Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
muzikanti Siguldā
Vai varat kādus ieteikt,pēc savas pieredzes?
Pāris mēnešus atpakaļ biju kāzās Siguldā, kur spēlēja grupa Alex & co. Viņi gan no Valmieras, bet... attālums jau nav šķērslis un par cik, muzikanti ir viena no svarīgākajām lietām kāzās, tad no sirds iesaku...
Es no savas puses varu ieteikt "Rožmalu muzikantus". Arī nav no Siguldas, bet brauc, kur vajag.... :) Ļoti labi!!!!
Ceru, ka SunsFuns nenjems ljaunaa,ka publiceeju sho info. Vinja ar to daliijas privaati ar mani, bet domaaju, kaapeec,lai nedod iespeeju labiem cilveekiem tikt pie labas muuzikas un labiem muzikantiem uzstaaties un nopelniit :)
Pavisam nesen - vienās mazās kāzās latviešu gabalus sirsnīgi spēlēja viens mūziķis no Siguldas ar savu meitu. Cena bija pavisam draudzīga 120 Ls.
Kontakti - 29146844 ( Liene )
Paldies par ieteikumiem,visus ietektos apzinaashu!:)
Kā jau zināms, muzikantiem nav attāluma problēmu.
No sirds iesaku grupu "Klaidoņi" (nejaukt ar "Klaidonis") - no Jelgavas. Spēlēja meitas kāzās - nu cepuri nost! No 90 viesiem malā sēdētāju praktiski nebija.Ļoti feinas un aizraujošas rotaļas!
No Rīgas - Ēriku Smaļski (viens pats var darboties arī kā vadītājs (vienlaicīgi) - ar humoru ir uz "TU";
Visu viņu koordinātes var atrast šajā pat forumā u.c. - ar kāzām saistītos.
Es īsti neizprotu šos jautājumus par muzikantiem no kādas konkrētas vietas, jo, cik es zinu, mūsdienas visi mūziķi ir pietiekami mobili un brauc uz visām Latvijas vietām. Mums pašiem bija muzikanti no Kurzemes, bet spēlēja Vidzemē - jābrauc viņiem bija daudz stundas, bet viņi, protams, brauca :)
Lai veicas mūzikantiu meklēšanā! Galvenais izvēlēties, kas patīk un tad tik jārunā par viņu iespējam braukt uz konkrēto vietu! (:
Patiešām attālumam nav pārāk liela nozīmē. Ja nu vienīgi, jāsedz ceļa izdevumi muzikantiem. Taču, ja daži desmiti lati ir izšķirīgi, tad, protams, izdevīgāk ņemt muzikantus, kam nav tālu jābrauc.
Manās kāzās (Siguldā) šovasar spēlēja Dzelzs Vilks. Tā kā daļā no grupas dzīvo Siguldā, nebija nekas jāpiemaksā par ceļa izdevumiem.
Jautājums bija par muzikantiem no Siguldas - noteikti iesaku Dzelzs Vilku! Ballēs viņi spēlē visādas zināmas dziesmas (R.Pauls, populāri slāgeri utml), nedaudz arī savas dziesmas. Izpildījums ir ĻOTI kvalitatīvs un baudāms. Viņi spēlēja līdz ~4iem no rīta, cilvēki dejoja VISU laiku, visi bija sajūsmā par muzikantiem. Arī vecmāmiņām un citiem ne-jauniešiem ļoti patika.
...Dzelzs Vilks....kāzās.....ļooooti grūti iedomāties......
(P.S. nekas personīgs- pašai tīri labi patīk daudzas dziesmas, it īpaši vecās...) :)
Dzelzs Vilks ballīšu variants - Zelta Vilks, ja finanses atļauj, ir kolosāli! Tikai tā cena .....
..un ja nav noslēpums, cik tad ir tā cena? Vnk briest viens lielāks uzņēmuma pasākums, kur tieši vajag muzikantus... Uzņēmums jau arī nav maziņš.... ;)
Saulux, kā jau minēju, ballēs viņi spēlē normālu baļļu repertuāru. Droši vien, ka +/- tās pašas dziesmas, ko spēlē jebkurš cits kāzu muzikants. Izpildījums ir ideāli piemērots dejām.
Tas, ka krietni dārgāk nekā kāds kāzu muzikants - onkulis vai tante ar sintezatoru, tas ir taisnība. Taču man likās, ka mūzika ir vissvarīgākais, jo no tā ir atkarīgs, vai cilvēki dejos, vai būs jautri. Var būt pati glaunākā pils un dārgākie ēdieni, bet, ja būs švaki muzikanti, cilvēki negribēs dejot un būs garlaicīgi. No pieredzes - nesen biju kāzās, kur muzikants bija džeks ar sintezatoru. Spēlēja visādas zināmas dziesmas, bet laikam pats jutās kā liela zvaigzne un dziesmas spēlēja pārveidotās versijās, ar tādu tuc-tuc nesaprotamu ritmu apakšā. Dejot vnk nebija iespējams. Ne tikai es viena tāda muzikāli izlepusi tur biju - muzikants centās un spēlēja, bet deju placis praktiski tukšs visu laiku...
Toties mums pie DzV sākot ar pirmo dziesmu viss deju placis bija pilns un tā līdz 4iem rītā. Arī viesi, kas nemaz nezināja neko par tādu grupu, bija sajūsmā. Un pat tie, kam nekad nebija paticis DzV, iepatikās!
Līdz ar to manās kāzās sanāca tā, ka muzikantiem maksāju tik daudz, cik citi parasti maksā par viesu namiem. Toties viesu namu atradu tik lētu, cik citi maksā muzikantiem:)
Pirmā cena, ko muzikanti nosauca bija Ls800, bet izdevās sarunāt atlaidi.
Nu jā... tā jau ir vienmēr - kas kuram svarīgāks! :) Ir dzirdēti dažādi viedokļi - fotogrāfs svarīgākais, dekori,viesu nams....utt... Katrs vnk izvēlas pats sev prioritātes! :)
Mēs arī ļoti ilgi izvēlējāmies muzikantus un galu galā ne mirkli izvēli nenožēlojām! :)
Manis rīkotajā pasākumā bija 800 Ls par 4 x 45 minūtēm.
Agha....skaidrs.... :)
4x45 min droši vien ir normāls spēlēšanas laiks muzikantiem. Bet tā kā kāzas nav parasta balle, tad tur jau tā nevar skaitīt to laiku. Kad pirms kāzām interesējos par muzikantiem, man likās jocīgi, ka citi saka, ka spēlēs 3x45 vai 4x45min. Es gluži vai apmulsu - vai kāzu scenārijs jāpielāgo muzikantu spēlēšanas ilgumam? Kāzās taču ir vēl visādas citas darbības, ne tikai dejas, kas aizņem kaut kādu laiku. Tikpat labi viens deju laiks var būt tikai 20min garš, kāda pauze var būt stundu gara utml...Pirms kāzām ar muzikantiem vienojos par laiku no-līdz. Bet ja sarēķinātu tīro spēlēšanas laiku, droši vien tā arī sanāktu kādas 4x45min.
izlasot šo desperado stāstu, pilnīgi sirc sāka struajāk sist:))))! pirms 2 gadiem DzV, kam pieder mana nedalīta mīlestība jau vairākus gadus bija vēl dārgāki (laikam kaut kur ap Ls 1000), līdz ar to pilnīgi man nepaceļami! ta kā tas palika mans nepiepildīts sapnis! nu nebija jau slikti arī tie mūziķi kas spēlēja, bet....manā skatījumā tas joprojām ir tā kā sallīdzināt rupmaizes ķieģelīti ar kūkām!!! un katrā gadījumā par viņu Zelta vilka versiju kāzās un pasākumos esmu dzirdējusi tikai vislabākās atsauksmes! tiešām - pat tādi, kuri par DzV nav neko dzirdējuši vai uzskata viņus par rokeriem trakiem, vai ja atceras vispār senāku viņu pagātni - riktīgi metālisti, ir sajūsmā!