FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Vai no fotogrāfa saņēmāt pilnīgi visas bildes?

zermena 20.08.09. 16:10 | Kāzu datums: 01.08.2009

Sveikas, meitenes, jau preceetaas! Padalieties, ludzu, ar pieredzi! Vai jus no sava fotografa sanjemaat pilnigi visu safotografeto materialu? Un, ja sanjemaat tikai bilzhu izlasi, vai varejaat pashas izveleties, kuras bildes tajaa tiks iekljautas? Mums it ka bija vienoshanaas par 400 apstradatam bildeem un man likaas, ka parejaas sanjemshu vienkarshi neapstradatas, bet tomeer nee. Kad ludzaam atsevishkjas bildes izlasee nomainiit, izradijaas, ka mums tadu tiesibu neesot... Baigi skumji, ka jaakasaas par kaazu bildeem... Paldies jau ieprieksh!

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
S
Skesterite 20.08.09. 16:16 | Kāzu datums: 12.01.2008

mēs dabūjām pilnīgi visas... arī neapstrādātās...

s
ssaauull_iittee 20.08.09. 16:23 | Kāzu datums: 18.07.2009

Mēs dabūjām 700 apstrādātas bildes un visas pārējās neapstrādātās arī, kaut gan sākumā fotogrāfe minēja, ka nelabprāt dodot neapstrādātās bildes, jo bildes tomēr ir fotogrāfa "vizītkarte".

lapsiiteee 20.08.09. 16:25 | Kāzu datums: 11.07.2009

mēs dabūjām pilnīgi visas bildes! :)

inesegatis 20.08.09. 16:25 | Kāzu datums: 25.07.2009

Sveika!Mēs saņēmām 500 apstrādātas un 840 neapstrādātas bildes :)- CD.
Visas bildes ir super arī neapstrādātās:)

Vai slēdzāt līgumu ar fotogrāfu?

zermena 20.08.09. 16:32 | Kāzu datums: 01.08.2009

Ligumu sleedzaam, bet tur nav minetas ne taas 400 bildes, ne ari tas, ka neapstradataas nesanjemam... Minets tikai 'fotografiju apstrade atbilstoshi profesionalajaam prasibam' un 'fotografiju ierakstishana CD/DVD x2 eksemplaros'. Pamatojums nedot neapstradatas ari ir tas, ka ta neesot laba reklama. Bet ne jau mums meerkjis fotografu blameet...

Lauruc 20.08.09. 16:37 | Kāzu datums: 06.06.2009

Mēs saņēmām ~ 250 bildes albumā un visas 12 filmiņas. Kaut arī pirms tam tika runāts, ka par filmiņām būs atsevišļi jāmaksā, beigās tomēr dabūjām visas neko nepiemaksājot :)

inesegatis 20.08.09. 16:50 | Kāzu datums: 25.07.2009

Ja nav noslēpums ,kas bija jūsu kāzu fotogrāfs?

s
smaidosa 20.08.09. 16:50 | Kāzu datums: 18.07.2009

mēs arī tikai labās dabūjām, bet tās pašas daudz :)

Knope 20.08.09. 17:16 | Kāzu datums: 26.07.2008

Vienā diskā apstrādāta izlase ~ 700 gab (2 fotogrāfi), otrā ~ 800 "brāķētās". Kopā tātad visas, kas varētu tikt izmantotas.

spigana_k 20.08.09. 17:25

Principā ir tikai normāli, ka fotogrāfs neatdod pilnīgi visas bildes, bet atlasa labākās un tās apstrādā. tam par iemeslu ir ne tikai tas, ka dažas bildes neizdodas /kāds no cilvēkiem uz tās slikti izskatās vai vienkārši tehnisks brāķis/, bet arī jau minētais, ka fotogrāfs ar katrām atdotajām bildēm veido savu imidžu. Tiktāl viss ok.
Bet šinī gadījumā jau ir par traku- 400 bildes no kāzām var būt arī par maz, īpaši, ja ir bijuši daudz notikumi, mazā fotosesija utt. Pilnīgi saprotu, ka pēc tam ir vilšanās.
Es ieteiktu, ja jau ir līgums, tomēr mēģināt vēl un vēl pieprasīt bildes, nu kaut vai mēģināt izrunāties- kas par lietu, kāpēc netiek atdotas utt.
Un tiešām- būtu interesanti uzzināt tā fotogrāfa vārdu, lai citām vairs nesanāk šitāda iegrābšanās.

par sevi varu teikt, ka mēs divatā fotografējot pēc kāzām atdodam apmēram 700-1200 bildes /pāri par tūkstoti gan iet ļoti reti, bet ir gadījies/ un pilnīgi visas bildes ir apstrādātas /citas vairāk, citas mazāk, bet tomēr visas/.
Tā tomēr ir cilvēku īpašā diena un es uzskatu, ka viņiem pašiem jāļauj atlasīt sev labākās bildes, jo fotogrāfa un citu cilvēku skatījums uz bildēm tomēr ir atšķirīgs.

zermena 20.08.09. 17:37 | Kāzu datums: 01.08.2009

Pagaidam konkretu vardu minet negribas, jo savaa zinjaa jau pashas vaina - kaut ko pienjeemu kaa pashsaprotamu, bet beigaas - vilshanaas :( Ja parrunas beigsies galigi slikti, tad gan laikam buus jamin...
Un bija daudz kaa interesanta, ko fotografet, ieskaitot divas mazas fotosesijas.

Dmitrijs_Mokejevs 20.08.09. 18:01 | Kāzu datums: 15.08.2008

kad pats saņēmu visas neapstrādātas bildes no savām kāzām, tad padzēsu pats šo to dažādu apsvērumu pēc. Apskatot bildes pēc gada, visas kas bija ierakstītas citur, nevarēju saprast, kāpēc šo un šo bildi vajadzēja dzēst :) galvā notiek kardinālas izmaiņas...

Knope 20.08.09. 18:12 | Kāzu datums: 26.07.2008

Tieši tā. No vienas puses it it kā saprotu fotogrāfu, kurš grib "tautās" palaist tikai labus savus darbus. Lai pēc tam mēs kādā portālā nesaliekam brāķus (kas mums pašām patīk un nesaskatam nepilnību, jo redzam tikai to, ka labi izskatamies vai bija svarīgs mirklis), bet pārējie foto eksperti domā - "nu gan s..dīgs fotogrāfs pārim gadījies".
Bet no otras puses - man kā lietotājam tiešām nav tik būtisks iekadrējums (it īpaši reportāžas bildēm), ēnojums, puskāja vai asimetrija - man jebkura bilde izraisa atmiņas, un varbūt tieši tā brāķētā ir tā pati, pati nozīmīgākā, jo beidzot varu redzēt, ka tante Berta visu ceremoniju nogulējusi utt.
Kaut kāds kompromiss jāatrod. Un uzskatu, ka pārim pienākas visas bildes. Vienīgi varbūt, ka var veikt atrunu, ka brāķētās neliks publiskajā telpā, vai arī uzliks marķējumu, ka tas ir "melnais materiāls".

scorpio20 20.08.09. 18:47 | Kāzu datums: 23.08.2008

Diemžel mēs arī nesaņēmām visas.... Nelīdzēja ne mani lūgumi, ne ņaudēšana , ne draudi... :D Un man arī škrobe! Pašai gribējās izlemt, kas ir laba bilde un kas brāķis! Bet tādu iespēju mums nedeva!

Nilly 20.08.09. 19:36

Tā kā fotogrāfs mums bija pazīstams, dabūjām gandrīz visas bildes! Pirms tam mums bija arī aptuvenā vienošanās par vēlamo bilžu skaitu!Un man prieks, ka bilžu ir daudz, jo ir piemēram bildes, kas gandrīz ir vienādas, bet es redzu atsevišķas nianses, kā rezultātā izvēlos vienu no šīm bildēm, kuru likt albumā!

zermena 20.08.09. 23:25 | Kāzu datums: 01.08.2009

Un cik bildes jus dabujat?

Jessy 21.08.09. 00:05 | Kāzu datums: 25.04.2009

Mēs arī nesaņēmām visas bildes. Visvairāk žēl, ka, piemēram, fotogrāfējāmies atsevišķi ar kāzu viesiem un ar dažiem viesiem bilžu nav!! Skumji, jo pirms tam sasolīju, ka visiem iedošu, bet tagad viesiem saku - diemžēl ar jums bildes nav. Sanāk ļoti stulba situācija. Es nezinu, kas tam par iemeslu - vai kāds bija sašķobījies, vai gaisma iespīdēja fotoaparātā, bet uzskatu, ka mums pašiem būtu jāizvēlas, kuras bildes paturēt un kuras dzēst ārā, jo fotogrāfam par dažādām bildēm var būt citāds viedoklis nekā mums.

Mēs kopā saņēmām pāri pa 400 fotogrāfijām un pirms tam nebija atrunāts, ka bildes tiks atlasītas, jo es pat nebiju iedomājusies, ka mēs nedabūsim visas :(

Gribētu arī ieteikt loti sīki atrunāt, ko un kā gribat nofotogrāfēt kāzās, jo mums, piemēram, nevienā bildē nav tā smuki nofotogrāfēta kāzu mašīna pilnā skatā. Man šķita, ka tas ir pašsaprotami, tāpēc to pat nepieminēju fotogrāfam, bet diemžēl fantastiski izpušķotā mašīna paliek tikai atmiņās nevis bildēs.. :(

andreart 21.08.09. 01:14

uzskatu ka tas ir nekorekti no fotograafa atdot tikai atlasi, jo kaazas tomeer ir vienreiz un pat nesvariigaakie fotograafam mirkli pec gada buuus zelta veerti janajam paarim ! es pats uz atsevisa diska atdotu savu atlasi un uz citiem vairakiem diskiem pilniiba visas bildes.

zermena 21.08.09. 02:05 | Kāzu datums: 01.08.2009

Paarrunas beidzaas veiksmigi - tomer sanjemsim visu materialu! Paldies par viedokljiem un ieteikumiem!!!

Knope 21.08.09. 10:14 | Kāzu datums: 26.07.2008

Super, apsveicu!