FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Dainis Dērics

liilu 27.05.08. 14:41 | Kāzu datums: 02.08.2008

Vai ir kādas atsauksmes par šo fotogrāfu???

Liels paldies... :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
pucci 27.05.08. 15:29

Nezinu par viņa fotogrāfēšanas spējām, bet, kad viņam rakstīju ar domu, ka varētu viņu izvēlēties par savu fotografu kāzas, saņēmu ne tādas atbildes kā gribētos piem.
uz jautājumu, vai viņš fotogrāfē kāzas un cik vins par to prasa, viņš vienkārši man atbildēja, ka nav nekāds lētais un lai es domāju vai varu viņu atļauties....kas man jau likās nesaprotami...kamdēļ tad jautāju profesionālam fotogrāfam, ja nevarētu atļauties un 2. atbilde kas mani īpaši neiepriecināja bija tāda - ka viņš patur tiesības skaistus pārus (ko bildē kāzās) izmantot savām vajadzībām.
Tad man radās jautājums - kurš gan savā kāzu dienā jūtas nesmuks??? uz ko saņēmu atbildi, pēc tā ka bija mani apskatījis draugos - ka mēs jau esot ok pāris :)
Vai nav stulbas atbilds no viņa puses?!

Annaleah 27.05.08. 15:33 | Kāzu datums: 31.05.2008

protams, nezinot cilvēku, grūti spriest, bet izklausās diezgan neprofesionāli un nepieņemami.

liilu 27.05.08. 15:45 | Kāzu datums: 02.08.2008

Nezinu, man šādas atbildes nebija, arī sakontaktējos ar viņu caur draugiem.lv un varu teikt visu to labāko vismaz par attieksmi...
Dainis man atrakstīja ļoti daudz vēstulītes ar padomiem par mūsu īpašo dienu utt. Tā kā par to sūdzēties nevaru...

pucci 27.05.08. 15:46

Varbūt nerakstīju īstajā dienā, varbūt cilvēks ar kreiso kāju bij no gultas izlīdis!!! Bet nu, lai tev veicas!!!

Dreef 02.07.08. 19:11

Nācās speciāli reģistrēties, lai varētu atbildēt pats uz pārpratumiem. Kārtējo reizi esmu pārprasts un nekā tāda "kreisa" es nekad nerakstu. Ja man uzdod stulbus jautājumus - kāpēc tik dārgi, tad arī nākas atbildēt, ka neesmu lēts pakalpojums un meklējiet citu fotogrāfu (pat reizēm konkrēti iesaku, par ko esmu pārliecināts, ka viņš var nofotografēt kāzas bez defektiem). Un arī 2 atbilde ir pārprasta. Es nerakstīju, ka paturu tiesības skaistus pārus izmantot savām vajadzībām. Vienkārši ir divi varianti - lētais un dārgais. Dārgais, kad biledes paliek tikai jaunajam pārim izmantošanai, bet lētais ir tad, kad varu bildes izmantot arī reklāmai, konkursiem, izstādēm un visur kur man būtu vajadzīgas šāda tipa fotogrāfijas ar jauno pāri (viesus neizmantoju). Bieži šādu lēto variantu nepiedāvāju un tādēļ izvērtēju arī jauno pāri. Tādēļ visiem ir dota komunicēšanas iespēja un droši var jautāt ja kaut kas nav saprasts. Kā jau rakstīju, tad uz stulbiem jautājumiem arī īsi atbildu, jo katru dienu man raksta ap desmitiem vēstuļu un lielākā daļa vēlas nevis nopietnas fotogrāfijas, bet "pačatot".
Plus vēl gribēju piebilst, ka neesmu tipiskais kāzu fotogrāfs, kam tas ir ikdienas darbs/haltūra, tādēļ te nepiedāvāju savus pakalpojumus. Man patīk vairāk radoši strādāt un pārdomāti, bet kāzu fotografēšana vairāk ir kā reportāža, kur var paveikties noķert ko interesantu, bet ne vienmēr tas der reklāmām, konkursiem, izstādēm utt.

i
inly 02.07.08. 19:24

Interesanti, cik prasa fotogrāfs, kurš nav nekāds lētais?

Dreef 02.07.08. 19:58

Cenas katram fotogrāfam ir savādākas. Tādēļ katram jāmeklē savs fotogrāfs pēc patīkamākā darba stila un cenas. Visticamāk te var kādas cenas atrast: http://precos.lv/pakalpojumi/kazu-foto/
Dārgi fotogrāfi skaitās šādi: http://kazas.andreart.net/?in=2&in2=1
Personīgi es nepiedāvāju dažus tur minētos pakalpojumus un attiecīgi arī lētāk sanāk. Iespējams arī ar Andreju runājot personīgi var sarunāt lētāk (neejošajos mēnešos - skatīties viņa kalendāru).

i
inly 02.07.08. 20:04

Es to ļoti labi saprotu, arī dārgs/lēts katram savadāk saprotams... tāpēc arī domāju, cik daudz tas ir tavā izpratnē. 500 Ls, 800 Ls vai 1000 Ls?

Dreef 02.07.08. 20:20

Dārgs nozīmē virs vidējās tirgus cenas un par 100Ls var meklēt kādu studentu, kas to visu safotografēs - tādi man parasti arī raksta un tad brīnās kādēļ tik dārgi. Un ja dienā tādi divi trīs uzraksta, tad nākošajam jau apnīk visu skaidrot no sākuma un vienkārši uzrakstu, ka nav lēti (kas rakstīts arī manā profilā). Cilvēki vienmēr centušies dabūt lētāko un kvalitatīvāko, kas ir arī pašsaprotami. Tāpat viņi domā, ja fotogrāfs nereklamējas, tad jau viņš būs pa lēto un tādēļ arī tāda kurioza situācija sanāk ar daudz pārpratumiem un nesaprašanām. Es atvainojos, ja kādu aizskāru ar saviem strupiem tekstiem, jo reizēm tiešām nav laika gari rakstīt un iedziļināties problēmā / čatot - ir taču tik daudz fotogrāfu, kas reklamējas un mierīgi var izvēlēties viņu pakalpojumus. Fotogrāfs arī ir cilvēks un viņš visiem kāzas nevar safotografēt, jo tas ir smags darbs.
P.S. Cena par dārgu fotogrāfu bija arī Andreja mājas lapā, ja interesēja konkrēti skaitļi.

oga_saldaa 02.07.08. 20:31 | Kāzu datums: 28.02.2009

Pilnīgi saprotu to, ka dienas beigās, atbildot n-to reizi uz vienu un to pašu jautājumu, gribot negribot tās atbildes sanāk asākas, nekā domāts, bet tieši tādēļ var sagatavot atsevišķu dokumentu/prezentāciju/aprakstu, kurā dotas atbildes uz populārākajiem jautājumiem. Nezinu, vai Jums ir mājas lapa, bet, ja ir, tad tur jābūt šāda veida info (cenas utt), lai potenciālajiem klientiem nebūtu šo 'muļķīgo' jautājumu. (Nav muļķīgu jautājumu, ir tikai muļķīgas atbildes...bet tas tā). Turklāt, šada attieksme ļoti atbaida klientus un, personīgi es uzskatu, ka šāda attieksme un atbildes uz jautājumiem nav pieņemamas normālā komunikācijā. Var redzēt, ka šis Jums nav pamatdarbs...pretējā gadījumā attieksme būtu savādāka.

Dreef 02.07.08. 21:05

Es jau rakstīju, ka nefotografēju kāzas bieži un tas nav mans pamata iztikas/peļņas/haltūras avots. Pārsvarā strādāju uz ārzemju klientiem, jo tie ir maksātspējīgi (bet pēdējā laikā situācija mainās un arī Latvijā parādās maksātspējīga publika). Fotografēju arī grūtnieces, mazus bērnus, modeļus, darba ļaudis, reklāmas, dabu utt. Tādēļ arī prezentāciju nekādu netaisu, konkrētas (visiem vienādas cenas nav), jo pārsvarā piesakās tie, kam ir ieteikuši tie, kurus esmu fotografējis un gandrīz katrs variants ir individuāli jāizskata. Ja paskataties te to kāzu fotogrāfu prezentācijas, tad arī neredzēsiet cenas (pārsvarā). Mājas lapa man arī ir
http://latfoto.lv
bet tieši tāpat es tur sevi nereklamēju, jo darbs pilnīgi pietiek un fotografēt tikai kāzas nozīmē fotogrāfa degradēšanos. Lai saprastu, ko nozīmē maksātspējīga publika tad viens manas fotogrāfijas izmantošanas piemērs redzams te: http://www.justmobile.com.au. Arī kaut kādos Latvijas kalendāros, atklātnītēs, grāmatās, žurnālos, Web lapās utt. var redzēt manas fotogrāfijas. Ja vēl papildus reklamētos, tad mani vienkārši ar jautājumiem apgāztu (katram ir savi jautājumi, bet es esmu viens un uz visiem nevaru atbildēt gari un plaši, lai mani nepārprastu kā konkrētajā gadījumā - kaut ko safantazējuši par tiesību paturēšanu).
P.s. cik esmu saskāries ar maksātspējīgiem klientiem, tad neviens nesāk vēstuli - cik māksātu nofotografēt kāzas, vai pāris stundas zaksā un tad stunda pie jūras. Tas vienkārši liecina tikai to, kas cilvēku visvairāk interesē. Vairāk jautājumu arī nav - tikai cena. Tad nu varat paši spriest vai tas ir muļķīgs jautājums vai nav. Un ja uz šādu jautājumu atbildu, ka neesmu nekāds lētais fotogrāfs, tad arī var spriest vai ir muļķīga atbilde vai nav. Starp citu es biju dzirdējis to teicienu tieši otrādi - nav muļķīgu atbilžu, bet ir muļķīgi jautājumi, uz kuriem pat visi pasaules gudrie nevar atbildēt. Tādēļ arī maziem bērniem (kaut kur no 2 gadu vecuma) sākas "Kāpēc periods".
Cerams tas bija pēdējais jautājums un visu daudz maz atbildēju. Lai jums visiem veicas ar savu kāzu fotogrāfu atrašanu, kas iemūžinātu skaisti to mirkli.

L
Līga 02.07.08. 21:50

Piedod Daini, bet iedomiba tev nak no katra pakša āra.Ja vel būtu par ko...Reklāmu jau te uztaisīji sev dikti.Bet ja tu domā, ka tamdēļ tev klientu būs vairāk, stipri šaubos.Nevienam nepatīk iedomīgi cilvēki.
Arī daudz maksāt spējīgiem klientiem patīk vienkārši cilvēki, bet labs darbs...Un tas, ka viņus cena neinteresē...nu tu lej kā Zariņa govs, atvainojiet....Jebkuru intresē cena.Tikai tas, kam daudz naudas, meklēs to, kas patīk un tad pajautās cenu, nevis jautās visiem pēc kārtas.Tā ir vienīgā atšķirība.

Un ja, kas, ir pasaulē arī fotogrāfi slaveni, kas galveno kārt fotografē kāzas un to uzskata par lielu mākslu, mācēt safotogrāfēt.Kāzu ir daudz.Bilžu ir daudz, bet radīt un ieraudzīt īpašu, ko nebijušu, spēj retais. Savu snobismu varēji jau paturēt pie sevis.Un netērēt laiku te, tik zemu nolaižoties pie vienkāršas tautas - LV līgavam...
Piedod, man nekas nav pret tevi, bet cilvēku iedomība gan derdzas...

Friidis 02.07.08. 22:14

Pietiekami sen pazīstot Daini, arī mani izbrīnīja agrāk neredzēta augstprātība. Žēl gan - likās lāga čalis... Vai tiešām tik reibinoši panākumi lielajā fotopasaulē , ka sakāpis galvā?

T
Taube 02.07.08. 22:19 | Kāzu datums: 28.06.2008

Ta parsmejos! Vot cilvekam sakapj galva! :DDD

p
pelee 02.07.08. 22:26 | Kāzu datums: 14.06.2008

Ja....tolerance sim cilvekam laikam ir svesa...

pucci 02.07.08. 22:35

Nja savu vestuli es vinam sāku ar vienkāršu jautājumu....Vai fotogrāfē aī kāzas...par naudu pat vel nebiju ieminējusies ...nu domāju ka šoreiz bija stulba atbildes nevis stulbs jautājums...

Dreef 02.07.08. 22:40

Paldies par atsauksmēm ;-). Īsteni latvieši, kam skauž, ka kādam citam latvietim iet labi un viņš par to var papriecāties.
Līga: klientus kā redzi es te nemaz nemeklēju un arī nepiedāvāju savus pakalpojumus. Pagaidām manas reklāmas nekur nav. Varbūt kādreiz pievērsīšos nopietnāk arī kāzu fotografēšanai un tad padomāšu par kādu reklāmu. Un par maksātspējīgajiem klientiem atkal pārpratāt un mani vēl par Zariņa govi nosaucāt. Tas tikai rāda cik latvieši sāpīgi uztver jebkuru atbildi un tādēļ arī rodas pārpratumi - labāk nemaz neatbildēt un lai paši tiek galā ar savām problēmām. Ja neesat starp maksātspējīgajiem, tad neuztverat to kā apvainojumu, bet fotogrāfam tas tiešām ir daļējs apvainojums, ja uzdod tikai vienu šādu jautājumu. Cik esmu fotografējis, tad neviens maksātspējīgais nav interesējies tikai par cenu. Vēl ir daudz jautājumu kas viņus interesē.
Frīdi sveiks. Izskatās no šā portāla tu ārā neej ;-). Tāds pats jau lāga čalis vien esmu (tie kas mani pazīst), palīdzu pārējiem fotogrāfiem ar konsultācijām, tikai tusiem vairs nesanāk laika.
pucci: tad uz pirmo jautājumu taču es normāli atbildēju? Bet ja nākošais jautājums bija cena, tad attiecīgi arī atbildēju. Nevaru visus gadījumus konkrēti atcerēties.

andreart 02.07.08. 22:53

cik bieži sastopos ar ko līdzīgu, kad pa telefonu laipni izsaka komplimentus par bildeem, izjautaa un beigaas uzzinot cenu, attieksme mainaas un tad tas pats cilveeks internetaa nogaaž riktīgu negatīvizmu gan par darbiem, gan par pašu cilvēku (protams to pat nepazīstot). bet pa telefoni pilniigi cits cilveeks :D

arī manā pieredzē ir tā ka man nav laika atbildēt un gari runāt, jo katru dienu ir bildēšana un kad cilvēks piezvana bildēšanas vidū es neesmu spējīgs visu siiki izstāstīt un atbildēt. tapēc webā viss sarakstīts sīki un smalki. un tad kad notiek rezervēšana tad jau var tikties un visu smalki izrunāt abiem piemērotā laikā un vietā...

Dainis : "Man patīk vairāk radoši strādāt un pārdomāti, bet kāzu fotografēšana vairāk ir kā reportāža, kur var paveikties noķert ko interesantu, bet ne vienmēr tas der reklāmām, konkursiem, izstādēm utt. "

TUR GAN NEPIEKRĪTU... Viss atkarīgs no fotogrāfa un no redzējuma...

Dreef 02.07.08. 23:00

Andrej, paldies par sapratni ;-). Man ar tā baigi bieži gadās - esi visu smalki izstāstījis, nokonsultējis un beigās izrādās, ka gribēja pačatot vai es pēkšņi slikts fotogrāfs (ja beigās uzzina cenas ;-)) - to tā tieši nepasaka, bet cemme saglabājas. Bet lai jau nu paliek. Katram jau ir sava taisnība. Iespējams tolerantāk jārunā ar visiem (arī čatotājiem un maksātnegribētātjiem) un katru reizi jāapdomā 10 reizes, ko esi uzrakstījis, lai kāds nevar izdomāt no tevis uzrakstītā kaut kādas pasakas vai apvainojumus. Īstenībā labāk tiešām pa telefonu ir visu sarunāt, jo cik ir nācies runāt pa telefonu, tad praktiski nevienu reizi neviens nav pārpratis. Nav jau tas darbs no tiem pateicīgākajiem, bet nu katram sava maizīte jāpelna.

pucci 02.07.08. 23:02

šis arī bija pirmais jautājums....un tava atbilde...mani neiepriecināja...
nu neko darīt.....
Uzskatu, ka kāzas ir tā lieta kur fotografam un video nav jātaupa...tādēl, piedod man, bet izvēlējos fotogrāfu, kurš prata atbildēt akurāti...