Kāzu plānošana
Kāzu foto, kāzu video
Fotogrāfu sasvratpējās debates forumā
Man liekas ka pamazām mūsu forumā nevis līgavas aprunājas un debatē savā starpā, bet gan fotogrāfu ģilde debatē un "noliek" viens otru un līgavas, jo mēs esam nespeciālistes šajā mkākslā... domāju, ka to viņi varētu darīt savos fotogrāfu forumos.. aizdomājos par šo, jo arvien biežāk ir tēmas, kur fotorgāfi savā satpā cits citu... "pakritizē"... esmu to ievērojusi arī draugiem.lv domubiedros, kur tēmas par kāzu fotografēšanu savā starpā apspriež fotogrāfi... lasot viņu savstarpējos komentārus nemaz nev patīkami izvēlēties kādu no viņiem savās kāzās..
vai tā ir reklāma? Uz mani tas iedarbojas pilnīgi pretēji....
Ja fotografi runatu tikai savos forumos, tad jums tas liktos kaa aprunashana.Bet fotografi to dara visur, kur pashi grozas.Teiksim, es ne tikai fotografeju kaazas, bet ar daudz ko citu daru un bildeju.Ja pati butu jau precejusies, tad varbut sheit nepavaditu tik daudz laika.Bet mani nodarbina visas tas pashas temas, kas citas meitenes, kuras vel nav precejushas.Un vel arii foto.Un sen zinams, ka fotografi sava starpa ir samera kashkjiga tauta.Man gan ir ljoti daudz draugi, pazinjas fotografi, bet sha ka ta, ir arii man personas, kas dazadu iemeslu del nepatik...Tachu citu profesiju vidu taa ari ir.
Es parasti neesmu kashkjiga un leciga, bet teiksim, kadel es nevaretu izteikt viedokli te, kursh noteikti nebus pa spalvai visiem, ja teiksim, man liekas stulbi, ka viesi nevar noskaidrot kads konforta limenis ir kazas, bet pec kazam chikst, cik sliktas kazas bijushas?Tas ir manas personigas domas, nevis manas domas, ka fotografam.
man šķiet , ak pēdējā laikā ir fotogrāfu pārprodukcija tirgū, katrš kurš bedzis kursus mēģina piestrādāt par fotogrāfu... līdz ar to kašķēšanās un "profesionālais kriticizms"" sit augstu vilni.. jo tā varbūt vēlas iegūt sev klientus.. man īstenībā ir vienalga kādi slēdžu ātrumi vai optiskais zūms.. utt. par ko debatē fotigrāfi savā starpā... vēlos redzēt labu galarezultātu ne viņu teorētiskās zināšanas, par ko spriež forumos... :)))
to sauc par slēpto reklāmu, jo ja fotogrāfs ko raksta, tātad viņu pamana :) tas taču skaidrs visiem, un pie viena var vēl konkurentu kolēģi nolikt, tā teikt divi zaķi ar vienu šāvienu!
Zini, es domaju, ka ne tikai tas.Bet nenoliedzami, ir ari nu ljoti ljoti daudz "fotografu"un fotografu un 'fotografu':D Pirms gadiem gandriz 10, kad saku fotografet un biju zalsh gurkjis, mana tikshana LV lielakaja avizee, jeb ka toreiz teica - abonētakajā avīzē bij sava veida brinums.Bet toreiz ari bij samera maz jaunu, nopietnu fotografu. Un maz tadu, kuriem butu laba fototehnika, pat ja bija talants.Shobrid ir ari ljoti ljoti daudz tadu, kuriem vecaki sapirkushi tehniku, bet vinji nemak fotografet un izmantot savus tehniskos resursus.Un maz no jaunajiem, ienakoshajiem ir tiesham specigi un strauji progresejoshi fotografi.
Viss tikai tamdel, ka liekas salidzinoshi viegli fotogarfet, kopsh digitalie ir.Un tie, kas ienak ar vecaku sapirkto tehniku, tie savukart ir atmodas gados izaugushie, kuriem visu sapelnijushi vecaki...Tads laiks.Bet viss mainas.
Vienig zel dazkart kada para, kursh panjemis tadu jauno, zaljo un visas kazu bildes sapushieretas.Praksi jau vajag visiem.Bet es , piemeram, savulaik sakot fotografet, kaazas ilgu laiku fotografeju vispar par brivu.Tikai tadel, lai iegutu pieredzi.Un tieshi tāpat avīzē, ilgu laikyu nostrādāju par smieklīgu samaksu...Un tad ar draugiem, pazinjam vareji ta fotografet, jo nedod Dievs, svesham sabojasi vinja svetkus ar savu nemaceshanu...Bet es esmu dzirdejusi ari no saviem pazinjam, jaunieshiem, kas nopirkushi tehniku uzreiz jau prasa naudu un draugiem.lv vari lasit"kaazu fotografs" :))Man jau nav zel no vienas puses un ir tikai apsveicami, ka jaunieshi domaa ka nopelnit.Bet kaut ka aizdomas, ka dazs labs tik doma, ka vieglak nopelnit naudu.Un nav pat svarigi,cik, bet ka tik kaut kadu.Un tieshi tapat sabilde - ka tik kaut kaa.
Varbut ka kljudos.
Tadu labu kaazu fotografu ir samera maz.Kad sac skatities bildes, tad saproti, ka samera maz.Un tie, ka grozas un fotografe gadiem un ljoti labu vai ne tik ljoti labu darbinju, ir visai viegli saskaitami.
Interesanti, ka tu tieshi tagad ieliki sho temu.Tadel ierakstijos.Jo vakar ka reiz, sedeju velu midzinot bernu pec tam miegs nenaca.Lasiju draugos sludinajumus.17 sludinajumi, kas mekle darbu, ka fotografi.Un tikai vienam, diviem bija tiesham tadas bildes, kuras piesaistija un es varetu ka klients paintreseties vairak par vinja darbiem un maceshanu...
Ierakstiet draugos vārdu meklētājā "fotogrāfs" un "fotogrāfe".Izmetīs tāādu čupu...
Bet nezinātājam vispār ir grūti saprast, kurš ir labs un kurš nav.
Nenoliedzami, fotografi runa, jo tā ir arī reklāma.Bet tai ir divas puses.Tiem, kas daudz runa, biezji daudzus tas atbaida un vinji neņem tādus.Tai skait'\a mani, jo es ar internetā mīlu pļāpāt.Lai gan par darbu nesudzos, jo arī sežot mājas ar mazu bērnu man sanāk daudz bildēšanu.
Bet man te patik.
Kur man patīk, tur es esmu.
Man piemēram, liekās pilnīgi tukšas runas fotogrāfu forumos vai domubiedru grupas, kur spriež par canon tadu verķi vai šitādu.Tādu vai šadu ftoaparātu.Gaismam.Un tamlīdzīgam lietam.Nu man ir garlaicīgas tādas runas.
Savulaik es aktīvi liku savas bildes fotolapās un piedalījos diskusijas.Tagad man tas liekas...Garlaicigi.Man interesantak ir satikt jaunus cilvekus, iepazities, fotografet viņiem, dzirdēt ko domā vienkārši cilvēki, kas nav ar foto saistīti.Un zēl, ka nav tādas lapas, kur piedalītos un bildes apspriestu vienkāršs skatītajs no malas.
Zandi, es protams atvainojos, bet vai Tu būtu noteicējs (noteicēja) par to kas, ko un kā šeit rakstīs? Šeit iir "publiska vieta", sadaļa par foto un video, nekādi pārkāpumi nav, ja nu vienīgi morālas dabas. Pats arī , būdams ar foto lietām saistīts, šad tad šeit apgrozos un paklačojos. Un ne jau, lai noliktu kādu "kolēģi" bet gan vairāk, lai dežūras laiks ātrāk paietu un arī saprastu, kas mūsdienu "kāzu publikai" foto jomā aktuāls. Klientus arī meklēt nevajag- vairāk par 1, max 2 kāzām mēnesī negribu uzņemties- nav laika un vēlmes rutīnā iegrimt.
Meitene vienkarshi konstateja faktu un azidomajas par doto temu.Vai tad tas ir nosodami?Jo vinjai ir taisniba arii.Ir daudz fotografu sarunu, un reize ta ir reklama.
Bet par to, ka vajadzetu kur citur tadam but, es gan ta nedomaju.
Es gan mekleju klientus un nemaz nekaunos no taa, ka mekleju un piedavaju savus darbus.Butu jocigi, ja gaiditu tikai, kad pashi atnaks, atradis.Mna ir daudz no bijusho klientu, draugu vidus, bet ja tikai uz to paljautos, tad paliektu arvien garlaicigak stradat.Te patr, kaut vai precos.lv var atrast tik interesantus cilvekus un iegutr iespeju fotografet interesantas kazas, kadas man negaditos visticamak, aj nebutu pati meklejusi, piedavajusi savus darbinjus:)
Tapec piedodiet meitenes, un Zandi personigi;), bet es te gan jau , visticamak figureshu un vel pie reizes domashu par savam kazam;)
Zandi, tu droshi vien par sho temu aizdomajies pec temas par fotografu Daini, vai ne;)?Es vakar daudz ar par to domaju....
domāju, ka tev jau nu vismazāk te vajadzētu kādam kaut ko paskaidrot un pierādīt, tāpat domāju, ka tieši tu te nevienam nekrīti uz nerva gala
bet frīdis un vēl viens otrs kānuviņu tur - patiešām lien ar savām gudrībām nez kur, un es jau senāk rakstīju kādā tematā, ka mūsu auditoriju tas neinteresē, bet viņiem jau nepielec, un maļ tik tālāk savu
taisnība ir, ka mums svarīgāks nespeciālista viedoklis par fotogrāfa bildēm!
Lai piedod man augsti godājamā Amnēzija (ar lepnu bildi profilā) un "kā viņas tur vēl" , ka dažreiz esmu nevietā kavējis viņu dārgo laiku...:)))
es domaaju ka sseit visiem ir taisniiba.sava taisniiba jaunajiem kuri saak bildeet un neko nejeegdami rada kaut ko pavisam jaunu,savaadaaku.
pats es daudz laika pavadu pie foto laborinna kur daudz redzu kaazu fotografu darbus un ticiet man
suudu ir daudz vairaak nekaa laba,bet diemzzeel to nezina klients .
1) Piekrītu sudrabu e - no vienas puses tomēr ir labi, ka te debatē - vismaz cilvēkiem rodas zināms priekšstats par to kāda ir situācija foto lietās un mazāka iespēja uzrauties uz tādiem, kas domā, ka spēj kvalitatīvi nofotografēt kāzas, jeb vienu vārdu sakot iegrābties.
2) man ienāca prātā līdzīga doma kā Līgai - ka šī tēma radusies citas diskusijas iespaidā.
3) "tēmas par kāzu fotografēšanu savā starpā apspriež fotogrāfi" kāzu foto taču ir daļa no fotogrāfu darba, kāpēc lai viņi par to nerunātu? Zinu ka citos forumos ir tēmas, kur savstarpēji apspriežas, piemēram, tulki, u.tml
4) daudziem foto ir ne tikai darbs, bet arī sirdslieta, un ja tiek kaut kas pārprasts vai neizprasts, cilvēkiem noteikti gribas savu "sirdslietu" aizstāvēt :)
5) der atcerēties, ka katram cilvēkam raksturiņš tomēr ir citādāks... :)
Visi ir forši fotogrāfi, kamēr par darbiem nesāk izteikties kāds, kas no tā ko saprot. :)
man jau sen ir mazliet apnikussas kaazas tamdeell sevi neuzskatu par izcilu kaazu fotograafu gruuti ir
ieraudziit ko jaunu.zinu no galvas ziedonna dzeju par maates pienu un par kuggiem kas juuraa satiekas.sveccu aizdeksana par bla bla bla man raadas mazliet diivaina utt.ir pat bijussi gadijumi ka jauno mammiite man uzsit pa plecu taadi atgaadinaadama ka es esmu bildeejis arii vinnas kaazas:}},bet pateicoties pat ssai pieredzei es nevienu briidi nedomaaju ka jaunatne ko neprot.uz priekssu:) man aug deels fotograafs.padoms bez maksas .taas focceenes ku jaunais viirs baazz pirkstu kaadam tur vai kozz galvaa un vispaar ir baigi orgginaalas nevienam nav vajadziigas.taas bildes nepasuuta,taas pie sienas nekaraajas un raamiissos neliek..uz juusu veseliibu proziit