FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

Līgums ar mūziķiem

L
Ligita_Pigita 11.03.09. 09:47

Sveikas!
Kādai gadījumā nav aizķēries līgums ar mūziķiem? Vajadzētu paraugu!
Paldies

17 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
e
elfa 11.03.09. 09:51 | Kāzu datums: 20.06.2009

Jums būs līgums? Mēs cik esam ņēmuši muzikantus uz pasākumiem un arī priekš kāzām nekādus līgumus neslēdzam, viņi parasti apgalvo, ka turot vārdu un arī summa kura ir norunāta nemainās - un pagaidām viss ir bijis vislabākajā kārtībā... bet noteikti, ka par ļaunu līgums nenāktu:)

L
Ligita_Pigita 11.03.09. 10:08

Šajos laikos labāk 100% nodrošināties, lai nav pārpratumi un nesaprašanās. :)

K
Korg 11.03.09. 10:50

Ja gribi slēgt līgumu, tad mūziķu samaksai pieskaiti klāt visus nodokļus, kas par 30 - 40 % sadārdzina šo pasākumu. Es piedāvāju slēgt līgumu, bet 5 gadu laikā neviens pāris nav piekritis.

b
bellydancer 11.03.09. 11:28

var slēgt vienkārši vienošanos. Es pašlaik arī tekstu domāju...

K
Korg 11.03.09. 11:50

Protams, var, bet tiklīdz lieta aiziet līdz tiesai, tā noteikti uzdos papildu jautājumus par nodokļiem.

s
smaidosa 11.03.09. 12:00 | Kāzu datums: 18.07.2009

ja uzreiz domā par tiesu, tad jautājums vai ar Tevi kā mūziķi vispār ir droši slēgt pat oficiālu līgumu:)

K
Korg 11.03.09. 12:26

protams, ka es iesu uz tiesu, ja ir nosleegts liigums, tu aizbrauc uz speeli un tur cita komanda priekshaa, kaazu viesi alkohola reibumaa sabojaa tehniku vai piekauj muuzikjus vai liiguma otra puse izdomaas, ka negrib maksaat.
droshi vien arii jaunie sniegs tiesaa, ja buus nosleegts liigums, iemaksaata rokasnauda, bet muuzikji neatbrauks un ignorees citas liigumaa atrunaataas saistiibas.
Taapeec jau shos liigumus sleedz. Man liidz shim viss ir bijis labi arii bez liiguma. Liigumus sleedzu tikai ar valsts iestaadeem un firmaam. Shobriid viens iesniegums ir tiesaa, jo firma par jaunagada balli nav samaksaajusi nevienam, kas vinjiem tur stradaaja.

s
snibitis 14.07.09. 14:45

Vai tiešām neviens nav slēdzi līgumu ar mūziķiem, ja nu tomēr ir ļoti vēlētos, lai kāds atsūta paraugu.

liepajniece 14.07.09. 14:49 | Kāzu datums: 08.08.2009

es sledzu ligumu jeb kaa te citi saka, vienosanos :)
Mums gan radas pec tam domstarpibas ar muzikiem par konkretu spelesanas laiku. Vini man teica, ka vini spelesot 4x40 min , lai gan ligumaa noteikts no 19-3 naktii. Nu luuk, bet taa ir lieta, ko var atseviski atrunat ligumaa (mums tada detala nebija).
Ja kadai interesee, atsutiet savu epastu, tad nosutisu jums paraudzinu.

Knope 14.07.09. 15:20 | Kāzu datums: 26.07.2008

neviens mūziķis nespēlēs 19:00-3:00 non-stop režīmā. Sorry, tur jau pat Darba inspekcijai būtu ko teikt, kur nu vēl veselajam saprātam. Un ok, optimāli jeb maximāli tur būtu kaut kādas 6x30min. Bet protams pie norunas, ka pa vidu atstāj CD fonogrammu. Vairāk dzīvo mūziku nemaz nevajag, jo ir uzrunas, tosti, spēles, rituāli (mičošana utt).

liepajniece 14.07.09. 15:42 | Kāzu datums: 08.08.2009

Nu re, katram ir sava izpratne par to, cik daudz jaspelee. 4x40 vai 6x30 utt.
Mes pec tam kartigi ar muzikiem izrunajamies un vini pasi teica, ka daudz vairak nemaz nesanak, ja ir vakara vaditajs, kas ari vada speles un tosti...
Vienkarsi tas ir punkts, kas IR ieprieks jaatrunaa ar muzikiem, lai nesanak nepatikamu parsteigumu

Knope 14.07.09. 15:51 | Kāzu datums: 26.07.2008

protams, lai nesanāk, ka dažam labam "mūziķim" sintiņā savadīta tikai 1,5h, turklāt tikai un vienīgi viņa noteikta secība un repertuārs. Ne soli pa labi, ne pa kreisi.

S
Skesterite 14.07.09. 16:54 | Kāzu datums: 12.01.2008

sorry meitenes, bet es uzskatu, ka tas ir murgs, ka spēlē konkrētas reizes konkrētu laiku... biju sestdien draugu kāzās kūjniekos, līgavas māte visu laiku skrēja riņķī un satraucās, kas tagad būs ar muzikantiem, jo viņiem esot tajā laikā bijis jāspēlē, kad bijām aizbraukuši... nu murgs... mums kāzās bija sarunāts, ka muzikanti pie mums ir no plkst 19.00 - 04.00 un spēlē tad, kad jūt, ka jāspēlē un vedēji prasa... pie mums viņi uzkavējās līdz pat guldināšanai, kas bija jau ap 5.00... bija vnk ideāli... bet pieminētajās 6dienas kāzās muzikanti jau plkst 2.00 esot sākuši taisīties prom un vedējmāte palikusi ar garu degunu un dabūjusi meklēt steigā kādu ierakstu priekš guldināšanas... tagad organizēju draugu kāzas augustā un arī muzikanti ir sarunāti, ka spēlēs tad, kad prasīšu un kad paši jutīs, ka jāspēlē...

s
sencis 14.07.09. 16:58

man ir līguma paraugs, ja kādam vajag uz e-pastu

Knope 14.07.09. 17:43 | Kāzu datums: 26.07.2008

Protams, ka tas ir optimālais variants. Bet būtiski ir tomēr noskaidrot, cik ir tas tīrais laiks, ko viņi piedāvātu spēlēt non-stop, un cik ir maksimālā programma kopsummā, ko viņi piedāvā. Lai nesadomātos, ka vedēji var uz 2h paņemt pilnīgu brīvsoli. Un, otrkārt, vai nav ka nospēlē 15 minūtes un pazūd uz 45 minūtēm "atpūsties", un tā labi, ja vispār pa visu to periodu no vakara līdz rītam nospēlējot nepilnu h, ja saskaitītu kopā.

S
Skesterite 14.07.09. 19:15 | Kāzu datums: 12.01.2008

piekrītu...

Nilly 14.07.09. 20:29

Mēs līgumu ar mūziķiem neslēdzām un mums nebija nekādu problēmu!Viss bija super!Viņi spēlēja no 21.00 līdz 3.30 naktī! Pīpauzes muzikantiem bija ik ēc 40-50 min.!Pārējā laikā viņi uzlika foršu mūziku uz diskiem!