FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Apģērbs kāzu fotogrāfam (-ei)

spigana_k 16.09.08. 21:56

Sveikas, visas ligavinas!
Ta ka pati fotografeju kazas ir vairakkartigi nacies sastapties ar pasmagu jautajumu- ka fotografei butu jaterpjas uz kazam, kuras vina fotografes?
vienas kazas biju melnas bikses un balta kreklina (ne parak "plika"), bet visu laiku dzirdeju tantinu burkskesanu par to ka vispar uz kazam drikstot ierasties bikses! Kazas notika Latgale, katolu baznica.
Ta nu kops ta laika censos vilkt garus svarkus kopa ar kadu kreklinu un lakatu, bet tas protams nav tas ertakais variants fotografesanai.
Tad nu man gribetos dzirdet viedoklus par to, kada izskata Jus gribetu redzet kazu fotografu savas kazas?

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Friidis 16.09.08. 22:10

Šo jautājumu ne pārāk sen sprieda arī fotoblog.lv forumā:
http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/2021/1/apgerbskazas/

Manas domas- diez vai tantiņu burkšķēšana attaisnos sliktas bildes? Un vai fotogrāfe tumšos garos svārkos, notraipītos ceļa putekļiem efektīga kadra meklēšanas laikā izskatīsies labāk, nekā tērpta ērtās sportiskās, taču arī elegantās biksēs?...:)
Ir gana daudz radošu risinājumu, kā var apģērbties gan pieklājīgi, gan sportiski-ērti, lai apģērbs netraucētu strādāt.

Z
Zjanis 16.09.08. 22:28 | Kāzu datums: 26.07.2008

Man jau liekas, ka pareizākais variants būtu apspriesties ar jauno pāri, kur būs kāzas, kādā vietā, kāda greznība ir plānota. Godīgi sakot es pat ta uz sitiena neatceros, kas bija mugurā mūsu fotogrāfiem, mirkli jāpadomā, fotogrāfei bija skaiti sarkana blūze ar melnām biksēm, bet fotogrāfam klasiski balts krekls un melnas bikses. Tomēr saprotot to, ka Jums bieži ir jālokās kā tārpiem, tad labākais apģērbs tomēr būtu bikses (bet pareizticīgo baznīcās drīkst ieiet tikai ar svārkiem). Bet man liekas, ka jāģērbjās tā, lai Jūs justo brīvi.

m
minchux 16.09.08. 22:36 | Kāzu datums: 18.07.2008

Pilnīgi piekrītu, ka vislabākais ir parunāties ar jaunajiem. Mums nebija nekādu īpašo vēlmju, galvenais bija bildes, bet nebūtu sajūsmā tikai tajā gadījumā, ja fotogrāfs atļautos ierasties netīrās drēbēs, nemazgājies vai kā tamlīdzīgi. Man būtu pieņemams, ka cilvēkam ir sava gaume utt. Bet varbūt kādam gribas, lai fotogrāfs ir smokingā un ar baltiem cimdiņiem. Nu te pārspīlēju :) Galvenais, lai fotogrāfam apģērbs netraucē darbam un tas nebūtu pārāk spilgts (bārbiju rozā vai salātzaļš). Vislabākais variants, solīds kostīmiņš - man šķiet, ka visās situācijās izskatās pietiekoši solīdi, profesionāli.

Friidis 16.09.08. 23:49

Minchux, iedomājies fotogrāfu solīdā kostīmiņā, ar šlipsi, elegantu, bet sviedriem noplūdušu un ar attiecīgu "aromātu" ...:))

imantsu 17.09.08. 08:15 | Kāzu datums: 01.01.2017

Papildus problēma ir fotosomas svars - mana sver 12 kg un vairāk. Tāpēc bīstami uz kāzām vilkt uzvalku, jo pleca siksna ātri vien sabojā uzvalka plecu daļu, norauj virsējo drēbes kārtu no apakšējās līmdrēbes (varbūt kļūdos terminoloģijā).
Manas domas ka jāģērbjas tā lai būtu kompromiss starp ērtībām un solīdu izskatu, ne ikdienas drēbēs, bet tā, lai redz fotogrāfs ieradies uz svētkiem. ja sanāk braukt ar auto, tad ir ērti, ka var paņemt līdzi rezerves drēbes.

Africa 17.09.08. 08:49 | Kāzu datums: 21.07.2007

ja patinu filmu atpakaļ, tad mūsu fotogrāfs un operators bija ja nemaldos džinsos un krekliņos, bet katrā ziņā to neuztvēru kā kaut ko neparastu, viņiem tak jālien, jāmeklē kadri, jābūt gatavam gulties zemē, lekt uz galda vai kāt pa kāpnēm utt.
apģērbam jābūt ērtam, ne spilgtam un vēlams ne baltam:) jo tas lai paliek līgavai

a
amnesia 17.09.08. 09:21 | Kāzu datums: 23.08.2008

man personīgi vislabāk patiktos, ja fotogrāfs būtu stilīgi ģērbies, kaut dzinsos, bet ar stiliņu
nevis uzvalkā
un godīgi sakot, jāskatās bildes, lai atcerētos, kas bija mugurā mūsējam, šķiet gaišs krekls ar īsām rokām un bikses, bet kādas - neatceros
tikai - mamma pēc tam ieminējās, ka fotogrāfs jau nu būtu varējis saģērbties svinīgāk - -es gan viņu uzreiz noliku pie vietas - paziņoju, ka viņš ir darbā, viņš ir mākslinieks un ir ok nākt nevis klasiskās kurpēs bet kādās ar stiliņu ...

17.09.08. 09:33

Man jau šķiet, ka jo ērtāk jo labāk, un nevienam viesim nebūs purkšķētu un burkšķēt. Tas tā ļoti netaktiski :)) Nav jau mums te nekādi vairs Komunisma laiki, kad bez uzvalka un balles kleitas nekur svinīgā pasākumā nevari rādīties.

M
Minna_Bremze 17.09.08. 10:12

Ja laulības notiek baznīcā, vēlams ievērot baznīcas ģērbšanās normas - nekādu pliku nabu, apsegti pleci un ceļgali. Pārējais - kā ērtāk. Tantiņas taču nav līgavas un par pasākumu nemaksā?! Nu tad arī viņas var pastāvēt pie ratiem.
Tiesa, mīts, ka fotogrāfam obligāti jālokās pa zemi kā tārpam labāku skatu meklējumos, tiešām būs mīts. Bieži izrādās, ka ekskluzīvāko kadrējumu meklētāji ir iesācēji vai amatieri.

spigana_k 17.09.08. 14:27

jasaka, ka es kazas pietiekami biezi esmu lidusi kaut uz vedera, lai dabutu labaku kadru. Pedejas kazas ar visiem svarkiem lidu pa sienu augsa :D
Ar to jautasanu jaunajiem ir ta- kad pajauta saka, ka nezina, vienalga. vispar jau es piekritu tam viedoklim, ka galvenais ir bildes un, lai jaunajam parim nav nekadu iebildumu, bet nu radas sadas pardomas...

evijite 17.09.08. 14:32 | Kāzu datums: 05.07.2008

mana vedēja pat pieteica fotograafei lai ģērbjas tā brīvi..jo buus jaaskrien, jaalien utt... taa arii bija!!man netrauceeja!!! bildes tak smukas!

Friidis 17.09.08. 16:05

Spīgana, mēs taču šeit visi esam piaaguši cilvēki un doma ir skaidra- fotogrāfam (ei) jāģērbjas pieklājīgi un ērti. Sīkāka tulkošana uz katra paša sirdsapziņas.

e
elfa 17.09.08. 16:43 | Kāzu datums: 20.06.2009

Par cik Tu strādā tad ģērbies ērti, bet zolīdi, garās bikses, kāda blūzīte....es domāju ka tā ir ok...

a
amnesia 17.09.08. 16:47 | Kāzu datums: 23.08.2008

šeit manliekas problēma tanī, ka vecāka gadagājuma cilvēki ir pieraduši pie citām pieklājības normām - ģērbšanās paradumiem un autorei ir svarīgs arī šo cilvēku viedoklis, vai arī vnk viņa ņēmusi pie sirds izteikumu

bet es domāju, ka vienmēr un visās kāzās būs kāda tantiņa, kas pateik vaii vai un aij aij kā tā un šitā vai tad nu nevarēja ....

tāpēc nav ko tik ļoti ņemt pie sirds, jo pāsvarā taču visi tam vispār nepievērsa uzmanību, vai arī uzskatīju par baigi ok, ka fotogrāfe biksēs

pie tam domāju, ka fotogrāfi jaunu ir bijuši tik daudz kāzās, ka galīgi nepiemēroti pavisam noteikti neieradīsies, jo pavisam noteikti zin kāzu stilu un kas un kā mūsdienās tiek vilkts mugurā un nepiemēroti ģērbti neieradīsies
(gribēju rakstīt - peldkostīmā, bet tad izdomāju ieteikt, lai kāda fotofgrāfe piedāvā ierasties piemēram hidrā, vai varbūt zaķa kostīmā - būs viesiem jautri, bet vecmāmiņas tik un tā runās!!!)))
man patiktu šitāds joks!

M
Mīkijs 17.09.08. 17:33 | Kāzu datums: 10.08.2007

Bet ir gadījies būt kāzās kur fotogrāfes apģērbs nu ļoti "krita" acīs ar to, ka likās nepiemērots attiecīgajai vietai, būtu džinsās ieradusies toč būtu labāk, bet vai tas palīdzēja uzņemt labākas bildes vēl nevaru spries, jo neesmu pagaidām redzējusi

e
es-saule 17.09.08. 17:40 | Kāzu datums: 26.07.2008

Noteikti vajag aprunāties ar jauno pāri (viņu viedoklis) un noskaidrot arī to kādā baznīcā ( ja tas nenotiek zagsā) viņi laulāsies, jo dažādām konfesijām prasības atšķiras :)

perisa 17.09.08. 18:43

Pilnigi piekritu ka vajag aprunaties ar jauno pari! Piemeram mums kazas bija pareizticigo baznica kur it ka sievietes ar biksem nedriks ienakt(tas gan tads novesojis uzskats) bet fotografite pati mus uzrunaja un pajutajas vai tiesaam vajagot nakt svarkos un vai nevarot bikses jo bikses tomer ertaak utt! Piezvaniju macitajam apjautajos un viss bija ok! Taa kaa taa! :)

Nilly 17.09.08. 18:56

Mūs fotogrāfs kāzās bija tumšās biksēs un gaišā kreklā ar īsām rokām, līdzi bija arī žakete, ko viņš tā arī neuzvilka:))!Un ja godīgi, tad es pirms kāzām par šo tēmu nebiju domājusi, jo man patiesībā ir vienalga, kas viņam ir mugurā, jo fotogrāfi taču ir superīgi cilvēki, kas zina, kā ir jāģērbjas uz tādiem pasākumiem! Neticu, ka fotogrāfs uz kāzām ierastos rozā treniņbiksēs un spilgti dzeltenā krekliņā :)

M
Minna_Bremze 18.09.08. 08:41

> Neticu, ka fotogrāfs uz kāzām ierastos rozā treniņbiksēs un spilgti dzeltenā krekliņā

Manam filmētājam kājās bija sarkanas kedas. Man dikti patika :)

elini-te 18.09.08. 09:17 | Kāzu datums: 07.08.2009

fotogrāfi ir MĀKSLINIEKI:)
UN vienmer nepievēršu daudz uzmanības viņu apģērbam, jo ja viņi būs savā elemtā tā kā jūtas ērti, jo labāk varēs veikt savu darbu

protams ir savas robežas,ko vajag ievērot

bet brivi zolīdi-un viss ok