Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Muzikantu ēdināšana.
Man radies viens jautājums par to kā notiek muzikantu ēdināšana. Esmu noskatijusi kādu grupu kurā ir 8 mūziķi. Cena kolosāla un it kā likās viss ideāli, bet tad radās jautājums-vai mūziķus arī ir jāaicina pie galda un par katru no viņiem jāmaksā kā par viesi par ēdināšanu?! Ja tā, tad sanāk man vēl vairāk nekā 100Ls klāt...un tad jau ir jāpadomā vai ir vērts tādu baru aicināt par muzikantiem...?!
Vajag apdomāt vai viesu namā nav kāda telpa kur pašiem uzklāt nelielu zviedru galdu māksliniekiem! Mēs tā darīsim, jo arī neuzskatu, ka svešiem cilvēkiem vajadzētu sēdēt kopā ar mums pie galda :)
Vispār jau mūziķiem iedala vietu pie galda un maksā kā par viesi. Manuprāt, kam tev tik lielu sastāvu vajag? Tev taču ir kāzas, nevis valsts pasākums. Pajautā grupai vai viņi nemuzicē mazākā sastāvā.
Nepiekritīšu gan, Rutuxs.
Nu atkarībā kādas kāzas.
Viens ir skaidrs - ja cilvēki strādā visu nakti, viņi ir jāpaēdina. Bet pie galda aicināt gan nav obligāti. Muzikantiem uzklāj savu galdiņu atsevišķā telpā, un liela daļa viesu namu pat piedāvā īpašu ēdienkarti muzikantiem un apkalpojošam personālam, kas nemaksā gluži tik pat, cik viesu ēdiens. Parunā vien ar viesu nama pavāru, domāju, viņiem jau būs zināma pieredze šādos gadījumos.
Protams, ir citādāk, ja ir tikai viens muzikants un tas pats vēl nodarbojās ar "vakara vadīšanu", tad viņam var paredzēt vietiņu kaut kur galda galā.
Protams, ka var taisīt muzikantiem atsevišķu galdu, bet es savās kāzās neliktu muzikantus kaut kur atsevišķi. Pirmkārt jau tādēļ, lai vedēji bez problēmām viņus var dabūt jebkurā laikā (viņi tomēr ir vedēju labā roka),otrkārt, esot kopā ar viesiem, muzikanti labāk var izjust publiku un treškārt, man roka neceļas kāzās sēdināt viņus atsevišķi.
Mums bija divu muzikantu sastāvs. Galds bija uzklāts tādā kā blakus telpiņā, bet tā kā tur bija liela durvju aile, tad sanāca tā, ka nebija problēmu pieslēgties, ja nu tas pēkšņi bija vajadzīgs. Papildus par viņiem jāmaksā nebija. Pie galda nesēdinātu aiz tā vien, ka sveši cilvēki justos neērti, nu vismaz es arī tā justos.
Mums muzikantei, fotogrāfam un filmētājam bija atsevišķs galdiņš citā telpā ar vienkāršāku ēdienkarti.
taa kaa mums fotograafs buus tikai uz cermoniju un kopeejo fotograafeeshanu + dazhas bildes mums un vedejiem , tad nu pie galda neseedinaasim , + taapat buus DJ un taa kaa mums buurs grilla bufete tad arii vinjsh driikstees ieeest no taas
Pilnīgi piekrītu rutuxs!
Mani vienmēr izbrīna tādi pasākumu rīkotāji, kuri muzikantus, fotogrāfus, videooperatorus utt. uztver kā kaut ko zemāku, kas nav par ēdiena cienīgs! :@
Mums visi sēdēja pie galda un ēda to pašu, ko visi viesi un arī maksājām mēs par viņiem, kā pārējiem viesiem tie bija 3 muzikanti, fotogrāfs, videooperators un 2 vakara vadītāji. Protams, ka viņi sēdēja galda galos, lai var viegli pieslēgties, kad vien ir vajadzība!
Parasti aicina pie galda, bet tam ir viens praktisks iemesls- sēžot kopā ar visiem viesiem, muzikanti var labāk izjust kompāniju, atmosfēru un veiksmīgāk pielāgoties, nekā tad, ka padzied, nolien blakus telpā paēst, atkal izlien un atkal paspēlē. Tāpat dažreiz gadās, ka kāds viesis/ pasākuma vadītājs (rotaļā vai apsveikumā) sāk kaut ko dziedāt, forši, ja muzikanti var uzreiz piespēlēt melodiju.
Bet ja man būtu tik liels muzikantu sastāvs un vieta pie galda ierobežota, es droši vien klātu muzikantiem atsevišķu galdu tajā pašā telpā, kur viesi un mūzikas instrumenti- ja 8 kopā sēž, tad jau tā ir vesela kompānija un neizskatīsies, kā kaut kādi otrās šķiras cilvēki. Viņiem uz gada vajadzētu to pašu, ko viesiem.
Bet vispār- ir dažādas situācijas. Piemēram, ja tā grupa atbrauc, nospēlē savas 3-4 stundas un brauc prom, tad var arī nebarot-vismaz man tā liekas un esmu redzējusi, ka tā dara. Ja spēlē vairāk par 4 stundām vai pat visu nakti, tad par viņiem jādomā tāpat kā par viesiem.
Un vēl no pieredzes- muzikantiem pretī uz galda nevajag likt alkoholu. Muzikanti ir mākslinieciskas dvēseles un parasti ar alkoholu ir uz Tu :D Ir redzēts, ka muzikanti mēdz stipri apreibināties :)
Un klāt vēl šiltīti "Nedzirdīt!" Notiekti starp viesiem atradīsies kāds jūtīgs onkulis, kas noteikti gribēs ieliet muzikantiem. Liec vai neliec, šķirba viena.Te viss atkarīgs no pašiem cilvēkiem.
Es nemaz par to vispar nebija aizdomajusies,bet tagad padomasu,aga....
Bet,par cik man sanak lielas kazas,man ta liekas(ap 50 cilv.),tad nav nekada starpiba,piemst vinus gala,tos 3-4 cilvecinus,lai jau ed un dzer,un iedzer:))
rutux----->es ari esmu loti jutiga:):):)
Mēs gan muzikantu-DJ gan fotogrāfu aicinājām pie galda kopā ar mums,nekādus atsevišķus ēdienus viņiem neizvēlējāmies vai kā savādāk. Tiesa viņi mums bija zināmi cilvēki,ne sveši. Bet domāju,ja man būtu grupa,kuras sastāvā ir 8cilvēki,noteikti izdomātu kādu citu varaintu. Kā jau te meitenes teica citā telpā galdu vai kādu citu alternatīvu. Tomēr 8cilvēki ir daudz,es ar negribētu,ka manās kāzās,kur man ir tikai paši tuvākie draugi un radi sēž bars ar man nezināmiem cilvēkiem.