FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki

mičošanas un guldināšanas mūzika

Zandiņa 02.07.10. 17:44 | Kāzu datums: 07.08.2010

Meitenes, vai jums ir kādas īpašas dziesmas izvēlētas, paredzētas mičošanai un guldināšanai (bez parastajām līgodama upe nesa un čuči guli)? Gribas kaut ko interesantāku, mīļāku..
Paldies jau iepriekš!!

15 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
a
aija_p 02.07.10. 17:47 | Kāzu datums: 17.07.2010

mēs mičošanā (tajā brīdī, kad mammas pēdējo reizi auklē savus bērnus) izvēlējāmies nevis tradicionāli "vecais zābaciņš", bet gan Dzelzs Vilka dziesmu "maza mana līgaviņa". cik zinu, tad brīdī, kad ņems nost plīvuru, skanēšot "upe nesa ozoliņu". bet vairāk man nekas nav zināms.

Zandiņa 05.07.10. 14:44 | Kāzu datums: 07.08.2010

Paldies!! :)

Varbūt vēl kādai ir kādas idejas par to? :)

a
aija_p 05.07.10. 15:01 | Kāzu datums: 17.07.2010

es domāju, ka varētu ko jauku atrast Iļģu repertuārā. viņiem folklora ir tādā mūsdienīgā izpildījumā.

i
ilze.ilze 05.07.10. 16:53 | Kāzu datums: 18.09.2010

Esmu dzirdējusi, ka citi izmanto dziemsmas "Princesīte" vai "Spogulīt, spogulīt", kā mičošanas dziesma. es gan pati nezinu, kas būs mums. vēl esmu dziesmas meklējumos. :)

bubītis 05.07.10. 17:21 | Kāzu datums: 15.05.2010

Mums mičošanai bija Vējiem līdzi "Mūsu nakts" Skanēja fonā un viesi dziedāja līdzi, jo vārdi bija dziesmu grāmatās.

Kāpu priedēs iešalc vējš
Sirdi maigums pārņem spējš
Tā kā pirmo reizi vieni mēs šai vietā
Klusi vakars dziesmu dzied
Jūrā sārta saule riet
Tāpat tu, kā toreiz, teic man saules rietā
„Šī nu būs mūsu nakts“

Tā kā krasti jūru skauj,
Manas rokas tevi kļauj,
Ātrāk vēl par vēju mirkļi traucas projām
Tā vien tavā tuvumā
Domas maldās tālumā
Un viss notiek tā, kā kādreiz nosapņojām
Jo es zinu būs mūsu nakts
Kad ir debesīs miljoniem zvaigžņu un mēness
Mūsu nakts
Un mēs būsim kā vienīgās būtnes uz zemes
Mūsu nakts
Tā kā jūra, kur bēgums ar paisumu mainās
Mūsu nakts
Gadi aiztek kā upes, bet mīla – tā neizmainās.

Tā kā kaijas sniegbaltās
Vienmēr kāpās atgriežas
Tā es mīlēšu pat tad, kad būšu projām.
Tā kā vilnis krastā nāk
Zelta smiltis glāstīt sāk
Tā es jūtu tavas rokas pieskarās.
utt......

Zandiņa 13.07.10. 14:13 | Kāzu datums: 07.08.2010

vēl neesam tikuši galā ar mičošanas un guldināšanas dziesmām, tāpēc varbūt, ja kāda varētu padalīties...

tagad ir vēl jauns uzdevums- sameklēt labu modināšanas dziesmu.. ak jē, kur tādas maz atrast!!

Ceru, ka jums, mīļās, būs ar ko padalīties!!

a
aricita 13.07.10. 16:49 | Kāzu datums: 06.08.2010

Mums mičošanai būs Aishas Vēl.

Nevaru atrast to dziesmu citā izpildījumā, bet zinu ka Ziemassvētku koncerta programma Dailes teātri aktrise viņu dziedāja, un man ļoti ļoti patika viņas izpildījums. Tāds maigs ar dzidru dzidru balsi.

Zandiņa 14.07.10. 17:13 | Kāzu datums: 07.08.2010

Paldies par informāciju, tā dziesma tiešām ļoti skaista!!

Baiba_Adriāna 14.07.10. 18:06 | Kāzu datums: 14.08.2010

Mums ir ļoti skaista dziesma, bet neatceros kā sauc, ja Tevi tas interesē tad sameklēšu. Dziesmas vārdi pasaka tik daudz, un šajā dziesmā ir viss kas pieder pie mičošanas.

Lindiņa_E 15.07.10. 20:19 | Kāzu datums: 30.07.2010

Neesmu pārliecināta bet man liekas ka mums būs Piena Ceļš

Zandiņa 16.07.10. 09:52 | Kāzu datums: 07.08.2010

Jā, Baiba, paldies, man ļoti interesētu tā dziesmiņa, ja vari atsūtīt :)
mans meiliņš- zanda.ratkevica@gmail.com

D
Daigucite 27.08.10. 14:18 | Kāzu datums: 14.08.2010

Par mičošanu un mūziku - ja sirdij tuvs ir kas senatnīgs un rituāls un ir iespēja atļauties - daudzās fokloras kopās var meklēt mičotājus, kas mičošanu novadīs. Mēs ko tādu ļoti gribējām un lai nav jāveic lieli attālumi folkloristiem, pieaicinājām pašus tuvākos - no Milzkalnes un sanāca ļoti, ļoti skaisti :) Pirms tam kāzās Valmieras pusē - arī skaistu mičošanas rituālu ar apdziedāšanu un dziesmām novadīja vietējie fokloras zinātāji.

k
krabitis 27.08.10. 15:02 | Kāzu datums: 24.07.2010

Mums arī dziedāja "Upe nesa ozoliņu". Viss bija ļoti, ļoti skaisti, kad tev apkārt stāv paši tuvākie cilvēki, kas no sirds dzied un vēl tev pašu labāko.
Ļoti forši bija tas, ka muzikanti paši pieteicās palīdzēt un turēt toni un ritmu dziesmai. Draudzenes teica, ka viņas mičošanas laikā no aizkustinājuma apraudājušās.. Tas jau ir rādītājs, ka viss tiešām bija fantastiski skaisti! :)

r
rutuxs 27.08.10. 15:22 | Kāzu datums: 20.02.1993

Piie mičošanas es liku dziesmu, ko izpilda Aisha ar tēvu "Kā neviens". Vārdi forši, mūzika viegli izdziedāma.

Zanch 27.08.10. 16:46 | Kāzu datums: 18.09.2010

Mums būs Remix- Kā senā dziesmā.
Mūsu kāzas ir rudens noskaņās, turklāt arī citi šīs dziesmas vārdi priekš mums ir ar īpašu nozīmi, tādēļ ņemsim šo dziesmu. Izlēmām, ka negribam , ka viesi kādas 10 minūtes mokās aptuveni velkot līdzi dziesmas "līgodama upe nesa" meldiņu, tāpēc dziesmu atskaņosim, bet līdzi varēs dziedāt tie , kas vēlēsies, jo apzinamies, ka ne visi mūsu viesi ir dziedoši.