Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Fotografs 2 stundam
Vai ir ok fotografs 2h-85lvl? (Riga)
Nezinu...atkarīgs no profesionalitātes...:)
nu mums būs fotogrāfs uz visu vakaru (12-13h) 200Ls.
Ka teica fotografs 200-300 bildes diska + 20 gatavas(papira form.) nu nezinu, it ka bildes cik skatijos smukas... lai gan nesaprotu ka pa 2h var safoket 300 bildes, man jau liekas labak butu kadas 50 bet par temu, var jau but, ka kludos.
Manupraat apreekkins ir lloti bvienkaarsss. Lai divaas stundaas nobildeetu 300 bildes katru minuuti jaanobildee 2,5 bildes. Paraadiet man fotograafu, kurss tik daudz sakariigu bilzzu ssajaa laikaa var nobildeet. Ta laikam autors paredzeejis spiest uk kvantitaati.
Pelee! Jūsu aprēķins ir pareizs. Labāk būtu 50 bildes, bet labas.
mums bija fotogrāfs (gan ne Rīgā) uz 2 stundām, samaksāju 40 latus par darbu, jo sanāca aizkavēt viņu nedaudz ilgāk, tuvu pie 2,5 stundām, sākotnējā noruna bija 35 lati. Cenā ietilpa bilžu apstrāde un disks, papīra bildes kopēju atsevišķi. Diskā bija 190 bildes, aptuveni puse momentuzņēmumi no zagsa un pa ceļam uz to, izpirkšana mājās (tur bija maz vietas, līdz ar to prioritāro vietu ieņēma operators), otra pusi bija fotosesija aptuveni 90 -100 bildes. Teikšu tā, esmu apmierināta gan ar kvalitāti, gan kvantitāti. Ir safotogrāfēti gan mēs paši, gan radi un draugi.
Varbūt tas bilžu skaits ir pārspīlēts, bet samaksa šķiet normāla. Pirms pāris dienām veicu nelielu aptauju, kuras rezultātā varu secināt, ka par visu kāzu dienas bildēšanu šovasar fotogrāfi grib 250 - 450Ls, tā kā 85Ls par 2 stundām, kuras noteikti ietver zaksu/baznīcu + mazo fotosesiju, ir pat ļoti OK.
manuprāt, 200-300 bildes 2 h ir pat ļoti reāli, jo ja fotogrāfs ir nolīgts tikai uz 2 h, tad šo stundu laikā viņš grib maksimāli izdarīt savu darbu. Nav jālolo ilūzijas, ka visas šī s bildes būs albūmā liekamās, iespējams viens kadrs bildēts 5-10 reizes, bet tad ir daudz vairāk iespēju, ka šis kadrs būs izdevies (nebūs aizvērtas acis, grimase ne tāda u.t.t.). Pati esmu piedalījusies vairākās fotosesijās, kurās mēdz gadīties, ka no 200 kadriem tādi, kas pašai 100% patīk ir kādi 10-20. Tā ka par kadru daudzumu nesatraucies, jo vairāk būs, jo lielāka iespēja izvēlēties :))
Vai kāds ir ņēmis kādu no fotogrāfiem, kas tiek piedāvāts šajā forumā?
Tā cena ir Okey.
Mums būs divi fotogrāfi, viens visai dienai, bet otrs mākslas foto - baznīcai un fotosesijām pēc tās. Pirmais ņem 500Ls, bet otrs 25Ls/h.
No fotogrāfa viedokļa- par 2 stundu cenu- jarēķinās jau ne tikai ar reāli patērēto, bet arī zaudēto laiku, jo fotogrāfam līdz tai vietai vēl janokļūst un attiecīgi jazaudē praktiski visa diena!
Varbuut kāds man nepiekritīs, bet manuprāt atdot pasūtītājam bildes, kurās 11 reizes mēģināts nofotografēt vienu un to pašu ir slikta gaume un necieņa pret cilvēkiem. Kurš tad vēlas 11 kadrus no kuriem labi varētu būt maksimums divi. Pārējie ir ar acī ciet u.c.. Pasūtītājam parasti nav pat tādu programmu lai noliktu divas bildes blakus un ieraudzītu atšķirību. Tā ir tikai pasūtītāja laika klavēšana un nervu bojāšana.
Daļēji piekrītu Jānim, bet tikai daļēji. Atdot 10 vienādas bildes, (un sevišķi ar aizvērtām acīm), jau izdrukātas uz papīra un noplēst par katru naudu- tas tiešām nebūtu smuki. Bet, ja bildes ir "pa velti" uz diska un visas labā kvalitātē- kādēļ gan ne? Jaunie var izvēlēties sev tīkamāko un izkopēt cik vajag.
Meitenes, vai varat ieteikt labu fotogrāfu Ogrē vai Lielvārdē? Jau iepriekš milzīgs paldies!
zinu vienu,zinu tik e-pastu nnn21@inbox.lv,neesmu redzejusi vina kazu bildes,bet parejas vinam gan ir labas,un dzeks ari sakarigs,atbildigs pret savu darbu.vins manai kaiminenei mazo delinu fotografeja.