FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Kāzu video summa budžetā

g
gandriizpreceejusies 12.01.12. 18:57 | Kāzu datums: 07.07.2012

Sveikas precētas un vēl neprecētās līgaviņas!

Savā aptaujā www.draugiem.lv/videomeitene/ vēlējos noskaidrot, cik daudz naudiņas atvēlat/atvēlējāt kāzu video savā budžetā. Pašlaik rezultāti (tos var uzreiz arī apskatīt) ir diezgan interesanti, bet varbūt jūsu domas ir pavisam citas. P.S. nav nozīmes ne tehnikai, ne izpildījumam, bet tam, kāds aptuvenais cipars, ko atvēlat budžetā, vēl nezinot, kurš iemūžinās jūsu lielisko filmu :) Protams, droši izsakāties arī komentāros, kas arī būs interesanti :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
K
KristīneK 12.01.12. 19:44 | Kāzu datums: 20.07.2012

Tieši pēdējās dienas par šo tēmu spriedām. Nu, mēs plānojam 30-50 Ls, ne vairāk. Nevajag mums Spīlbergu un Holivudas lenti. Lai cilvēks no malas nofilmē, pat samontēt varam pēc tam paši.

g
gandriizpreceejusies 12.01.12. 20:21 | Kāzu datums: 07.07.2012

Tas pat būtu romantiski abiem kopā ilgi sēdēt un montēt, līmēt kopā atmiņas. Kaut kur nesen lasīju, ka kāzu video skatās daudz biežāk par bildēm, jo visi teksti tai dienā pazib un daudz kas piemirsies, un tieši teksti atsauc atmiņā tās dienas sajūtas - solījums baznīcā, mīļie vārdi un dziesmas, kas skanējušas fonā un viss pārējais, kas pat nav tajā dienā pamanīts ;)

Levinia 13.01.12. 18:06

Cenu pozīcijas visai interesantas. Vai tas ir par profesionālu video? Cik esmu runājusi ar profiem, ka reāli dārgi sanāk iegādāties pašu kameru - lai dabūtu labu attēlu ap 6 000 LVL. Es pati kādu laiku atpakaļ gribēju nopietnāk pievērsties fotogrāfēšanai un pat fotokameru cenas bija astronomiskas. Vismaz priekš manis! Bet it ar iPhone arī var nofilmēt labus kadrus :) Kāpēc gan ne!

Ja man no jauna būtu jāsastāda kāzu budžets, laikam skatītos kādu naudu maksāju fotogrāfam, un tad mazāku video operatoram. Kaut gan video tiek skatīts daudz biežāk, ļoti svarīgas ir arī fotogrāfijas. Par cik esmu fotogrāfiju/video fane tad tas būtu pēdējais variants - virs 250 LVL.
Lai gan saku - aptauja ļoti ierobežota, jo piemēram par video nemaksātu vairāk par 500 LVL, tāpēc viennozīmīgi atbildēt virs 250 LVL nevaru.

Man pašai kāzās bija "zvaigžņu komanda" - Mārtiņš Plūme un Sergejs Medvedevs (video - video.arttech.lv)! Biju nenormāli laimīga par abu paveikto, jo man kā izteiktai vizuālistei tas bij ļoti svarīgi!

g
gandriizpreceejusies 13.01.12. 23:06 | Kāzu datums: 07.07.2012

Aptaujas mērķis ir parādīt, kāda ir pirmā summa, ko ieraksta kāzu budžetā (pēc tam jau kā mēs visas zinām viss mainās vairākas reizes), neaizdomājoties ne par tehniku vai operatora profesionalitāti. Lielākā daļa (vismaz pašlaik) rēķinās līdz 100 Ls, kas var būt summa arī līdz 50 Ls vai pat 20 Ls, no kā var secināt, ka plānots, ka visdrīzāk filmēs kāds no draugiem un montēs vai nu paši vai arī kāds draugs, kas kaut ko saprot no montāžas, jo kā jau KristīneK minēja, ne visiem vajag "Spīlbergu un Holivudas lenti". Cik cilvēki, tik viedokļi. Es arī ilgi domāju par Plūmi, bet beigās tomēr izvēlējos Jāni Kononu, lai gan cena bija ļoti līdzīga, bet tomēr viņa darbi un attieksme uzrunāja vairāk. Arī par fotogrāfiem - cik cilvēku, tik viedokļu :)

Zhagatinja 13.01.12. 23:29 | Kāzu datums: 15.07.2011

mana situaacija pirms kaazaam , cilveeks bija biku paraadaa , teicaam ok barteri , paraadu atlaidiisim , bet nu foto , ja vajag piemaksaasim , saakumaa bija runa par 120 eur , kas likaas ok par bildeem , jo bijaam noleemushi video nevajag .....
2 dienas pirms kaazaam vinjsh pateica , es veel video piemetiishu un cena buus 800 eur , mees pateicaam paldies nevajag ....
bet gan mana , gan viira maasas ir lieliskas hobiju fotograafes .... man ir 2000 lieliskas bildes un neesmu ne centu samaksaajusi :)

k
keriaprecas 14.01.12. 11:39 | Kāzu datums: 02.07.2011

Tagad pārdomājot kāzu budžetu varu teikt tikai vienu, ka ja plānotu vēlreiz - uz fotogrāfu un video netaupītu! Un mums nebija nekāds lētais variants, video gan sanāca par puscenu jo pati reiz strādāju kopā ar operatoru :) Filma un fotogrāfijas man paliks visu mūžu un neiemūžinātie kadri, kā, piemēram, pirmais skūpsts baznīcā, ko nenoķēra ne fotogrāfs, ne operators, diemžēl pierāda to man to, ka vajadzēja tomēr ņemt - "zvaigžņu komandu" - Mārtiņš Plūme un Sergejs Medvedevs (video - video.arttech.lv)! :) par kuriem tiešām domāju, beigās noskopojos, lai gan būtu varējusi to atļauties!
Veiksi meitenes izdarot izvēles!!! :)

Z
Zane&Mārtiņš 14.01.12. 19:28 | Kāzu datums: 09.07.2011

Arī man ir svarīgi vizuālais... un pat vēl nezinot datumus, zināju, ka būs mums Plūme :) ar video mazliet nokavējām , jo sākumā domājām , ka nevajag, bet tik un tā atradu labu un ir forša filmiņa sanāca-nav mājas montējums.
Tāpēc meitenes neekonomējiet uz šo, un lasiet atsauksmes, pētat citu gadu bildes un stilu :)-Salīdziniet! :)

B
Billijs 16.01.12. 12:22

Ja jau esam šeit iepinuši klāt arī jau fotogrāfus tad kapēc nepadalīties ar to budžetu kuru pāri uzskatītu kā adekvātu samaksu par fotogrāfu darbu?

Lasot, ka daži šeit jau piemin augstākminētos kolēģus saprotu, ka fotogrāfa budžets šķiet ir prioritārāks kā video operatora?

Un vai tiešām savu kāzu video skatieties tik bieži?

Es savam kāzu video atvēlēju 300Ls. Un tas nebija pat video visas dienas garumā, uzskatu, ka viesu namā bez profesionāla video var iztikt. 3 Gadu laikā to neesmu nožēlojis. Un video pilnā garumā esmu noskatījies varbūt tikai pāris reizes. Iespējams tā vērtība augs pēc vairākiem gadiem.

Tad kā ir fotogrāfu budžetu jūsuprāt? Ko jūs uzskatiet par adekvātu un ko sagaidiet?
Mana nostāja ir, ka par profesionāla fotogrāfa dienas darbu, kura rezultātā saņemiet kvalitatīvas fotogrāfijas ar atskatu uz visu dienu, samaksai vajadzētu būt 250Ls un uz augšu ( te nu iesaistās gaume, popularitāte, mākslinieciskums ). Savam kāzu fotogrāfam es samaksāju 350Ls.dienas darbu.

Ferbija 16.01.12. 12:50 | Kāzu datums: 27.04.2012

Mums fotogrāfs izmaksās 350 Ls, jo negribu taupīt uz kvalitatīvām skaistām bildēm! Video savukārt 100 Ls, jo filmēs tikai ceremoniju baznīcā un nedaudz viesu namā pirmo deju u.tml.

Hameleon 16.01.12. 13:06 | Kāzu datums: 15.08.2008

es labprāt gribētu nevis dokumentālo video, bet smuku video klipu 5-10min garumā. Un noteikti fotosesijas, jo vairāk jo labāk - jebkurā dienas laikā un vietā.
Talāk skatītos pēc budžeta, vai varu atvelēt naudu operatoram un fotogrāfam vakara pusē.

g
gandriizpreceejusies 16.01.12. 22:22 | Kāzu datums: 07.07.2012

Ja ar smuku video klipu esi domājusi to treileri, kad jaunais pāris speciāli nepozē (neiestudē teātri pēc operatora vēlmēm, kad , piemēram, liek skūpstīties vai sadoties rokās), bet tiek samontēti skaistākie dienas kadri (operators ir noķēris mirkļus, ko varbūt jaunais pāris nav pamanījis), tad jau parasti šo klipu dod bonusā dokumentālajam video. Šo video, protams, var skatīties katru dienu, jo 3-10 minūtēs tiek atspoguļots viss skaistās dienas stāsts :) Bet ja tiek iestudēts teātrītis, tad jau protams no dokumentālā kino vairs nav ne vēsts, jo jaunais pāris kļūst par aktieriem ;)

D
Daiguu 17.01.12. 09:26

Mums videooperators nebija, bet pēdējā brīdī priesteris piedāvāja savu kameru un mēs sadabūjām "operatoru" no viesiem. Tā nu mums ir video no baznīcas.
Video sanāca tāds saraustīts, joprojām nav samontēts, bet plānojam kaut kad to paveikt. :) Galā vajadzētu sanākt kādam 5 min klipiņam. Īstenībā man arī vairāk neprasās, jo ir pat labi, ka atrakcijas viesu namā nav iemūžinātas. :D
Vai tagad ņemtu operatoru? Pievienojos augstāk minētajam - man bildes ir svarīgākas nekā video. Līdz ar to noteikti neņemtu dārgu video, bet, ja būtu pieņemams piedāvājums līdz 100 Ls, tad apsvērtu šo domu.

p
pekausiss 17.01.12. 10:11 | Kāzu datums: 03.08.2012

Mēs ņemsim labu fotogrāfu, jo vēlamies perfektas bildes, pareizi saka ka tas ir vienīgais atmiņu atsvaidzinātājs pēc gadiem... Video manuprāt, nav tik svarīgs, un to tik bieži neskatās.

Ki-kii 17.01.12. 20:49 | Kāzu datums: 21.07.2007

Mums kāzās bija tikai viens no zvaigžņu komandas Mārtiņš Plūme, par ko priecājamies, ik dienu caurlūkojot bildītes, un rekomendēju viņu ikvienam. Par video, ļoti nožēloju, ka ņepaņēmu labu video operatoru, kas iemūzinātu mūsu skaisto dienu, jo tiešām no uzraukuma un saviļņojuma netaceros no baznīcas ceremonijas neko :). Tā kā bildes mums atspoguļo vienu, bet video ko citu, nespēju iedomāties kā var iztikt bez viena vai otra tik nozīmīgā pasākumā. Tagad es to saprotu, bet ir par vēlu :( Un paļauties uz to ka viesi kaut ko safilmēs, tas laikam atkarīgs no tā cik svarīga un nozīmīga šī diena katram, ja grib kaut ko ķep-ļep-kaut kas ir, kaut kas nav, kā būs, būs labi , tas atkarigs no cilvēka. Es vēlējos, lai mūsu kāzu diena būtu perfekta mums, mūsu viesiem, no sākuma līdz beigām.Tāpēc arī izvēlējāmies Mārtiņu. Tapēc visas manas draudzenes, kas ir precējušās pēc manām rekomendācijām ir izvēlējušās video Sergeju Medvedevu ( viņu es būtu ņēmusi mūsu kāzām) un fotogrāfus kā Mārtiņu Plūmi, Billiju un Baltskaru. Tā kā nežēlojiet naudu savam brīnišķīgam notikumam, jo tas ir to vērts. Lai veicas jums!

Lemura 18.01.12. 10:05

Varbūt zini, cik izmaksā kāzu foto pie Tevis pieminētajiem - Mārtīna Plūmes, Billija un Baltskara?
Biju dzirdējusi, ka Baltskars ņem 50-100 Ls stunda, kas man liekas astronomisks cipars.

B
Billijs 18.01.12. 10:29

Vislabāk jau ir uzjautāt fotogrāfiem personīgi, bet manas cenu var noskaidrot mājas lapā. billyart.net

Lemura 18.01.12. 10:50

Aizsūtiju privātu ziņu! :)

B
Baltskars 18.01.12. 10:57

Lemura -Labāk tiešām ir pajautāt fotogrāfam pašam, ir starpība vai strādā 1-2h jeb 16h. Cenas ir sākot no 400 ls uz pilnu dienu, kas nav nekas astranomisks.

Ki-kii 24.01.12. 13:31 | Kāzu datums: 21.07.2007

Cik zinu Mārtiņš ņemt par kāzām šķiet aptuveni 500 ls

Z
Zane&Mārtiņš 24.01.12. 16:25 | Kāzu datums: 09.07.2011

mūsu jaunais pāris paņēma Plūmi šogad kā fotogrāfu 500 Ls par kāzu dienu