Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Cik ilgi spēlē muzikanti?
Man tads nepieredzejusas ligavas jautajums- cik ilgi tardicionali kazas (tadas, kur ir esana, sedesana pie galdiem un naksnosana) spele muzikanti un kad vini sak un kad aptuveni beidz savu darbinu?
Vai sak uzreiz kad visi paedusi-t.i.kaut kad pec pamatedieniem un tad lidz micosanai?Vai ari turpina pec tam?
Ka jums bus?
Sāks spēlēt , kad viesi ēdīs jau nu tas ir sāk , kad visi sēžas pie galdiem un spēlēs līdz pēdējam dejotājam un tad jau otrajā dienā arī tas pats
Klasiski muzikantiem jāzina, cikos svinību vietā ieradīsies viesi un muzikantiem tajā brīdī ir jābūt gataviem. Tas nenozīmē, ak viņiem jāspēlē :) Bet nav nekādas tehnikas stiepšanas, skaņu pārbaudes utt. Kamēr viesi ēd, skan fona mūzika, lielākoties ne muzikantu izpildījumā, kaut kas mierīgs un instrumentāls - arī viņi tajā laikā paēd. Un tad, kad jaunais pāris ceļas uz savu deju, ceļas arī muzikanti, jo uzreiz pēc jaunā pāra dejas viņi sasveicinās ar publiku. Spēle līdz? Tas kā sarunā - citi līdz rīta gaismai, citi - līdz 3, citi - līzd 1, bet to noteikti vajag atrunāt :)
Gluzi visam es nepiekritīšu cik cilvēku tik viedokļu, mūsu gadījumā ir tā, ka muzikanti arī spēlē, kad citi ēd nu ne jau tur ņeperīgās dejas , bet viegli klausāmu mūziku (muzikanti paspēj gan paēst , gan papriecēt ciemiņu ausis kamēr viesi mielojas)
man gan kāzas bija pirms nepilniem 4 gadiem. Muzikanti mūs - Jauno pāri sagaidīja ar mūziku pie vārtiem. Tad visi sēdās pie galda - tosti, runas, iepazīšanās, amatu dalīšana utt. Šajā laikā mūzika neskanēja, vai arī bija kkas pavisam klusu fonā uzlikts (bet ne dzīvā mūzika). Pēc tam visu vakaru uz pārmaiņām bija dzīvā mūzika un nedaudz uzliktā. Spēlēja līdz Jaunā pāra gulēt likšanai (~ pl 2:00). Pēc tam viesi sametās vēl nedaudz naudiņas un muzikanti spēlēja līdz pēdējam dejotājam (~pl 5:00).
šis jautājums gan jāuzdod pašiem muzikantiem - viss atkarīgs, par cik "taimiem" viņiem maksā un cik paši ir kaislīgi sava darba darītāji... konkrēts laiks kāzās neder - to katram normālam mūziķim būtu jāzin... mūsu kāzās mūziķi spēlēja tik kaislīgi, ka bija starp pēdējiem no viesiem, kas devās gulēt...:)