FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

Uzmanību kolēģiem un viela pārdomām pārējiem!

M
Music_Kanc 09.11.08. 08:57 | Kāzu datums: 18.07.1987

Cien. kolēģi! Es pats jau 2 nedēļas baudu Itālijas viesmīlību un ātrāk par februāri mājās nebraukšu, bet, aizbraucot no Latvijas, pirmo reizi bija nepatīkams gadījums. Esam tie mūziķi, kas tic tautai un ne vienmēr slēdzam līgumus. Pēdējā spēlē Latvijā mums vienkārši atļāvās pēc darba nesamaksāt, pateica, ka naudas nav, pūt ļipā, līguma arī nav un koroče atsūkājiet mums. Kāzas bija skaitam, no skata nevainīgam pārim - Agnesei un Valdim - Skultes muižā.
Tikko pie manis atbrauca mans taustiņnieks - viņi ar diviem citiem mūziķiem pie Jēkabpils viesu namā gandrīz piekauti, kad pēc spēles uzdrošinājušies honorāru paprasīt. Azvakar iekš Skype ar čomu pačatoju - jā, tā tagad esot parasta lieta - nolīgstot mūziķus par vienu summu un spēles beigās atskaita uz pusi mazāk ar tekstiem, ka NAV mums vairāk un ko tu vispār man padarīsi.
Kolēģi, esiet modri un bez līguma un priekšapmaksām nekur.
Jauku ziemas gaidišanu - iesaku meklēt robiņus ārpus Latvijas - attieksme un atalgojums par 180 grādiem pozitīvs.

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
iveta25 09.11.08. 12:34 | Kāzu datums: 02.08.2008

Šausmas!!!!Kā tā var darīt?!!! Ceru vairāk tādu gadījumu nebūs!!! Lai veicas!!!:)

N
Nelda 09.11.08. 13:33 | Kāzu datums: 11.07.2009

Tas patiešām ir baigi nesmuki, ka tā izrīkojas!

Marrita 09.11.08. 17:05 | Kāzu datums: 27.12.2008

Jūtu līdz, ir tak katrā tautā savi sū... , ceram ka atgūsiet ticību cilvēkiem :D

K
Kenta 09.11.08. 18:06 | Kāzu datums: 13.06.2009

Jauks dzīves sākums šādiem pāriem. Visu sākt ar krāpšanos un mānīšanos. Kretīni !

Knope 09.11.08. 20:43 | Kāzu datums: 26.07.2008

Absalūti netēmējot uz šo gadījumu - jo ne no malas spriest par vienas vai otras puses patiesību.
Ja taisnība mūziķu pusē - dieviņš dod, lai gadās citi daudz daudz daudz godīgāki klienti un viss rūgtums aizmirstas. Viens darvas piliens cerams nesamaitās visu medus mucu! Lai veicas!
Bet, tai pat laikā esmu bijusi viesībās, kurās pat vardarbību neatbalstošam gribētos vienu otru "mūziķi" kārtīgi pārmācīti, vai vismaz atstāt bez "pelnītā" honorāra. Ja mūziķi ierodas pilni kā spirta brūži 1,5h pēc pasākuma sākuma, dzēruma kondīcija tāda, ka ne vairs meldiņu vairs saprast, par spēju izdziedāt vārdus nemaz nerunājot, un visi ar bailēm skatās vai galvenais solists ar visu ģitāri neielidos šamanieša piramīdā, un nama apkopējām pēc tam jāsavāc pievemta mākslinieku atpūtas telpa..... Vai citā pasākumā atbrauc slavena mūziķu apvienība un 5 minūtes pirms pasākuma (uz 1200 dalībniekiem) visiem acīs skatīdamies apgalvo, ka NEKAD mūžā nav solījuši spēlēt 3x60 minūtes, bet gan tikai 2x45... Un tu kā pasākuma organizators vari kost nagos, ka par spīti ilgadējai sadarbībai šoreiz esi uzticējies un neesi parakstījis līgumu. Tā kā nereti nav dūmu bez uguns, vai viena pagale prasti nedeg!

J
John_Winhill 10.11.08. 17:49

Sen jau prakstizeeju iemaksu un liigumu praksi. 90-os gados bija shaadi teksti, par naudas truukumu dazjaa, labaa laiku k/n un pat kaadaa zinaamaa pilseetaa pie juuras. Rezultaataa nebraucu tur, neintereseejos, atstaaju shiis vietas vieteejo praageru zinjaa, kuri speelee ( ?) par hobija tiesu.
Man ir bijushi klienti, kuros liigumaa smalki atrunaajam, kur, cikos, liidz cikiem, kaads repertuaars u.t.t.
Tad ir skaidriiba no abaam puseem un nekaadi chee-pee nav bijushi.
Ja ir adekvaata samaksa muuzikjiem, tad neredzu iemeslu, kaapeec godpraatiigi nestraadaat!?
Bet kaa zinaams, tad katrs 100-tais pilsoonis, muusu valstii ir traks, pie kam, ja veel lieto alkoholu, tad visaadi murgi dazreiz muzikantiem ir jaaklausaas.( Kaadreiz pastaastiishu ).
Es ierosinu, ja reiz kaads vai kaada izsaka nepamatotu kritiku, tad saucam visus vaardaa, abas puses.

Suns_Funs 14.11.08. 15:29 | Kāzu datums: 18.08.2006

Šobrīd situācija ir tāda, ka pat grūti ar līgumiem piedzīt naudas. Aģentūra firmai nevis privātajiem uztaisa pasākumu, bet naudiņas nav. Pat tiesu darbi nevienu nebaida.
Diemžēl ar to Latvijā ir jārēķinās, ka situācija kļuvusi nekontrolējama un nekaunīgu cilvēku skaists aug katru dienu.

e
es-saule 14.11.08. 15:35 | Kāzu datums: 26.07.2008

Nu Knope pateica tieši manas domas, nedod Dievs satikt negodīgus cilvēkus!!!!!!!! Un tad jau vairs nav svarīgi vai dari savu darbu vai esi tas, kurš maksā. Nu nesmuki jau mēdz rīkoties abās frontēs.....žēl.....
Veiksmi Jums!!!!!!:)

z
zvirbulis 16.11.08. 13:24 | Kāzu datums: 15.09.2012

Fui, kauna lieta kāzās muzikantiem nemaksāt - kāzās vispār nav pieņemts ar šitādām metodēm naudu ekonomēt, skopoties. Kas tas par jauno vīru, kas tie par vedējiem un vecākiem?
Ja nu vienīgi muzikanti nav bijuši uzdevumu augstumos

Nilly 16.11.08. 20:32

Es šo visu lasot domāju- bet kā jaunā ģimene tagad var mierīgi dzīvot tālāk??? Viņiem kauns nav? Viņi naktīs var gulēt, ja savā kāzu dienā, kad viņi sāk veidot savu jauno ģimeni, rīkojas tik pretīgi? FUI, FUI, FUI!
Par līgumu arī piekrītu, bet kāda jēga no līguma, ja kāda no slēdzējpusēm nepilda sava ssaistības? Nu labi, var tiesāties, nemaksāt utt, bet galvenais, ka kāzu diena tiek sabojāta un to ar līgumu neizlabos :(

M
Music_Kanc 18.11.08. 23:09 | Kāzu datums: 18.07.1987

Mīļā meitene, dzīvos tālāk, cepuri kuldami. tāpēc arī esmu aizvācies uz ārzemēm, jo tikai vienas no desmit kāzām ir tādas, kur negribas rupji lamāties, kādam iedot sejā vai aizvākties pēc pirmā taima.
Diemžēl, jo jaunāka publika, jo lielākas ambīcijas un 0% cieņas pret apkārtējo pasauli.
Ja jūs zinātu, kas darās kāzu aizkulisēs. Es saprotu, bija šausmīgie padomju laiki, kad neko nedrīkstēja un visi baidījās. Jā, tagad cilvēki baidās braukt uz pasākumiem, jo nezina, vai atbrauks mājās ar veselu aparatūru un ādu. Ir bijuši vairāki pasākumi, kur atgaiņājos ar mikrofona statīvu no lopiski piedzērušās publikas, ir bijis pasākums, kur aizbraucam projām, jo sākas grupensekss rotaļas vārda tiešākajā nozīmē. Par to, ko dara `jaunās sieviņas, kamēr jaunie vīriņi bezfilmā guļ rosola šķīvī, un ko dara jaunie vīriņi, kamēr viņu sieviņas saldi dus ... es neizteikšos. Kā arī par pārējo publikas sievišķo daļu, kas uzskata, ka muzikanti ir arī nolīgtie žigolo.
Es ļoti priecājos par katru normālo un foršo pāri. Diemžēl es kā kolēģis John Winhill arī varētu stāstīt un stāstīt.

Knope 19.11.08. 06:39 | Kāzu datums: 26.07.2008

Sprīdītim arī pamāte lika pārāk smagi strādāt, Lienīte "viņu" pārāk neapčubinājā, un pārējie bērni apsmēja - tāpēc, pārmeta lāpstu pār pleciem, un devās Sprīdītis pasaulē vieglāku laimi meklēt...
Zināja Brigadere par ko runāja...par nemainīgu letiņa dabu saskatīt tikai ļauno un mūzām meklēt citviet maizes kumosu ar plānāku garozu - pa ceļam nopeļot to, kas pašam dots un dāvāts....

i
ilzemuc 19.11.08. 07:55 | Kāzu datums: 06.09.2008

esmu bijusi uz daudzām kāzām, bet vēl nevienās neesmu redzējusi, ka mūziķiem nesamaksātu vai uzmāktos!!!
Laikam vienkārši mani apkārtējie ir zolīdi cilvēki, kas ciena arī citu cilvēku darbu...

J
John_Winhill 21.11.08. 23:35

Liekākoties jau viss ir bijis ok, tomēr ir bijuši gadījumi, kad patiešām ir jāpabrīnās par cilvēku stulbumu:
pastāstīšu kādu gadījumu: vienās kāzās aizbraucam, uzkrāmējāmies,vēl viesi nav ieradušies, te pienāk sievastēvs un saka, ka 1 kāzu valšu vietā grib Štrausa valsi.Būdams profesionālis, teicu, labi, tūlīt atkārtošu, iespējams, ka atcerēšos un varēsim izpildīt. Par cik, esmu arī lietaskursā par akadēmisko mūziku, tad to arī izpildījām, ievērojot arī fermātu uz pauzi, atsākot piedziedājumu. Taču, pēc 3 stundām sievastēvs, nu jau manāmi iereibis atnāk un saka, ka viņam kāds esot teicis, ka mēs nemaz to neesot spēlējuši, proti, ķipa, esam atskaņojuši magnetofonu. Nu mani tas aizskāra un atbildēju, ka tūlīt tu pasauksi to, kurš tev to teica un nospēlēšu tev klātesot vēlreiz! Šis vairs neko, taču es viņu atkodu. Štrausa valsis bija domāts, kā pirmais uzbrauciens, sak šis domājis, ka mūziķi būs pašdarbnieki un nespēs to nospēlēt, tādējādi likt saprast mums "savu vietu", bet kā redzams izgāzās pats...
Uz rīta pusi palika vien kādi 5 cilvēki, pārējie jau aizgājuši gulēt. Norunāto laiku bijām spēlējuši un uzliku cd, cerībā, ka pārējie atlikušie drīz dosies pie miera. Neviens nelikās ne zinis, kur muzikanti gulēs, tad arī viens slims ar galvu , tips pillā vēlējās, lai mēs spēlējam.

J
John_Winhill 21.11.08. 23:51

Kulturāli atrunājām, sak, cd skan, ja vēlas lai padejo, jo pārējiem tas vairs nebija vajadzīgs. Miera no viņa nebija, jutām, ka paliek agresīvs, tā arī gulēt iet ( kur? ) nesanāca, sēdējām pie galda, sargājām aparātūru, jo otrā diena arī turpat bija jāspēlē. Pēc ilgāka laika, gājām savās mašīnās snaust.
No rīta ritma mašīna atradās nogāzta uz grīdas, vadi norauti, mikrofonu statīvi uz grīdas un vēl šies tas.
Nu ko. garīgais bija sabojāts, sagaidījām viesus no rīta un tā arī pateicām, lai meklē vainīgo ( zinājām kurš, bet pierādīt to nevarējām) un lai brauc uz pilsētu pēc lodāmura, ātrāk nespēlēsim.
Labi, ka publikā atradās viens cienījams uzņēmējs, kuram esmu daudz viņa dzimtas viesībās muzicējis. Tad arī tas iedeva pa vēdēru tā kārtīgi tam debilajam. Nu tā arī līdz 12.30 gaidījām, kamēr atveda lodāmuru, salodējām vadus un vēl kādu stundu paspēlējām. Ar kādu smeķi varējām muzcēt, to lai lasītājs iedomājas pats...
Tā lūk mīlīši uzvedās daži cilvēki, kuri auguši prastā vidē un kuriem kultūra ir sveša.
Protams, ka tamlīdzīgi gadījumi ir reti, bet ir. Saprotiet pareizi - mūziķi brauc muzicēt un dot publikai to labāko, bet , ja daži tipi to negrib saprast, tad visādas mieles pēc tam.
Šis atgadījums bija pirms kādiem čtriem, pieciem gadiem Zlēku pirtī. Cik ievācu ziņas, tad sievastēvs un vēl tas, kurš sviestā sagājis bija no Piltenes puses.
Saprotams, ka negribu apgalvot, ka tās puses ļaudis ir tādi, tomēr paturiet prātā, arī muzikanti atceras, kur, kas, kā.
Lai maniem kolēģiem negadās tikties ar šādiem sievastēviem un prātiņu izkūkojušajiem tipiem!
Rūgts! Rūgts! Rūgts!
p.s. Un nospļaujas trīs reiz pār kreiso plecu!

i
ilzemuc 22.11.08. 09:19 | Kāzu datums: 06.09.2008

Njā... izlasot šo stāstu pinīgi jābrīnās, kā to var turpināt darīt, zinot, ka pēc jebkuras spēlēšanas var būs sabojāta aperatūra...
Mums kāzās bija viens muzikants, ar kuru pirms kāzām kontaktējāmies lielākoties ar e-pastu palīdzību, bet visnotaļ jauka attieksme no viņa! kāzu dienā likās, ka viņš ir viens no mums! novēlu tev turpmāk dzīvē arī satikt tādus klientus (pārus) kas ir spējīgi jūs novērtēt!

d
dacite 22.11.08. 10:01

man jau liekas, ka katrā kompānijā ir pa kādam neiedomājami un nevietā augstprātīgam idiotam! Un jā, diemz''el. jo zemāks izglītības un intelekta līmenis, jo cilvēki paliek nevietā piekasīgi un iedomīgi!