FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Jautājums fotogrāfiem par pieredzes gūšanu

Suns_Funs 25.11.08. 18:25 | Kāzu datums: 18.08.2006

Tā kā te tomēr apgrozās daudz kāzu fotogrāfu, tad jautājums jums - ne jau fotogrāfējot kāzas kāds ir piedzimis, - kāds bija pieredzes gūšanas ceļš, kā pārliecinājāt klientu, ka jāņem jūs - toreiz zaļu gurķi, kas tikai mācās, kuram nav kaudze albūmu un web lapas - ko parādīt?

Attiecīgi arī jautājums jaunajiem - vai uzticētos cilvēkam, kas TIKAI mācās un gūst pieredzi?

11 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
spigana_k 25.11.08. 21:29

Ar manam pirmajam fotografetajam kazam bija diezgan smiekliegi (un ari ne tik smiekligi). Kazas fotografejam divata un mums ir viens tads traks pazina- piezvana piektdiena, saka, ka uz nakamo dienu vienam parim vajagot kazu fotografu un sis mus jau esot sarunajis! nakamaja diena esot jabut tur un tur. ta nu ari tas pirmas kazas nobliezam... un sapratam, ka loti, loti patik. Lai ari tas ir fiziski un emocionali loti smags darbs, sapratam, ka tiesi tas mums patik. Pec tam nakamas kazas bija vieniem pazinam un tad jau sakam aktivi sevi pieteikt visiem pariem, kas mekleja fotografu. Paslaik ari top majaslapa...
Vai nemtu kadu, kas macas- ja, ja redzetu citus vina darbus un vispar redzetu ka un ko vins dara.

K
Kenta 25.11.08. 21:35 | Kāzu datums: 13.06.2009

Gribētos jau darbus paskatīties, bet iespējams, ka uzticētos. Cilvēkam, kas mācās var arī šis tas neizdoties, bet galīgi slikti jau arī nevar sabildēt. Pie tam, šāds cilvēks simtreiz vairak centīsies, lai izsistos :))

Jessy 25.11.08. 23:04 | Kāzu datums: 25.04.2009

Uzticetos parastai fotosesijai, bet ne kaazu fotografesanai. Kazas ir vienreiz muza un gribetos, lai fotografs ir pieredzejis, jo citu variantu parbildet velreiz tas pasas kaazas un emocijas vairs nebus.

b
brenda 26.11.08. 10:16 | Kāzu datums: 16.08.2008

Manuprāt, ļoti laba lieta ir, ja jaunais kā protežē iet līdzi kādam pieredzējušam fotogrāfam. Protams, pirmās kāzas būs bez maksas, bet var savākt savas bildes, ko vēlāk parādīt nākošajiem klientiem.

M
Minna_Bremze 26.11.08. 10:27

Parasti, kad sāk runāt ar kādu profesionālu kāzu bildētāju par cenām, rezultāts ir apmēram šāds:"Ai, cik dārgi, mēs labāk paņmesim brālēnu/kaimiņu, jo viņam tāda lielāka kamera un par to nebūs jāmaksā." Visbiežāk fotogrāfa izvēle ir nevis profesionalitāte, bet cena.

lapsiiteee 26.11.08. 11:14 | Kāzu datums: 11.07.2009

mūsu kāzas fotogrāfēs mana kolēģite, kurai fortogrāfēšana ir vaļas prieks. ir profesionālā kamera. mūsu kāzas būs pirmās nopietnās, kur fotorgāfs būs tikai viņa. un protams, tas viss tiks darīts par simbolismku samaksu. es viņai uzticos, lai arī iekšā sēž velniņš, kas satraucas kā nu būs. :) Ar viņu runājot esmu sapratusi, ka viņa pamazām smeļas idejas kičīgām bildēm no citu kāzu fotogrāfu darbiem.

Kazene 26.11.08. 12:06

Pirmās kāzas fotografēju vīra darba kolēģei, kas bija redzējusi manas bildes un palūdza safotogrāfēt. Nākošās jau lūdza savukārt cilvēki, kas bija redzējuši viņas kāzu bildes un tā pamazām uz priekšu. Sākumā pat nekur nereklamējos, bet mani regulāri atrada cilvēki, kas bija redzējuši bildes un kam biju ieteikta, nu apmēram tā. Galvenai jau manuprāt fotogrāfa izvēlē ir viņa bildes. Jaunajam pārim būtu jāredz maksimāli daudz fotogrāfa darbi, un ne tikai portfolio bildes.

Augustīne 26.11.08. 16:38 | Kāzu datums: 30.05.2008

manuprāt, šis jautājums, tāpat kā lielākā daļa pirmskāzu laikā kārtojamo jautājumu, ir saistīts ar jaunā pāra vēlmēm un iespējām. ja jaunajam pārim labas kvalitātes kāzu bildes ir ļoti svarīgas, viņi labprātāk izvēlēsies jau pārbaudītas vērtības, savukārt, ja jaunais pāris lielāku vērību pievērš citiem jautājumiem, savukārt fotogrāfa pakalpojumi ir otršķirīgi, pieļauju, ka šādi pāri varētu uzticēties nezināmam, jaunam fotogrāfam. jebkurā gadījumā, abām pusēm ir ļoti labi jāsaprot, uz ko parakstās, no vienas puses, iespējams, cena būs zemāka vai nebūs vispār, no otras puses, var būt gadījumi, kad jaunais fotogrāfs vienkārši vēl nezina, kur katrā brīdī būtu pareizāk nostāties, lai iegūtu labākas fotogrāfijas. un var arī būt gadījumi, kad jaunais fotogrāfs bildēšanai, tieši tādēļ, ka mācās, pieies ar vēl lielāku centību, nekā kāds, kuram kāzu fotografēšanā jau rutīna iestājusies.
tā ka domāju- cik gadījumu, tik dažādu risinājumu.

S
Sandis_Vāgners 27.11.08. 16:39

Es ieteiktu atrast kādu pieredzējušu kāzu fotogrāfu, kurš tad tevi ņemtu līdzi uz kāzām vai tev kā rezerves foto aparāts nāk līdzi kāds pieredzējis fotogrāfs.

Citādi tu ar savu darbību grauj tirgu un vari pamatīgi sabojāt jaunajam pārim noskaņojumu pēc kāzām.

Piemēram minēšu gadījumu iz savas šā gada pieredzes.

Šogad es uz kāzām ņēmu līdzi cilvēku kas man palīdz un pats ir aizrāvies ar fotografēšanu.
Tad manam asistentam viens pārītis gadījās tāds kas zināja situāciju, ka viņš patstāvīgi nav bijis kāzās un , ka palīdz man.
Par cik tas datums man bija brīvs es viņam aizbraucu līdzi kā rezerves fotogrāfs.
Un labi vien bija.
Pa vienām kāzām trīs lažas, kas notika vakara gaitā.
Vispirms zibspuldzei beidzās bačas-iedevu savas
Pēc tam salocīja sava fotoaparāta slotu un trešo ķibeli īsti neatcerosi-pie fotografēšanas ķēros es, par ko man īsti paldies pat nepateica tas jaunais pāris, bet bildes laikam patika, jo jaunā sieva griezās pie manis ar jautājumiem par firmas ziemassvētku balles fotografēšanu.

Šo atgadījumu es aicinu ņemt arī vērā arī jaunajiem preciniekiem, kuri apsver domu uz kāzām ņemt cilvēku ar kameru kuram nav patstāvīgas pieredzes.

Upmale 05.12.08. 15:19 | Kāzu datums: 25.07.2006

Es ņemtu,ar noteikumu, ka plānojam fotosesiju arī fotosalonā.
Pēc pieredzes zinu, ka tāds jauns cilvēks noteikti centīsies .

Kā arī šāds piedāvājums ļoti interesētu tāfus cilvēkus, kas var saplānot TIKAI mazbudzēta kāzas, jo nav naudiņas arī tam fotogrāfam par 150 un 200 Ls, bet bildītes gribas.

Galeja 07.12.08. 16:37

No sākuma fotografēju kāzam draugiem, kas zinot ka man nav pieredzes tapat man uztīcējas. Tad draugu-draugiem utt. Ar katram nākošam kāzam uzzināju aizvien jaunas lietas par kāzu norīsi, gūvu nepieciešāmu pieredzi. Bet pašas pirmajas kāzas dažreiz biju spiesta draudzeni palūgt atkārtot šo-to jo nepaspēju nofotografēt mazas pieredzes dēļ :) Uzskatu ka pirms sākt fotografēt kāzas patstavīgi jāpastrādā ar kādu pieredzejušo fotogrāfu, lai vismaz nedaudz uzzinātu "kāzu virtuvi". Šogad, teksim, uz kāzam ņemu asistentu, kas gribēja mācīties un kas vismaz apzinājas, ka viņam nav pieredzes. Pamatdoma viņam bija nofotografēt vienas (!!) kāzas, lai būtu ko paradīt potenciāliem klientiem. Pēc tam kāzam godīgi atzinas, ka nedomāja ka kāzas fotografēt ir TIK sarežģīti :D un izlūdzas, lai es paņemu viņu vel uz vairākam kāzam, jo ar 1-2-5 ir pamaz, lai varētu strādāt patstavīgi