Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Forši muzikanti Ogres rajonā!!!
Sveikas meitenes!
Lūdzu padalieties ar informāciju par kāzu muzikantiem. Zinu, ka jau ir daudz diskusijas forumā par līdzīgu tēmu, taču nevaru atrast to, ko man īsti vajag... t.i. labus muzikantus Ogres rajonā vai tādus, kas uz turieni dotos un par saprātīgu cenu...:) Ja var tad, lūdzu, arī kādu muzikantu kontaktinformāciju.
Jau iepriekš - paldies!:)
Ar kādu summu Tu rēķinies?
Varu ieteikt "Iedomu spārnus" no Ikšķiles.
Summa varētu būt apmēram Ls 200 ...
Summa ir normāla. Atbildēju privāti.
Es Tev neieteikšu konkrētu muzikantu grupu, bet došu padomu, kam vērts pievērst uzmanību, ja negribi, lai kāzas sabojā muzikanti.
Katram tā izpratne ir savādāka par to, kas ir labi, kas slikti muzikanti. Pirms izvēlies, noskaidro:
1. Kāda stila mūziku viņi spēlē (ir gadījies būt kāzās, kur muzikanti spēlēja tādu mūziku, kuru ne īsti klausīties, ne īsti dejot- rezultāts-viesi un jaunais pāris neapmierināti);
2. Vai muzikanti vada atrakcijas. Ja vada,, tad jau iepriekš noskaidrot- kādas, lai var izlemt, kas jums ir un kas nav pieņemami (ir būts kāzās, kur muzikanti vada tik vulgāras atrakcijas vai tik trulus jokus plēš, ka kauns metas)
3. Cik daudz spēlēs muzikanti un cik ilgi un kas būs skanēs pauzēs- lai muzikanti plkst. 1:00 neaizver ciet savus koferīšus un nedodas mājās brīdī, kad jautrība ir pašā plaukumā. Tāpat lai pauzēs nav klusumu vai kaut kāds nejēdzīgs disks.
Visus šos jautājumus labāk uzdot tiem, kas rekomendē vienus vai otrus muzikantus.
Ilze, lielākoties muzikanti spēlē un vakara vadītāji taisa spēles :) Muzikanti nav ne vakara vadītāji, ne pavāri, ne floristi, ne fotogrāfi, viņu galvenais uzdevums ir SPēLēT :)
Katram muzikantam ir sava izpratne par to, kas ir labs muzikants :D Ja kāzās ir vedēji, kas itkā visu organizē, tad nereti muzikantiem arī gribas paspīdēt un tad sāk taisīt visādus brīnumus paši uz savu galvu. Ja pati nebūtu pieredzējusi, neticētu :) Tāpēc tādas lietas jānoskaidro iepriekš- lai pēc tam nav jāviļas.
Šoreiz savā ziņā piekritīšu Ilzei. Atkal un atkal ir nācies pārliecināties par to, ka ne katrs muzikants var būt kāzu muzikants. Ir tādi, kas koncertos vai ballēs uz skatuves skan lieliski, bet kāzās galīgi nekur neder. Labs kāzu muzikants pratīs novērtēt publiku, sapratīs, kas kurā brīdī ir piemērotāks, kā arī būs lielisks palīgs vedējiem, jeb vakara vadītājam, jo kāzās muzicēšana nebeidzas vien ar deju mūzikas spēlēšanu, bet gan arī ar visu kāzu atrakciju - sagaidīšana, mičošana utt... apskaņošanu. Ir gadījies sastapties ar muzikantiem, kas no pus-vārda vai pat acu skatiena saprot, kas kurā brīdī ir nepieciešams un šādus muzikantus tiešām ļoti augstu vērtēju. :)
Ja vēl aktuāli, varu padalīties arī ar kontaktiem no saviem krājumiem. Raksti privāti! :)
Lai skaista un pozitīvām emocijām bagāta kāzu diena! :))
Es zinu mūziķus, kas svinību vietā vienmēr ierodas pirms viesiem - visa aparatūra ir sanesta, vadi savilkti. ierodas viesi un mūziķi jau spēlē instrumentālus gabalus fonam.
Katram muzikantam vajag pauzi, esmu redzējusi, kā mūziķi pie mašīnām maina kreklus, jo tie vienkār
si pēc pusnakts ir cauri slapji. Normāli mūziķi taisa pauzes nevis 45 un tagad pauze, bet raugās pēc apstākļiem. Muzikanti parasti jautā jaunajiem, vai pauzēs CD jāliek muzikantiem vai jaunie liks speciāli sagatavotus diskus.
Normāli mūziķi spēlē, ja ir dzīvā grupa, no vakara sākuma līdz maksimums 6 rītā, jo katrai izturībai ir robežas. Ja mūziķiem ir jāspēlē arī nākamjā dienā, tad normāli būtu cilvēkiem ļaut atpūsties 3 - 4 stundas pa vidu.
Par atrakcijām - muzikanti nav vakara vadītāji un es uzskatu, ka ir pilnīgi nepareizi ņemt muzikantus - vakara vadītājus vienā personā. Muzikanti var piedāvāt savas atrakcijas teiksim pēc mičošanas, kad vedēji ir sevi izsmēluši un vēlas atpūsties.
Bet pirmais, ko te jau saka - muzikanti gadā par pasākuma muzikālo noformējumu un jauno uzdevums ir pateikt, ko tad viņi vēlas vai tieši otrādi nevēlas dzirdēt. ja tas netiek pateikts, tad muzikantiem ir tiesības spēlēt savu ierasto repertuāru un nesaņemt pārmetumus.
Labi muzikanti tradicionālo un nodrāzto mičošanas, vecāku sveikšanas utt. dziesmu vietā ieteiks ko savu.
Man, tāpat kā Šķesterītei ir bijusi sadarbība ar šādiem mūziķiem un varu aizsūtīt sarakstiņu ar koordinātēm un arī nelielu aprakstu, ko katrs dara.
Tas, ka muzikanti ierodas pirms viesiem ir tikai normāli... nemaz nevaru iedomāties, ka būtu savādāk... kaut gan pasas personīgajās kāzās tā diemžēl bija... bet tiesi pēc sīs rūgtās pieredzes saprotu un novērtēju labu muzikantu nozīmi kāzās...
vispār, viss Suns Funs teiktais ir kā naglai uz galvas... :) tiesi tā arī es raksturotu labus kāzu muzikantus... :))
Jā, ir man bijis pasākumos, kad saka jau pirmās runas un tad pēkšņi blāc badāc pa durvīm nāk muzikanti ar instrumentiem, statīviem un vadiem ......
Man pašai gan bija viss pa smuko - mūziķi jau no 4 izklaidēja viesus dārzā, tad paši pārģērbās smokingos, jo kāzas bija pilī - spēlēja visu kā sarunāts.
Paldies meitenes par atsaucību!;)
Arī man ir nācies būt pasākumā (vairs īsti neatceros vai tās bija kāzas vai kādi citi godi), kur muzikanti bija visai nekaunīgi... kāds teica tostu, bet šie tik spēlē un pat nepieklusina savu toni, dejas iet pilnā sparā, bet šamējiem pauze!!! Kaut ko līdzīgu gan negribētos piedzīvot savās kāzās, tāpēc lūdzu jūsu atsauksmes par labiem muzikantiem...:)
Lai veicas meklējumos! :) Gaidīšu atsauksmes pēc tam, ko būsi izvēlējusies un kā patika... :))