleitas un uzvalks sapirkti, gredzeni arī, auto arī būs savs! Vedēji šo to arī ir sagādājuši! Īpašu uztraukumu vairs nav! Tagad tikai gribas to visu tā labi un skaisti iemūžināt, jo pēc tam gribēsies atskatīties un redzēt kā tas viss ir noticies! Par fotogrāfu jautājumu nav, jo cik ir redzēts, tad bildes jau pārsvarā ir OK! Bet gribas tādu fošu skatāmu video, ne tikai tādu, kur nogiezta skaņa un uzlikts Stībelis vai Reiniks virsū, bet tādu kā šovu, kur ir emocijas, viedokļi, prognozes! Vārdu sakot, action, kur ir klātbūtnes efekts, vecāku asaras, intervijas, sajūtas pirms kāzām, draugu vēlējumi utt! Sameklēju vienu puisi, kurš strādā pie video režijas, pats arī filmē! Puisis sakarīgs, foršs! Tikai saka, ka pašiem jābūt ar aktiera spējām, jāprot improvizēt, būt patiesiem, lai video sanāktu no sirds, nevis kā citiem, kur jāliek Reinika dziesmas apakšā, jo īstenībā notikumā emociju nav. Bet man mākslīga montāža nepatīk! Puisis gatavs ar mums stādāt individuāli, palīdzēt uztaisīt katram vieo vizītkartes, ko kāzu vakarā rādīt! Neesmu neko tādu kāzās redzējusi, tāpēc nezinu, kā tas viss iznāks. Bet ļoti gribas kā nevienai! Lai vēlāk ir ar ko lepoties! Foto man liekas diezgan nedzīvs, gribas video! Kā Jums iet ar video operatoriem? Vai viņi arī Jūs aicina būt radašiem?
nu skaidrs, ka jābūt radošiem!! Mums izvēlētie video- un fotomeistari jau pateica, ka ja gribam kaut ko normālu, ne tikai reportāžu, tad vismaz 2h brīvā laika jāierēķina. Videooperators mums tāds jauks, palīdzēs ar idejām, bet cik būsim brīvi savās izpausmēs, ir atkarīgs tikai no mums.
Kaut ko līdzīgu tam, ko tu vēlies redzēju filmā, ko filmējis un montējis Edgars (laikam) no www.kazucelvedis.lv.
Ja vēlies tādu foršu atraktīvu video un nav žēl finanšu ieteiktu izvēlēties vairākus operatorus. Tas ir svarīgi it īpaši baznīcā, kad labam video būtu nepieciešami vismaz divi. It īpaši zvēresta laikā, kad stāv ieslīpus, lai var labi nofilmēt abus, kā arī kamēr viens filmē zvēresta došanu, otrs tikmēr filmē vecāku asariņas, draugu emocijas u.tml.
Protams, ļoti no svara ir tas cik paši būsiet atraktīvi un izrādīsiet gan emocijas, gan prieka dzirkstis.
Ļoti svarīgi lai operatori ir sastrādājušies, vai vismaz sarunājuši kas ko filmēs, jo citādāk gadās, ka katrs domā ka otrs nofilmēs gredzenu vilkšanu, rezultātā abiem safilmēts kas cits...
Vari uzjautāt savējam puisim vai viņam ir kāds komandas biedrs, nozīmīgi, lai abiem būtu profesionālās kameras, citādi montējot video kvalitāte ļoti atšķirsies.
Vai arī sameklē komandu, kur būtu divi operatori. Noteikti video, kas uzņemts vairākos rakursos arī citos momentos būtu ļoti forši.
Ļoti jauka, kad uzņemta gatavošanās kāzām, ja līgava un līgavainis gatavojas atsevišķi ar visām emocijām, it īpaši ieteicams ir arī operatoram pastāstīt kā jūties..
Vēl ir visādi knifiņi, bet tie vairāk pie montāžas lietas - ja vēl kas ienāks prātā pastāstīšu. Es pati strādāju pie datorgrafikas un montāžas un esmu jau izskatījusies video no visas pasaules, lai uzzinātu visādus kadrus, ko lūgt operatoriem, lai uzfilmē.
Ā - vēl aizmirsu - noteikti vajadzētu noskaidrot, ja precēsies baznīcā, vai mācītājam nav iebildumi, ka operators ienāk altāra zonā. Zagsā arī mēdz būt cimperlīgas laulātājas. Ar to labāk rēķināties iepriekš, lai Tavējais filmētājs vai filmētāji varētu ievērot pietiekami piesardzību.
Lai Tev jaukas kāzas, izklausās, ka lielajam notikumam esi gatavojusies ne pa jokam un ļoti laicīgi.
mēs arī meklējam operatorus, kuriem būtu idejas un vēlme uzfilmēt kaut ko nestandartu, interesantu. Teikšu godīgi, klasiskas kāzu filmas ar asarainām dziesmām, lidojosām sirsniņām, ar uzspelētām romantiskām ainām... - es nezinu, mūsu filmu es gan tādu negribētu. Bijam satikušies ar vairākam komandām, īstenībā maz tādu, kam ir interese, vēlme un idejas, kā var padarīt kāzu filmu tā teikt, kaut kādu interesantāku, savadāku, jautrāku. Man ļoti patīka interviju idejas - var apjautāt pāri, viņu draugus, radiniekus par domām, kā jutas tt. pirms kāzām un pēc, un tad montējot filmu likt cilvēku komentārus, iespaidus, pārdzīvojumus - kā to dara filmās par ekspedīcijām, piemēram. Tad interesanti būtu uzņemt arī tā kā "ievadu" par jauno pāri, vai vizītkartes - ar katrs nodarbojas, kur strādā, ko dara ikdienā, kā atpušas, par ko sapņo - tādu ievadu var parādīt arī viesiem kāzu svinībās, kamēr viņi gaida pāri. Un protams veselīgs humors! - man, piemēram, ļoti patīk, kad uzspēlē arī nedaudz kādu humoru - līgavaiņa, līgavas pucēšanās ar prikoliem, citātes no filmām utt. Protams, daudz arī atkarīgs no pāša pāra, kāzu programmas, viesiem... Pēc kāzām tad jau redzēsim, kas mums sanāks! :D
Jā, intervijas ar radiniekiem ir forša lieta. Nesen arī mums bija viens video, kur izbraukāta visa Latvija un nofilmēti radi un tuvākie draugi. Kas man ļoti patika tajā video - ka katrs bija savā vidē un nevis vienkārši sēdēja un stāstīja standartfrāzes, bet gan katram bija sava ideja. Arī omītes bija pacentušās. Vienreizēji aizkustinoši!!
Mēs arī ļoti gribējām uz savām kāzām tādu kā nelielu realitātes šovu, kur ir iemūžinātas intervijas, emocijas, viedokļi, bet beigās laika palika tik maz, ka nesanāca to izdarīt! Mūsu operators arī bija gatavs ar mums strādāt, ar katru pavadīt kopā vienu dienu, safilmēt mūs ikdienā, ko daram, kā atpūšamies. Tagad nedaudz nožēloju, ka neatradu tam laiku. Ja Jūsu kāzu operatori ir gatavi kaut ko tādu Jums piedāvāt, tad nenoslinkojiet. Tas arī manuprāt ļoti atsvaidzina kāzas, kad ir kaut kas savādāks, nekā citiem, piemēram, laulāto video vizītkartes. Lai veicas!
Paldies par iedrošinājumiem! Gribu kāzu dienas vakarā uztaisīt video skatīšanos, kur būtu filmiņas par katru no mums! Gribēju Jums pajautāt, cik varētu maksāt šadu vizītkaršu filmēšana un montāža! Varbūt kāda ir kaut ko šādu sev pasūtījusi!