Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Parunāsim par savstarpēju cieņu
Šodien bija otrās kāzas mēneša laikā, kad uz pasākumu spēlēt ieradās divas muzikantu komandas.
Abi scenāriji identiski :
Nepilnu nedēļu pirms pasākuma parasti zvanu un pārvaicāju, vai nav mainījies ierašanās pulkstenis, vai nav kāds specpasūtījums nācis klāt.
Pirmajā gadījumā es runāju ar līgavu, mans kolēģis no citas grupas runājis ar līgavaini. Viss ir spēkā. Pirmajā reizē - pirmie atbraucām mēs,un kolēģi aizbrauca mājās. Nekādi paskaidrojumi no jauno puses tā arī nesekoja, kur nu vēl atvainošanās par ČP. Ceru, ka kolēģi šādu atvainošanos saņēma.
Arī otrajā reizē - divas dienas pirms kāzām sazvanu vēdējmāti, kas precizē ierašanās pulksteņus, spēlēšanas ilgumu. Atbraucam, bet cita komanda jau priekšā. Šoreiz braucām mājās mēs ( tas bija šovakar ). Pirmdien zvanīšu vedējmātei un tomēr pieprasīšu paskaidrojumus. Tā kā vieta arī nebija 15 km attālumā, bet patālu, tad prasīšu arī benzīna izdevumus.
Mīļie jaunie, es saptrotu, ka kāzu organizēšana ir smags un sarežģīts process, ka tā ir JŪSU lielā diena, bet lūdzu neaizmirstiet, ka Jums strādā cilvēki, kas arī organizē savu laiku, un sastāda savu darbu kalendāru. Lūdzu cienīsim viens otru!
ārprāts!
tā ir bezatbildība...
Vajag prasīt kādu kompensāciju.To pašu esmu dzirdējusi no fotogrāfiem un video.
Ingreta, es arī biju lasījis par fotogrāfiem. Biju kaut kad no trešajām personām dzirdējis, ka tā gadījies muzikantiem, bet sapratu, ka tas ir ĀRKĀRTĒJS notikums, bet tagad DIVAS reizes mēneša laikā.
Cilvēkiem vairāk interesē savs labums ,izskats ,ēdiens,bet tas ka katrs sarunā savu mūziķi -neinteresē.Es ja netieku pie friziera pazvanu laicīgi un atvainojos,bet ir tādi kas to pieņem par normu.Tā nu tas diemžēl ir.AR cita laiku rēķināties nemākam.
vot ciest nevaru!
kā var nepiezvanīt un atteikt vizīti ja netiek!
un kavēt ar neciešu, vienmēr esmu pirms laika, bet ja kāds kavējas, tad esmu nikna pēc velna!
kā var pateikt un neizdarīt?nu labi, gadās, bet pabrīdini!!!
Gadījums, protams, pilnīgi muļķīgs, arī es brīnos, kur tādi cilvēki rodas, kas var ar citiem tā izrīkoties, BET kā tad ar tiem līgumiem? Jūs neslēdzat kaut kādu līgumu par muzicēšanu, kurā ietverti katra pienākumi un atbildība? Labi, kaut vai bez tā līguma (kurš gan patiesībā ies tiesāties?), bet vismaz kaut kādu (30-40%) avansu jau vajadzētu ņemt tad, kad vienojaties ar klientu, tak vismaz tā būtu kā kompensācija šajā brīdī, vai precīzāk sakot, šāds brīdis nemaz nebūtu pienācis.
Bet, skatoties no otras puses, cik nav dzirdēts, ka muzikanti paši (tāpat foto un video) "uzmet". Tāpēc droši vien cilvēkiem drusku bail ir maksāt tik lielu avansu kā iepriekš rakstīju. Kaut gan, ja kāds kādam dod naudu, tad to parasti piefiksē uz papīra. Pieņemu, ka tie "uzmetēji" parasti ir tie, kas neņem nekādas naudas avansā.
Un tādiem vispār pa muguru ar dēli, kas atsaka nedēļu vai mēnesi pirms kāzā, JO kāds cits klients piesolījis lielāku samaksu. Lūk, tas ir pretīgi.
Šo nevajag saistīt ar konkrētajiem muzikantiem, par viņiem neko nezinu, bet tā "uzmešanas" problēma pastāv arī no muzikantu un fotogrāfu puses, arī viesu nami tak reizēm cūciski izrīkojas.
mja, ko lai saka. Tiesham stulbi, ka paris vispar par to nedomaa un laicigi neizdoma.Jau butu stulbi pedeja bridi piezvanit, bet nu tad nejustos tik pazemots, izterejis savu naudu...
Atzishos, ik pa laikam bildeju bez liguma. Bet nu tad kad esmu satikusi pari, ar vinjiem izdodas forshi sarunaties, kadu labu laiku esam komunicejushi, ar dazjiem pat sadraudzejusies. Citadi - parasti - tikai ligums un treshdalja priekshapmaksa. Un ja menesha laika nav pabridinajushi - neko atpakalj neatmaksaju. Tad cilveki sak domat, ka tomer vajag laicigi pateikt, ka rupigak jaizvelas, bet ja izvelejies - tad negribas zaudet kaut ko...Un pashai lai nu kaa - bet tomer sliktaka varinataa kads mierinajums. Jo lai gan dazkart var atrast arii menesha laika kadu klientu uz to izjaukto datumu - lielako ties, ka taa notiek - nav vairs reali atrast pari, ka vajag bildet kazas.Tak visi laicigi plano kazas un es - savus darbus..Tomer kaut kads mierinajums.U ta ka man nav kazas tikai pelnjas gushanai - tad es baigi nepardzivoju, ka kas gadas, ka atsaka pedeja bridi Bet ar tiem, ko nenosledzu ligumus - tiem acim redzot uzticos tada mera, ka viss bus kartiba.Un taa ar vienmer bijis. Ptu, ptu, ptu;)
Nu skumji, bet zini - vienemr atrodas tadi cilveki.Ar to jarekjinas. Esmu ne tadus stastus vien dzirdejusi:(
No otras puses - arii par fotografiem, kas pedeja bdiri pasaka, ka nebildes. Dazkart pat nosshoke, ka to izdara ilgadejs profesionalis, kam tomer sava reptutacijai jabut butu dikti svarigai...Arii muzikji, kam piesola vairak un pedeja bridi paliek paris bez muzikiem...Nu gadijumus jau var atrast.
Lai nu ka dazam labam nepatiktu - tomer ligums ir ligums.Ta ir noruna, ko nevar tik vienkarshi lauzt. Preteja gadijumaa tas tiek risinats likuma burta pavadiibaa...
Uzticeties un vadities pec sirdsapzinjas - es ar taa gribetu.Un agrak vareju, bet shodien redzu, ka manu goda pratu, uzticeshanos dazs var izmantot ne taa ka veletos:( Laikam tomer jasaktas citigi, kam uzticies...Ja nezini neko - tad ligumu. Un viss. Ka veina, ta otra puse tad ir lidzvertigas pozicijas...
Nu jau aiziet cita tēma. :)
Šeit problēma ir tāda, ka nav saskaņoti pienākumi. Vispirms taču līgavai un līgavainim savā starpā ir jāparunā, kas, ko un kā. Ja arī abi iesaistās mūziķu/ fotogrāfa u.c. pakalpojumu sniedzēju meklēšanā, tad rezultāts ir jādara zināms otram un jāizlemj, kuru tad galu galā ņems.
Pilnīgs STULBUMS, kā var tā gadīties!
Paradoksālākais jau ir tas, ka abās šajās situācijās pasūtītāji vispār nejūtās vainīgi. No sērijas - NU UN.
Šķiet, ka ziemā internetā lasīju gadījumu, kur šādi uz kāzām tika pasūtīti 2 fotogrāfi. Tad nu pie baznīcas satikušies, konstatējuši, ka ir labi kolēģi, abi pamājuši jaunajam pārim ardievas un braukuši makšķerēt, skanot mobilā telefona zvaniem.
Ja būs vēl šāds gadījums un pretī ( otra komanda ) trāpīsies labu draugu grupa, tad rīkosimies tāpat. ;)
un labi darisiet!vai ari bus iespeja iegut jaunas pazinas,ja prieksa ne tik pazistami,nemt otrus muzikus pie rokas un - zalumos!:))lai tad jaunie pardoma par ko,kas un ka...
es vēl saprastu, ka nopirktas kādas lietas dubultā, bet muzikantus utt... Absurds. Tās taču lietas ir ko pārrunā, kurš ko sarunās.
Laikam jau tiešām vienīgais risinājums doties zaļumos.
nu nez vai tas tā netīšām... :/ īsti neatceros vai šajā vai kādā citā forumā lasīju - līgava stāstīja ka līdz kāzām mēnesis vai pat mazāk (īsti neatceros) un vēl arvien rezervēti divi viesu nami.. man tas nošokēja - mēnesis palicis..un tad vieniem atteiks? (ja vispār papūlēsies piezvanīt..) Mēneša laikā taču tie saimnieki jaunus klientus var arī neatrast...
es ar par to lasiju un domaju - cukas, kas cukas.Labi, ka man tadi negadas celjaa:( O.k - domat var un shaubities, bet ne jau nu tik ilgi un atliekot to jautajumu lidz beidzamam, kad skaidrs ka diez vai vairs tas atmestais viesu nams vairs dabus klientu tik isla laika.Nez vai pati gribetu but tada viesu nama ipashniece...
nu tā ir totāla bezatbildība, lai neteiktu skarbāk.
Tā kā mēs paši organizējām visus tehniskos jautājumus, tad arī laicīgi sazinājāmies ar muzikantiem, fotogrāfu, un veicām pirmo iemaksu - tad tas paliek tā kā garantijai, un pašiem arī ir daļa jau samaksāta un naudiņa kabatu nespiež :)
o!! šito nebiju dzirdejusi!!!! Bet uzskatu, ka tā tiešām ir muzikantu necienīšana - censties, pūleties un aizbraucot saņemt - adios amigos!!! es laikam "škrobotos" visu majupceļu... un pamestu pat šo profesiju....
tāpēc jau muzikanti ir uz Jūs... arī musējais bija tads rezervēts... Uzskatu, ka muzikants ir viens no kāzu pamatelimentiem - uztur jautrību, līksmu pasakuma gaisotni, lai viesi atvertos... man bikiņ patīk " čomošanās" - tas ir svešu cilveku uzskatīt, kā savējo gadījumos, kad tas ir svarigi (piem. kāzas), jop man ir svarīgi, lai muzikants izklaidētu viesus... njaaa..... naf ko teikt.... ja šitā notiek....
Es noteikti prasītu kompensāciju... Vnk nav ko teikt!
Vienkārši vārdam nav vietas! Absurds! Es tikmēr neļautu sākties banketam, kamēr nebūtu izsniegta kompensācija.
kaut kāds idiotisms- es jaunos pamatīgi nolamātu un vedējmātei ar vēl uzšautu :)
nu joks, protams, bet, ja nopietni- kam ir domāti līgumi, vienošanās, iemaksas?- vai tad ne drošībai?
nu man ne prātā nenāca vēl kādu meklēt. nu laikam jau jaunie pāri arī ir visādi- ar zemāku izglītības līmeni un intelektu- ko var gribēt.
es no savas puses arī nekad dzīvē neko tādu neatļautos, bet....
kā jau rakstīju savā kāzu atskaitītē, mēs pus stundu sēdējām pie fotosalona durvīm, kamēr sgaidījām (caur pazīšanos sazvanot) kad mūs beidzot kāds pieņems nofotogrāfēties...
nesaku par konkrētajiem muzikantiem neko sliktu, bet mēdz arī no profesionāļu puses būt šādas tādas nejēdzības.