Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Mūzika baznīcā
Sveiki...ļoti interesanti būtu uzzinātu ar kādu mūziku Jūs esat iecerējuši sākt baznīcas kāzu ceremoniju un ar kādu ejot ārā? Vai fonā arī kaut kas skan kamēr sveic?
Mums par mūziku nav jālauza galva, jo mūsu baznīcā - katoļu - jau ir programma kāzām, līdz ar to mūzika visiem pāriem vienmēr ir bijusi un būs vienāda.
Pie ienākšanas zinu, ka ir "Ved mūs pie Dieva, ak, Marija", pie gredzenu mīšanas "Ave Maria" - ārā ejot kāzu maršs :) - uzticos baznīcai, kā būs, būs ok! :)
Mēs arī pēdējās dienās tieši par to domājāmun galu galā izlēmām :
kad mani ved pie altāra - F.Lists kaut kas no ērģelmūzikas
un ārā ejot, protams, Mendelsona kāzu maršs :)
Skaists ir arī J.S. Baha "Arioso" - lēns un romantisks.
Kad tētis veda mani pie altāra, dzīvajā tika dziedāta "Ave Maria"! Pārējais muzikālais noformējums bija baznīcas ziņā!
man ir skaidrs par mūziku ejot baznīcā un procesa laikā, bet nevaru izdomāt, ko varētu atskaņot ejot ārā no baznīcas! Varbūt vēl kādai ir kādas idejas?
Es tikkos ar muziķi, kas spēlēs baznīcā un biju ļoti pārsteigta, ko viņa man pastāstīja: ieejot baznīcā tiek spēlēta kāda skaista dziesma, bet kāzu maršu spēlē izejot no baznīcas, kad beigusies ceremonija un kopīgā solī ar mācītāju izejam un viesi sveikt drīkst tikai kādā priekštelpā vai laukā... njā...tā jau ir, ka nekad neesu bijusi katoļu kāzās... Mums būs šādi.