Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik daudz spēlē mūziķi kāzās?
Meitenes, vai jums ar muuzikiem ir atrunats kad un cik ilgi vini speles. Mums ir mazina problema, ka ligumaa tas nebija noteikts, un tagad man muziki pazino ka "jums pienakas 4x40min". Manuprat, prieks kazam tas ir loti maz... bet varbut tas ir ok.? Kada jusu pieredze?
Varbut, ka problema ir tajaa, ka muziki ir diezgan pazistami un lidz ar to uztver pasakumu kaa koncertu nevis kaa kazas..
nu reāli tas ir 4 stundas - manuprāt vairāk kā maz!!! Piemēram, ja svinības sākas 19tos, viņi uz 23iem jau beidz spēlēt - neizklausās nopietni!
brrr.... tas tik tiešām ir baigi maz, ja Jums paredzēts liels pasākums ar dejošanu... Mums būs muzikants tikai uz 3 vai 4 h, bet mums ir psēdēšana radu lokā, bez īpašām dejām un citām izdarībām...muzikants ar piemeklēts tāds kas spēlē itāļu mīlas belādes..tāpēc mūsu gadījumā pilnīgi pietiek ar mazo laiciņu! Nesen kad Rīkojām mammai balli, paņēmu Tukumā 3muzikantu grupu, kura spēlēja no 20.00 līdz saviem 05.00 rītā- un visi bija tā izdancojušies...
Tas ir maz!
Tā lielākoties spēlē pazīstami mūziķi. Mums arī bija pieredze, ka viņiem ir šadas prasības, tāpēc tādus uzreiz atsijājām, jo mēs taču gribam foršu baļļuku un dancot līdz rītam....
Muzikanti jau parasti nespēlē nonstopā, pauzītes jau ir, bet nu cik garas, ka nesnāk, ka mičošanā, nav kas spēlē!!!
mums spēlēs 4x40 min. bet tas ir pietiekami. dzīvajā sāks spēlēt ap 21 kad sāksies dejas. un tad līdz kādiem 2 sanāk.
Nu traki. Man jau arii liekas, ka maz. Ligumu nosledzam, ka vini spele no 19 lidz 03. Bet patiesibaa vini saks spelet tikai 22 vienreiz! Un tad vel tris reizes pa 40 min pec micosanas. 4x40 min ir aptuveni 2,5h! Tad jau sanak, ka lielakoties skanes CD.
Man jau liekas, ka muzikiem jaspelee sagaidot jauno pari viesu namaa, kaa arii pie pirmaa valsa..
Jaa, tas 4x40 laikam ir pazistamo muzku ieradums...
Ja, gribejam gan palielu pasakumu un lielu dancosanu! Jadomaa jauni varianti, jo nezinu, vai tie muziki bus spejigi pielagoties kaazu pasakumam.
Mums 6 muzikantu grupa kā ap 9 vai 10 sāka tā līdz 4-5 rītā, respektīvi, gandrīz līdz pēdējam dejotājam.
Mums bija viens muzikants, kas ne vien spēlēja un dziedāja pats, bet arī palīdzēja vedējiem (viņi ar vedējiem ir pazīstami) un pildīja dīdžeja darbu (lika attiecīgo pavadījumu), pēc aizbraukšanas atstāja savu aparatūru un ierakstus, lai paši varam uzlikt(pieļauju, ka ja nepazītu vedējus tā nedarītu, bet vispār super cilvēks un muzikants, vēl tagad esam starā:))
Darbojās no ~18:00 līdz~4:00
p.s. Par laikiem iepriekš nebijām vienojušies, bat manuprāt muzikants, kurš ir šī vārda cienīgs spēlēs līdz pēdējam dejotājam:)) Bet arī tam cik maksājat ir nozīme......
Tas toč ir maz... un kurš tad arī pārējā laikā to CD liks?
Jo mums piemēram būs tikai dīdžejs, kura ballītēs jau esam bijuši un 100 % zinam, ka viņš liek superīgu mūziku un kaut kā prot uzķert tautas noskaņojumu.... turklāt viņš darbosies arī nedaudz kā vakara vadītājs, kooperējoties ar vedējiem.
Liekas, ka muzikanti uz to ari iziet, ja līgumā nav atrunats, tad jāpriecājas, ka viņi neidzomā 2h spēlēt. Mums personīgi muzikanti būs no plkst. 19 - 3,4 naktī!
Cik atceros no kāzām, kurās esmu bijusi, tāda atruna ir - vieniem bija pat 3x45. Mums arī ir 4x45, bet teicās, ka reļai spēlē līdz pēdējam. It kā ir pirms mičošanas 1x45 un tad 3x45 pēc mičošanas.
Nu skatīsies kā realajā dzīvē izskatās.
Tas ir maz, piekrītu! Mums muzikants spēlēja no 21:00-5:00 rītā, jo kāzās taču ļoooti daudz dejo.
ļooooooooooooti maz....
Mums arii teicas 1x40min pirms micosanas un tad 3x40 pec micosanas. Bet man jau liekas, ka pirms micosanas (ja vakars sakas 19) tomer nu nav tik daudz taa daraamaa, ka tik maz butu jaspele. Kaa tad jus, kaamiti, darisies starplaikos? Liksiet CD atskanotaju? Museejie ariii to pasi nedaris, bus pasiem mums jasaraksta CD un janomaina. Tapec, ka jums ari muziki ar "vardu"?
Nu savu mūziķu "vārdu" es dzirdēju 1x :) Es vēlreiz noprasīšu, bet es saprotu, ka viņi dzied un spēlē, tās 45 min, tad lai atpūstos novada kādu spēlīti. Paši teica, ka solists arī darbojas kā vakara vadītājs. Vada spēles utl saskaņojot ar vedējiem.
VAI TIK ŠEIT RUNA NEIET PAR ""LUSTĪGO PLŪMĪZERU""
piedod- runa neiet,runa ir ;D
(tiešām sorry- manām ausīm vienkārši šī forma tik ļoti grauž, ka es nespēju to neizlabot)
Manā gadījumā par Lustīgo blūmīzeru runa nav.
Musu gadijumaa gan runa ne-ir par viniem :) Bet par viniem arii bijam iedomajusies, bet beigas panemam Liepajas rokgrupu (ja vinus taa var saukt). Laikam dziedat ne-slagerus ir grutak un tapec tie muziki, kas nespelee slagerus, arii spelee mazak :D
meitenes! Vēl viena lieta, kuru noteikti atrunājiet ar muzikantiem ir : VAI viņi piespēlē galda dziesmām?? Es vienās kāzās biju šokā, kad muzikanti atteicās to darīt, jo tagad esot viņu atpūtas pauze un vispār galda dziesmu pavadīšana neesot viņu atbildība. Tā nu dziedājām bez muzikālā pavadījuma...
Par to dancošanu līdz mičošanai viss tiešām atkarīgs no paredzamā aktivitāšu daudzuma, jo mums kaut kā bija visa tik daudz, ka līdz pusnaktij tiešām dancojām tik kādu pusstundu.