FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu foto, kāzu video

Pārāk daudz bilžu no kāzām

A
Artis_Robalds 14.10.14. 11:24

Vai bilžu skaits, ko saņemat no kāzu fotogrāfa, var būt pārāks liels?
Piemēram, ja saņemat 1200 bildes, vai tas neliekas par daudz?
Mazāks bilžu skaits nenozīmē, ka kaut kas netiktu iemūžināts, bet, piemēram, par to, ka vedējmātes uzruna nav nofotgrāfēta 10 dažādos rakursos, bet gan, piemēram, ir 5 bildes no konkrētā notikuma.
Pēdējā laikā sanāk atdot ap 1200 bildēm, līdz ar to saķu domāt, vai tas nav par daudz. :)

9 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
P
Pele_Krista 14.10.14. 11:30

man liekas, ka bilde navr būt par daudz, jo nevienmēr sanāk, kā gribas un tad ir no kā izvēlēties. Tas protams ar noteikumu, ka bildējot uzrunu no 10 dažādiem rakursiem netiek palaists garām kautkas vēl ļoti svarīgs.. :)

C
Crexcrex 14.10.14. 11:43 | Kāzu datums: 10.05.2014

Liels bilžu daudzums var būt drusku nogurdinošs šķirošanai, bet man tomēr patīk, ka var izvēlēties, kuru no līdzīgajām bildēm paņemt - fotogrāfs nekad to manā vietā nevar izdarīt, jo nezina, kas tieši kādā bildē mani uzrunās (nav runa, protams, par tehniskiem vai kompozīcijas brāķiem, kas ir jāmet ārā). Man bija daudz bilžu arī tāpēc, ka pozētajām fotogrāfijām bija vairāki varianti kadrējuma un krāsu toņu ziņā, varēju izvēlēties, kuri labāk patīk.

M
Marita_Līgava 14.10.14. 12:03

Isti nesaprotu jautaajuma buutiibu nekonkreetiem adresaatiem? izskataas kaa leeta pasreklaama :) Katrs gadiijums izrunaajams ar KONKRETO klientu (kaadas ir vinja veelmes - cik lielas chupas ar bildeem grib, ko grib tajaas redzeet un no taa arii izriet cena - cik intensiivi jaafochee un cik dienas jaaseezj pie apstraades).
Var piedaavaa arii fikseetu ciparu un aptuvenu bilzu skaitu & kaazu dienaa straadaat uz sajuutaam, tad jau ja nu lieliskajaa dienaa pietruukst kaazu aktivitaates ko bildeet, var arii haltuureet un focheet vedeejmaati no 10 rakursiem ar atplestu muti, bet arii izdariit profesionaalaak un kert viesu emocijas, detaljas... vai veel labaak izvilkt jautru viesu kompaaniju uz fotostuuriiti.
Bilzu skaita dazaadiibu varam redzeet piemeeros -
Ugis Naglinjs, ja nekljuudos 600-700 skaisti foto. Un tur redzams viss. Un ir perfekti
Ingmars Zalmezs, ja nekljudos 700-1000. Un arii visa kaa spilgta pa pilnam.
ir arii maaksliniekiem piedaavajumi 1000+ un tas maksaa savaadaak, jo nereti tiek panjemts asistents (kursh pieshauj no otra rakursa un savaa skatiijumaa), intensiivaaka focheesana, daudz vairaak darba peecapstraadee.
Kopsavilkums topika autoram - Izveidojiet 2-3 kaazu piedaavajuma variantus, ar dazaadu foto skaitu, lai klients izveelas ko grib un straadaajiet uz sajuutaam- ja vajag chupas, focheejiet 10 bildes kaa vedeejmaate staav ar mapiiti un atplestu muti, bet kuriem to nevajag, tiem pietiks 2-3 taadas bildes.
Radoshus panaakumus

A
Artis_Robalds 14.10.14. 12:24

Paldies, Marita, par aizdomu izteikšanu! Tagad noteikti vairāk cilvēku apskatīsies, kas es tāds esmu. :)
Crexcrex ir ļoti labi uztvērusi jautajuma būtību.
1) es no savām kāzām saņēmu apmēram 600 bildes, domāju, ka 5 gadu laikā esmu tās visas izskatījis kādas 4 reizes...
2) cilvēks, kurš no kāzām saņēma vairāk kā 1000 bilžu, pateica, ka tās visas nemaz nav skatījies...
Tad jautājums citiem vārdiem - vai jaunais pāris nejūtas apgrūtināt, ka pašiem jāveic bilžu šķirošana? 1200 bija tikai piemērs. Ir dzirdēti gadījumi, kad ir vairāk par 2000 bilžu. :)

B
Buciic 14.10.14. 14:12

Man no kāzu 2 dienām bija kopumā 3500 bilžu. Bija divas fotogrāfes un nav tā ka bildes neesmu aplūkojusi. Abi ar vīru kāzu gada jubilejā apskatījāmies bildes. Arī viesi tika pie skaistām bildēm!

M
Marita_Līgava 14.10.14. 15:57

Arti, aizdomas nekaadas nav :D ir skaidrs kaa diena, ka jaacelj sev deguns ar tekstiem- " ... vairaak cilveeku apskatiisies, kas es taads esmu" :D nu peec taa jau nu noteikti skatiisies... taa ka Jums labi izdodaas ;)
Bet ne par to ir staasts- staasts ir par bilzu skaitu - un es uzrakstiiju - katram tas ir individuaali, runaajiet ar klientu, piedaavaajiet dazaadus variantus!!! TAA IR GALVENAA DOMA!!! Taa vietaa, Juus atkal raustaat plecus, ka neesat izskirstiijis 600 bildes, bet citam 2000 par maz utt... Taapeec jau atkaartosos treso reizi- katram individuaali, piedaavaajiet, runaajiet un izdariet taa, kaa klients veelas.
Skumiigi, ka neuzkeeraat sho domu, bet gan jau aizies ;)
Veiksmi :)

A
Artis_Robalds 14.10.14. 16:38

Paldies, Marita, par laba vēlējumiem! Jums ar to visu labāko! ;)

Buciic, jautājums Jums - vai neviena brīdī negribējās "saķert galvu", par to, ka ir tik daudz bilžu? Cik daudz bilžu atlasījāt, kuras rādīt draugiem?

Noelle 15.10.14. 09:00 | Kāzu datums: 19.07.2014

Mēs no fotogrāfes saņēmām gandrīz 1500 skaistas bildes. Vai man apnika tās šķirstīt? Nē, nē un vēlreiz nē :) Patiesībā, prieks, ka bija tik daudz bilžu, jo, pat, ja no viena momenta bija vairākas bildes, mums bija iespēja izvēlēties, kura patīk labāk. Padaudz bija arī bildes ar dekorācijām un citiem sīkumiņiem, kas mums bija svarīgi (lai tas tiktu iemūžināts). Draugiem un radiem demonstrācijai atlasījām ap 230 bildēm (samontējot slaidu video sanāca 16 minūtes - vairāk jau būtu par daudz prasīts no skatītājiem paciest :) )

Hameleon 15.10.14. 20:29 | Kāzu datums: 15.08.2008

vēl neesmu saticis cilvēkus, kam bilžu skaits liekas pārāk liels, lai viņi gribētu to samazināt. Fotogrāfam un klientam vienmēr būs dažādi viedokļi par to, kādu fotogrāfiju izvēlēties. Tāpēc labāk atstāt vairāk, lai klients pats izvēlas.