Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Kāzu vadītāju honorārs
Meitenes, lūdzu, padalaties pieredzē un informācijā par kāzu vadītājiem un aptuvenajām izmaksām. :)
Man arī ļoti interesē, ja kāda var ieteikt kko konkrētu - arī būtu super :)
Par vakara vadītāju izcenojumu runājot, ir jāņem vērā fakts, ka precīzu summu jums neviens uzreiz nenosauks, jo vēlmes var būt dažādas, kādam gribas kāzas 2 dienu garumā, citam pietiek ar 6 stundām. Ir cilvēki, kas saka, ka vēlas kādu aktivitāti vai atrakciju ik pēc 15-20 minūtēm visas nakts garumā, citi grib 2-3 atrakcijas pa visu nakti, bet pārējo laiku dejot DJ vai dzīvās mūzikas pavadībā. Tas viss maina cenu! Tā pat arī aktivitātes – katrai ir vajadzīgi kaut kādi rekvizīti vai sagatavošanās.
Vēl, par cenu runājot, vienmēr ir jāsaprot, ka jebkura mākslinieka izmaksās iekļaujas arī mārketinga izdevumi. Gan šeit, gan ss’ā, gan vedejiem.lv, sava mājas lapa, lapa facebook – viss tas maksā naudu, pie kam, ne jau dažus desmitus eiro tas maksā.
Man, kā DJ vēl ir jāpērk licences un arī mūzika nav par velti, par kvalitatīvas gaismas un skaņas aparatūras izmaksām vispār nerunāsim. Arī pieklājīgi apģērbties vajag, nez vai jūs savā pasākumā gribēsiet redzēt pasākuma vadītāju vai DJ, vai mūziķus, kas ir nevīžīgi ģērbušies, nav pieskaņojušies jūsu pasākuma krāsai utt...
Naudu vienmēr var ietaupīt ņemot 2in1 (mūziķis + vadītājs vai DJ + vadītājs). Pie 2in1 piederu arī es. Nevajag baidīties, ka nevar tikt galā – var turklāt bieži vien ir pat labāk, kā tad, kad šie cilvēki ir atsevišķi.
Vēl var padomāt par studentiem, kas studē pēdējos kursus augstskolās, kur māca pasākumu organizēšanu un vadīšanu. Viņiem bieži vien vajag praksi vai diplomdarbu – lūk jūsu iespēja. Un ticiet man, viņi centīsies un uzbūvēs lielisku pasākumu par saprātīgu naudu. Pats esmu bijis pāris tādos pasākumos. Viss bija ļoti labi un ne sliktāk kā ar profesionālu vadītāju, kam aiz muguras 10 gadu pieredze.
Un vēl, nekad neizvēlieties savai lielajai dienai kādu, ar kuru neesat tikušies klātienē, saruna klātienē vienmēr palīdz saprast, vai cilvēks atbilst jūsu vēlmēm un, vai ar viņu ir viegli komunicēt un sastrādāties. Tad arī izvairīsieties no situācijām, kad neatbrauc DJ vai vadītājs (ir dzirdēti gadījumi), ka DJ liek mūziku no Youtube un tamlīdzīgi. Vai slēgt līgumu, vai nē, tas ir katra paša ziņā, bet nopietns mākslinieks nekad neatteiksies to darīt.