Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Kamdēļ tik daudzi šovasar grib fotogrāfu tikai uz 2-3h?
Mani tas ļoti ieinteresēja, jo arī pie manis daudzi pāri interesējas tikai par pāris stundiņu fočēšanu pašā "karstākajā" sezonā.
Vai foto cenas dārgas? Vai nebūs kāzām "turpinājuma"? Vai būs kāds savējais, kas pārējo svinību daļu fočēs?
Kāds ir iemesls tam, ka gribat fototgrāfu tikai uz pāris stundām, pietam man pat par 8.8.8 ir vairāki pāri zvanījuši un gribējuši 2h fotosesiju.
Tik ļoti gribas paskaidrot interesentiem īsi un korekti, ka tas ir pilnīgi un galīgi neizdevīgi, bet kā pareizi to pastāstīt? Lielākā daļa saprot, bet ir pāri, kuri apvainojas un es nesaprotu par ko.
Droši vien ka naudas nav. Labāk labu fotogrāfu bet uz īsāko laiku, bet diemžēl , daudziem datumi ir aizsisti. Es arī mēģināšu dabūt dažus fotogrāfus uz dažām stundām - tikai fotosesijai.
pastasti kas tur ir tik neizdevigs??? argumentee! Vot piemeram cik tavi pakalpojumi maksatu uz 2 h un cik uz 12h?
daudzi brauc celjojumos. es atagad arii meekleeju uz 4 stundaam fotograafu.
neredzu jegu lai njemtu uz visu dienu, ja tapat pec tam 4 stundam lidoshu prom.
Man ar liekas, ka izdevīgi ir noalgot fotogrāfu uz 2h, bet tajā laikā radīsies burvīgas bildes, bet pārējā laikā - draugi, radi, visi, kam nav grūti paknipsēt. Neredzu vajadzību algot fotogrāfu ilgāk.
Hainta.
Atšķirība liela... uz 2h mani pakalpojumi maksātu ap 50Ls, uz pilnu dienu, sākot no 250Ls.
Ja man tajā dienā ir tikai vienas kāzas, tad loģiski, ka es nefočēšu nevienu citu un zaudēju diezgan lielu summiņu.
Attiecīgi - man man katru 6dienu ir viena fotosesija uz 2h, citas kāzas neieplānoju, tad paskaties pati - cik tad var nopelnīt.
un piekritu Haintai, jo cik esmu jautaajusi cik njem par dienu tik parasti prasa par tam 2 -3 stundaam. drizaak jau paariem neizdeviigaak....
Pretāje arguments - nav vajadzība uz ilgāku laiku, nav vajadzība par fotogrāfu maksāt tik daudz. Tev gribas dzīvot, mums - tāpat.
Pareizi, daudzi ceļojumos pa taisno brauc, to biju piemirsusi.
Jebkurā gadījumā nezinu kā citi, bet es neatsaku nevienam šīs pāris stundas, bet cena ir gandrīz kā par pilnu dienu. Nezinu cik tas ir godīgi, bet man tas šķiet pareizi.
tur jau ta lieta, ka tev tas ir neizdevigi nevis jaunajam parim... :) kazas tak ta jau maksa nenormalas summas... un ja vel fotografi sita pleesh...
Anyway- es domaju nemt fotografu uz visu dienu... gribu daudz daudz bildes.... bet ta ir ka ir- baigi dargie jus fotografi...
varbut varu kautkur apskatit tavas bildes? varbut varetu ar tevi ko sarunat pa 250ls?:)
Nu re, vēl viens arguments, lai nebūtu vajadzība visai dienai noalgot fotogrāfu...
redz, nav jau tie fotogrāfi tik traki dārgi... te jau iepriekš forumā ļoti forši ir par šo tēmu daudz jo daudz runāts.
Es goda vārds nožēloju, ka pirms gandrīz 10 gadiem biju tik jauna un naiva, ka nezināju, ka fotogrāfs ir obligāts kāzās, ka daudzas lietas ir kāzu neatņemamas sastāvdaļas. tā rezultātā bilžu man nav:( Ir tikai pāris mana tēta un vīra tēta fočētas bildītes :(
manas foto www.eyezoom.lv un www.eyezoom.lv/kazas.
smuki bilzuki... :)
Mums ir tieši šada situācija,ka mums fotogrāfs būs tikai uz kādām 3 stundām. Tā kā kāzas būs nelielas,tad mums neatmaksājas algot uz visu laiku. Pārējā laikā paši viesi varēs kaut ko pabildēt, bet svinīgais būs ar profesionāla aci bildēts.
man ļoti gribās pabūt nedaudz ļaunam un kaut ko arī ierakstīt fotogrāfu aizstāvēšanai :)
Ja fotogrāfam ir izvēle kādā sestdienā saņemt 50Ls par 2 st. vai 250Ls par visu dienu, tad jebkurš izvēlēsies strādāt visu dienu. Šeit jau jāskatās no cita skatupunkta - nevis no klientu, bet gan no fotogrāfa skatupunkta. Jo kurš būs zaudētajos? fotogrāfs, kurām samaksās 250Ls cits pāris, vai tas pats jaunais pāris, kurš nevarēs atrast labu fotogrāfu dēļ tā, ka visi labi fotogrāfi tiks aizsisti uz visu dienu?
īstenībā es pats arī agrāk labprāt piedāvāju savām paziņām pakalpojumus uz pāris stundām, lai ieekonomētu un cilvēki jau paši saprot, kas viņiem ir svarīgāks: fotogrāfijas ar viesiem un fotosesiju, vai tikai fotogrāfijas no fotosesijas.
Pavisam nelielu laiciņu atpakaļ bija milzīgs pieprasījums pēc celtniekiem. Viņi to apzinājās, tāpēc arī cenas bija saskrūvējuši... celtnieki izvēlējās pasūtītāju, nevis pasūtītājs celtniekus... Tagad situācija ir kardināli mainījusies... celtnieki ir gatavi darīt jebkuru darbu, un cenas krīt...
Nu re arī fotogrāfi sāk uztraukties, ka pieprasījums samazinās....
man šķiet, atbilde ļoti vienkārša - naudas jautājums, un protams iespējams arī nav garās svinēšanās, ceremonija un prom ceļojumā. Man arī vairākas kāzas, tādas īsas bildējamas. Otrs jautājums protams naudas. Pie vispārējām dārgajām izmaksām vēl fotogrāfs uz visu dienu. Kaut gan piekrītu, ka kopumā rēķinot uz ceremoniju tikai ņemt, neizdevīgi, jo kā jau kolēģi rakstīja, neizdevīgi abām pusēm. Es tomēr arī gribu atspēkot to, ka fotogrāfs ir tik dārgs, ja tos pašus 250 latus sadala arī uz laiku, kas paiet fotogrāfijas sagatavojot, jeb citādi sakot, pēcapstrādē, tad domāju, ka daudzi sapratīs, ka nu tik dārgi jau arī nav.
jāsaprot, ka fotogrāfs ir privilēģija, nevis pirmā nepieciešamība. Tagad jebkuram ir fotokamera, pusei no tiem ir samērā dārgas fotokameras. Nez kāpēc pie labiem fotogrāfiem rindas...
Es nedomāju, ka būt par fotogrāfu ir spējīgs jebkurš, kuram ir rokās fotokamera. Tas ir tas pats, ka cilvēks nevar būt frizieris, ja iedot viņam šķēres. Ar celtniekiem ir savādāk, jo es vidusskolā piestrādāju tajā jomā: staipīt maisus un lauzt sienas ir spējīgi daudzi :)
Mums tas arī ir galvenokārt ir naudas jautājums. Mēs ņemam fotogrāfu no izpirkšanas brīža līdz braukšanai uz viesu namu. Tās kopā būs aptuveni 5 stundas. Tā kā mums fotogrāfs prasa samaksu par stundām, nevis dienu, tad šis variants mums ir izdevīgāks. Man ir svarīgi, lai skaistās bildēs būtu iemūžināta pati ceremonija, mūsu mazais ceļojums un fotosesija diviem. Runas un dejas viesu namā lai pafotogrāfē paši viesi, lai gan arī tur mums ir kāds diezgan labs amatieru fotogrāfs.
Jebkurā gadījumā lētāk ir paņemt uz visu dienu nevis pāris stundām, jo par pāris stundām paņems gandrīz tikpat kā par visu dienu - daba diena ta sačakarēta. Vairs nevar paņemt kādu... ja nu vienīgi kāzas vienas no rīta un otras vakarā....