FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Kā es meklēju fotogrāfu..

Jessy 17.06.09. 01:46 | Kāzu datums: 25.04.2009

Man šķita, ka kāzu fotogrāfa atrašana ir viens no pašiem svarīgākajiem uzdevumiem. Tāpēc varu pastāstīt, kā es meklēju fotogrāfu, lai arī citiem jaunajiem pāriem atvieglotu šo uzdevumu.

Vispirms atlasīju no precos.lv pakalpojumu sludinājumiem un forumiem, un arī interneta lapām tos fotogrāfus, kuru bildes man vislabāk patika. Kopā man sanāca kādi piecpadsmit. Visiem šiem nosūtīju epastu ar jautājumiem un detalizētu informāciju par kāzām (kad notiek, vai brīvs konkrētais datums, cik viesu, kur notiek, ko vēlos no fotogrāfa, cik maksā utt.).

Kad saņēmu atbildes, tad tika veidota tabula :) Tā kā dažiem fotogrāfiem datums jau bija aizņemts, tad tagad man palika kopā kādi 7.
Tātad :) Pirmajā ailē sarakstīju fotogrāfus, nākamajās - cena par darbu, ir/ nav fotoalbums, bildes tiek/netiek apstrādātas, cena par beznīnu, ir/nav iespēja izveidot fotostudiju viesu namā. Vārdu sakot, visus sīkumus un ekstras. Vienīgi pēdējo aili atstāju tukšu.
Kad jau tabula gatava, tad saucu savu līgavaini un rādīju viņam visu šo fotogrāfu bildes un skatījāmies, kurš vislabāk patīk. Pēdējā ailē likām katram fotogrāfam vērtējumu 5 punktu sistēmā. Izcēlās kādi 3, kas mums vislabāk patika. Tad ar vērtējām, kādas nu kuram ekstras (cena, fotogrāmata utt.), pēc kura arī noteicām, kurš tad būs mūsu īstais un labākais fotogrāfs. Domāju, ka pēc šīs tabulas būsiet izvēlējušies sev visatbilstošāko fotogrāfu :)

Vēl viena svarīga lieta. Mūsu izvēle krita uz konkrēto fotogrāfu arī tāpēc, ka bijām redzējuši vairākas viņa bildes šeit pat precos.lv pie lietotājas liigavina:) kāzu apraksta. (Paldies viņai, ka ievietoja bildes šeit! :)) Vienu skaistu bildi, kas pēc tam rotājas fotogrāfa mājaslapā, var uztaisīt jebkurš, bet ir svarīgi redzēt vairākas bildes no vienām un tām pašām kāzām - gan ceremonija, gan atrakcijas, gan mičošana utt.

10 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
inesegatis 17.06.09. 02:20 | Kāzu datums: 25.07.2009

Ja nav noslēpums,kas bija jūsu kāzu fotogrāfs?

T
Tuturs 17.06.09. 08:40 | Kāzu datums: 25.07.2009

Vienkārši ideāla un fantastiska profila bilde:))

Patiesībā, mans fotogrāfa meklēšanas stāsts ir līdzīgs:) vienīgais - es gan ne tik daudz fotogrāfu aptaujāju! Bet - arī mani uzrunāja tieši Līgaviņas:)) kāzu apraksts un Ģirts (tas taču ir Ģirts, vai ne?) būs arī mūsu kāzu fotogrāfs:) un tagad, ieraugot Tavu profila bildi, vēl vairāk nevaru sagaidīt savu Lielo dienu un skaistās bildes:)

A kāzu apraksta un vairāk bilžu nebūs?:)))

Jessy 17.06.09. 14:11 | Kāzu datums: 25.04.2009

Mūsu fotogrāfs tiešām bija Ģirts Raģelis :) Viņam ir arī mājas lapa www.86mm.lv Tajā agrāk bija visādas skaistas kāzu bildes, bet tagad viņš laikam tur kaut ko pārtaisa un to bilžu vairs nav.

Kāzu aprakstu arī domāju ielikt, bet man tik grūti iet ar atlasīšanu, jo tik daudz bildes patīk :) Bet nu pacentīšos drīzumā :)

sheer 17.06.09. 14:13 | Kāzu datums: 01.08.2009

Nē, nē, bildes tur ir, tikai pagājušajā gadā bija citas, tagad pieliktas arī jaunākas!;)

Jessy 17.06.09. 14:16 | Kāzu datums: 25.04.2009

Un vēl viens mans subjektīvais viedoklis par fotogrāfiem - domāju, ka gados jaunākie būs atraktīvāki, būs gatavi gulēt zemē un kokos kāpt (kā mūsu fotogrāfs), lai dabūtu labāku bildi. Negribu te nevienu aizvainot, protams, noteikti ir vecāka gadugājuma fotogrāfi, kas arī skraida, un otrādi - jaunie, kas īpaši lēnā garā pastaigājas. Bet nu tas tāds mans subjektīvais viedoklis.

Jessy 17.06.09. 14:18 | Kāzu datums: 25.04.2009

Tur bija atsevišķa sadaļa ar tieši kāzu bildēm, bet tagad tādas vairs nav.

sheer 17.06.09. 14:27 | Kāzu datums: 01.08.2009
e
elfa 17.06.09. 14:48 | Kāzu datums: 20.06.2009

Fotogrāfs izcils... bildes runā pašas par sevi!

Jessy 17.06.09. 15:02 | Kāzu datums: 25.04.2009

Tev taisniba! Links, kuru iedevi tiesam strada :) Un tomer, ja ej www.86mm.lv tad tadas portfolio sadalas nav!

Beatriss 17.06.09. 15:05 | Kāzu datums: 13.07.2013

Super! Esmu sajūsmā! Šis ir pirmais fotogrāfs, kura bildes man ļoti, ļoti patīk:))