Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
dj vs muzikanti
Nekādi nevaru izlemt par mūziku. Esmu aizrunājusi DJ, bet nu dzīvā mūzika (ja tā ir kvalitatīva, protams) rada citu atmosfēru. No otras puses, muzikantu repertuārā nav visas dziesmas, ko es un mans topošais gribētu dzirdēt savās kāzās. Vai kādai no jums ir bijuši gan muzikanti, gan DJ. Kā tas notiek? Muzikanti līdz vienam laikam un pēc tam DJ? Un pie reizes - vai zināt muzikantus, kuru repertuārā būtu daudz pazīstamas ārzemju mūzikas, jo ar latviešu mūziku lielākā daļa viesu (ārzemnieki) sāks garlaikoties.
Tā, kā daudz bildēju kāzās - var izstastīt novēroto. Ja ir bai, tad parasti tādēļ, ka nevar atļauties uz visu laiku dzīvo mūziku. Tad ir mūziķi vakara sakumā, līdz teiksim - mičošanai un pec tam DJ spelē.Ta visbiežāk ir.
Par repertuāru. Man liekas, ka daudzas prof.grupas, kas spelē kāzās - spēle arī daudz ko no ārzemju gabaliem. Baigi patika, ka Grieži spēlēja, kad pagajušā gadā beidzot viņus dzirdēju kāzas. Un ārzemju gabalus vinji super labi spēleja. Dazas dziesmas nepatika, ka iespēlejuši pa savam, bet kopumā - super:) Bet esmu ar citus dzirdējusi labi spēlejam - ka latviski, ta daudz ko no ārzemju dziesmām;) Vajag jautat, ko spēlē, paklausīties...
Mums bija tikai DJ, jo neviena grupa nespētu izpildīt plaša spektra mūziku oriģinālizpildītājam atbilstošā kvalitātē. Bijām apmierināti paši un arī viesi.
Esmu bijusi vedējmāte kāzās, kur precas latviete ar angli.
Mans secinājums, ka angļiem ļoti interesēja viss latviskais - tai skaitā mūzika. Galvenais, ka viņiem pārtulko, kas notiek.
Toreiz visi bija sajūsmā par latvisko mičošanu un lūdza, lai vēl padzied kādu tautas dziesmu.
Pirms gada kolēģe precejās ar itāli, bija latviešu mūzika un Roberto. Itāļu publikai Roberto interesēja tik daudz kā vakara vadītājs nevis dziedātājs itāļu valodā.
Mēs vēl nevaram izlemt, bet sliecamies vairāk uz DJ pusi...
Mums buus DJ, jo ar toposho nevaram iedomaaties, ka kaads muuzikjis vai grupa varees kvalitatiivi izpildiit dziesmas 4 valodaas. Hmmm, nedommaju, ka tas ir sliktaak kaa muzikanti. Gaumes jau dazhaadas, vienam ir svariigi dziivaa muuzika, citam originaalskaneejums :)
Man mamma teica - dariet kā jūs vēlaties, bet tikai vienojaties ar vedējiem... Tiklīdz vedējiem ieminējāmies par DJ - atbilde bija - tā nav nekāda diskotēka... :(
Tāpēc būs pazīstams muzikants (1 pats) kurš spēlēs uz sintizatora un akordeona, turklat viņš bija muzikamts arī topošā vīra vecāku kāzās...
Nu nezinu...pirmā reakcija bija - būs vien vienīgi šlāgeri... Bet no otras puses, ne jau visu laiku viņš spēlēs, kad nespēlēs, varēsim uzlikt arī mūziku no CD vai PC...
nu, man jau liekas, ka ne jau vedēji izlemj, kāda mūzika skanēs kāzās. tās taču ir JŪSU kāzas.