Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Izmaksas vakara vadītājiem
Sveika tauta! Man interese ja no vaditaja prasa tikai lai nedaudz izklaide viesus un izvaditu micosanu un lai runatu angliski. Vai tiesam lielaka dala prasa 500e un vairak. par 6h.
Ta cena pacelas tikai del tas anglu val? Ja ta padoma ko viena diena vaditajs nopelna to cits ja labi menesi nopelna smagi stradajot. Tak nevar but ka baloni un visadi citi nieki tik loti dargi maka.
Varbut kads zina kadu vakara vaditaju ap varbut 350e (ja vajaga varu sapirkt pati visus niecinus)
Paldies
Anglju valoda laikam tieshaam daargi maksaa :). Pirms kaada laicinja runaaju ar ljoti patiikamu un atraktiivu puisi par kaazu viesu izklaideeshanu un jautaats par cenu, vinsh taa arii teica - latviski buus 300ls, angliski 350ls. Man arii tas likaas par daudz, jo mums principaa vajadzeeja tostmeistaru nevis rotalju vadiitaaju. Arii mani ljoti forshie muuzikji, kuri par kaazaam njem no 350 liidz 450, paprasiija max cenu, jo buus dariishana ar iedzeerushiem skandinaavu cieminjiem, kas gribees dziedaat :))) tavs toposhais viirs ir soms, vai ne? Es pamekleeshu, bet man kaut kur, shkjiet, bija kontakti vienam somu- latvieshu muzikantam, varbuut kaut ko var sabiidiit ;)
mes eam sarunajusu dj, video un fotografu neviens no viniem neizmaksa mums vairak ka 300e mes velejamies kamer mes pa tiltiem utt viesi viesu nama ierodas ap 17:00 lai vakara vaditajs piem izvada kadas speles lai cilveki viens otru labak varetu iepazit jo viesi mums ir ne tikai latviesi bet ari somiesi un zviedri un nedaudz no vacijas. Ka ari vakara gaita paris speles ka ari tu rakstiji varbut nedaudz tostu.
Manas 4 labakas draudzenes ateicas jo vinas neruna tik labi angliski.
SPICAUSI ja mans toposais virs ir soms bet muzikanti diemzel nederes ja vien kads atseviski nevada vakaru. Paldies tev jau ieprieks :)
Esmu informeta ar tadam cenam:
530 EUR pirmā diena pēc laulību ceremonijas13.00 -līdz 1.00 naktī.Un otrā diena no 9.00 līdz 13.00.
440 EUR viena diena pēc laulību ceremonijas 13.00 -līdz 1.00 naktī.
380 EUR viena diena no sagaidīšanas viesu namā līdz 1.00 naktī.
Neredzu problēmu, ja liekas, ka vadītājs par vienām kāzām pelna tavu mēneša algu, varat taču paši novadīt kāzas, varat labi palūgt draugiem, atraktīvākajiem viesiem. Variet palūgt sadalīt pienākumus uz vairākiem viesiem. Es domāju, ka novadīt vakara pasākumu nav viss tik viegli, kā liekas. Es arī domāju, ka angļu valoda varētu celt cenu uz augšu.
mazais47 tas jau nedaudz skan realak. ja nav noslepums kas piedava sadu pakalpojumu pa sadam izmaksam. :)
pm nosūtīju
laiminja_ es nesaku ka tas ir viegli tapat ari video un fotografam bet man liekas ja piem 3 kazas menesi pa 500e un vai vairak iznak 1,500e tikai pa 3 dienam. kur es gribedama ka parasts stradnieks nenopelnitu pa tam 12h 5 reizes nedela tadu summu.
Domaju ka sadas nozares specalistam jau ir kadas speles jeb tosti sakopoti. Atliek novadit
Es neprasu skatuves prieksnesumu. Atvainojos ja esu nedaudz skarba. Varbut es maldos sajos uzkatos bet nauda nenak viegli to es tocna zinu vismaz man.
Chali sauc Marko Ojala un vinsh speelee akordeonu, varbuut, ka juus varat ko sarunaat vai arii vinjam ir kaadi taalaaki kontakti.
Es esmu vakara vadītāja un vadu kāzas līdz pat 3 valodām. Es nezinu, kāpēc cilvēki iedomājas, ka tas ir darbs uz 1 dienu :) Lai es sagatavotu kāzas, a) jā, esmu gatavojusi savas iestrādes, b) apguvusi spēļu tehnikas un tendences, c) domājusi par to, kā var uztaisīt kāzas konkrēti šim pārim d) mēģinu neatkārtoties diži, jo Latvija tomēr ir ļooti maza un gandrīz katrās kāzās gadās sastapt kādu, kuru Tu jau kādās kāzās esi saticis f) pilnīgi noteikti tas viss kopā man neaizņem vienu dienu. JA tas AIZŅEMTU VIENU DIENU, tad tas būtu tā, ka pāris mani sazvana iepriekšējā vakarā un saka, ka rīt šiem kāzas. Un es vnk iemetusi mašīnā vienalga ko, braucu un vadu. Un tur sākas otrs.... man ir jāizskatās labi, mani ir jādzird (nostādīta balss, dikcija utt), man ir jāmāk tikt galā ar šo baru (vienalga, cik valodās viņi runā un cik mentalitātes pārstāv), man ir jāmāk novērst iespējamie konflikti un tādi nereti kāzās briest, man ir jānotur uzmanība, īpaši, ja strādāju non stop 2 vai 3 valodās un man ir jāmāk radīt emocijas. + pie tā visa man jāmāk nepārspīlēt :) Tas tā ļOTI īSI :)
Jā, tā ir, ka angliski runājošs vakara vadītājs maksā dārgi, jo viņam ir arī jārunā svešvalodā pilnīgi brīvi, lai varētu adekvāti vadīt pasākumu. Tad vēl ir nozīme, vai šis vakara vadītājs ir sabiedrībā zināms cilvēks, piemēram, kāds aktieris vai TV seja, tas arī būtiski paceļ cenu. Ja vajag vakara vadītāju, kas runā latviešu, angļu, krievu valodās un dara to pilnīgi brīvi, tad Latvijā nav nemaz tik liela izvēle, es pati nomocījos, kamēr atradu un mums viņš nepavisam nav lēts.
Bet Tu vari painteresēties par kāzu vadītāju Gintu Pļaviņu, es ar viņu kontaktējos pagājušā vasarā, liekas, ka nebija astronomiskas cenas.... Bet viņa strādā tikai ar savu DJ, tāpēc mums nederēja.
Es domaaju, ka mums te vienai daljai ir liela skepse pret cenu uzskruuveeshanu ar "tekoshaas sveshvalodas" argumentu, jo te ir pietiekami daudzas meitenes (mani ieskaitot), kas ikdienaa runaa 2, 3 vai pat 4 valodaas un mums neshkjiet, ka vienu vakaru parunaat sveshvalodaa buutu taada piepuule, ka par to jaamaksaa 100+€ vairaak. Es gan arii neuzskatu, ka vakara vadiitaaja darbs buutu pastaiga zaljaa pljavaa, bet multikulturaalaas kaazaas man shkjiet jaunlaulaatie vairaak piedomaa un jau ir sagatavojushi vairaak materiaala ar ko vakara vadiitaajam straadaat, pretstataa daudzaam vienaa valodaa runaajoshaam kaazaam, kur no pasaakuma vadiitaaja tiek sagaidiits viss no a liidz z un taa lai vienlaikus ir gan tradicionaali, gan neparsti, gan veel visaadi ;)
Man jau šķiet, ka tā cena aug ( par angļu valodu) tāpēc, ka visi domā, ja ir viesi no ārvalsīm, un visbiežāk arī tad pats pāris ir dzīvojuši vai dzīvo ārvalstīs un domā, ka tapēc nauda tur kokos aug. Ikviens, kurš ir pastradājājis kaut vai laiciņu prom, manu domu sapratīs. Nezinu nevienu latvieti, kas arvalstīs sēž rokas klēpī salikuši un nauda tik ripo kontā, visiem te ir jāstradā un darbs nebūt nav viegls. Latvijā neviens gluži negrib strādat, visi nīd, cik slikti viņiem ir, bet neko nedara lietas labā. Ta vien liekas, ka smaids arī Latvijā maksā bargu naudu.
Nu re, parādījās neizbēgamais komentārs, kas vienmēr uzpeld diskusijās, kur piedalās ārzemēs dzīvojošie latvieši - kādi viņi strādīgi, bet mēs te, Latvijā, tikai rullējam gurķi un īdam, un vēl domājam, kā nokāst naudu no ārzemju tautiešiem :D
Ja jau vakara vadītāja darbs (pie tam trīs valodās) ir tik vienkāršs, nez kāpēc to vadītāju ir tik maz? Domāju, Beata visu ļoti skaidri uzrakstīja, kāpēc nevar šīs izmaksas vērtēt kā par tām dažām stundām, ko vadītājs pavada pasākumā (līdzīgi kā ir ar fotogrāfiem u.c. pakalpojumu sniedzējiem). Un, ja pasākums ir 6 stundas, tad vadītājam tā vienalga ir visa diena, kas veltīta šīm kāzām, plus vēl gatavošanās - protams, ka vadītājs var nosaukt tādu cenu, par kuru ir gatavs strādāt. Ja negribat maksāt - meklējiet citu (ja varat atrast; situācijā, kad pieprasījums ir lielāks kā piedāvājums, jebkurā jomā cenas aug).
Iisteniibaa tieshi attieciibaa pret darbu, ko iegulda citi pakalpojumu sniedzeeji, man shii cena shkjiet neadekvaata. Vismaz manaa gadiijumaa. Ja dienas koordinatore, kura dekoree balliites vietu, koordinee pasaakumu, ruupeejas par viesiem un straadaa 16-18h garu darba dienu (+ velta liidz 100 h ieprieksh gatavojot visu ko nu man vareetu savajadzeeties un sakaaroties (tas peec liiguma)) prasa 250 ls, savukaart muuzikji, kuri ir 5 gab un kuri mums velta 24h sava laika, speelee pa dienu, vakaraa un naakamajaa riitaa, speelee peec muusu veelmeem ierakstiitu muuziku starplaikaa un ir gatavi speciaali mums maaciities jaunas dziesmas utt. prasa 450ls, pavaares, kuras mums taisiis eest par max 100 ls par nez cik stundu darbu, tad kaa var viens stalts jauneklis, kuram jau taa sharms no visaam poraam gaazjaas aaraa prasiit 350ls tikai par to, ka vinsh piesaka paaris runas un izstaasta kaadu joku angliski? Ja veel taa buutu kaada valoda, kuraa reti kaads runaa, bet c'mon - angliski! :) Nu nav tas adekvaati! Es saprotu, ka ir visaadas situaacijas un publikas, bet man gruuti iedomaaties kaa var to atstraadaat saliidzinot ar tiem pakalpojumu sniedzeejiem, kuri tieshaam raujaas melnu muti.
Spicausi, vienkārši ir dažādi pakalpojumu sniedzēji ar dažādām izmaksām un katrs atrod savu klientu. :) Jums ļoti paveicies ar dienas koordinatori, jo 250 ls tiešām ir zem vidējā izcenojuma par šādu darbu. Protams, 350 ls par vakara vadītaju nav maz un cits par šādu algu strāda visu mēnesi melnās miesās, bet arī šī nav pārmērīga cena par vakara vadītāju, jo es savos meklējumos saskāros arī ar tādiem, kas prasa 500-600 ls par vakaru un par darba trūkumu nesūdzas. Protams, dārgāk ne vienmēr nozīmē labāk. Lai mums visām izdodas atrast labus vakara vadītājus par adekvātām cenām! :)
Vai Juus, luudzu, vareetu man nosuutiit pm ar vaardiem shiem maaksliniekiem, kas uzstaajaas pat zem 500 EUR? Es jau kaadu laiku izmisiigi mekleeju vakara vadiitaaju, kas speetu runaat angliski un latviski un nemaksaatu astranomiskas summas. Precizeeshu, vieniigaa vakara vadiitaaja, ko liidz shim esmu atradusi prasa 800 eur (tas gan ir kopaa ar Dj, bet vinja atsakaas naakt bez sava Dj).
Es esmu pa e-pastu par vakara vadiishanu pljaapaajusi ar 2 brashiem puishiem - Jaani Roziiti un Robertu Osiiti. Veel es zinu, ka Ugjis Tochs dara taadu lietu un esot patiikams, laipns un ne paaraak daargs ( visus var atrast FB). Bet kaa jau es mineeju ieprieksh, man ir drusku cits formaats un prasiibas, un tad man tomeer shkjita pat traku maksaat tos 500€ tikai par to, ka kaads piesaka runu runaataajus un pirmo deju :) Bet to es arii sapratu tikai tad, kad meegjinaaju vienam no augshmineetajiem kungiem uzrakstiit darba aprakstu, pirms tam man likaas, ka vakara vadiitaajs man vajadziigs kaa eest :))))
Man pirmais vakara vadītājs, pēc aprunāšanas, ko es vēlētos savās kāzās, un kā es to vēlētos, atsūtīja tāmi par 2500 Lvl . Bet apskatot visu tāmi, secināju, ka notika tieši tas, par ko man bija vislielākās aizdomas-tāmē bija pārsvarā pozīcijas, kuras bijām runājuši, ka nevēlos savās kāzās, savukārt tās, kuras vēlējos, (vēl) nebija ieskaitītas. Jebkurā gadījumā tādu summu nevarētu un arī negribētu maksāt. Tajā pašā laikā bija vakara vadītāji, kas uzreiz varēja pateikt precīzu cenu, un bija vakara vadītāji, kas varēja pateikt samaksas amplitūdu no līdz (droši vien tāpēc, ka katram pārim var būt savādākas prasības).
Es nevarētu teikt, ka saskāros ar vakara vadītāju, kas teiktu- ja tikai latviski -cena viea, bet, ja nepieciešams arī angliski - jāmaksā dārgāk. Turklāt jāsaka, ka bija vakara vadītāji, kas uzzinot, ka vajadzētu vadītāju, kas to varētu izdarīt angļu valodā, ieteica savus kolēģus.
Par izmaksām- man šķiet, ka 600 euro par vakara vadīšanu ir liela summa, bet man šķiet, ka arī 600 euro par kāzu kleitu ir liela summa, bet ne neadekvāta. Man šķiet, ka variāk ir runa par to- cik dauz maksāt atļauj kāzu budžets.Ja godīgi, atrastais kāzu vadītājs, kas prasa 550euro šķiet samērā daudz, bet ir ideāla komunikācija, un man šķiet, ka šī ir viena no pozīcijām, par kuru vispār neustraucos, jo uzticos vakara vadītājam, ka viss būs lieliski.
Starpcitu, šeit raksts, ne par vakara vadītāju izmaksām, bet kāzu fotogrāfa. Man šķiet, ka labs raksts par to, kas sastāda kāzu fotogrāfa izmaksas.
http://petapixel.com/2012/01/26/why-wedding-photographers-prices-are-wack/
Iesakiet kādu super foršu , atraktivu un jauku vakara vadītāju ???????????
Vivy, pilnīgi ir tā, ka atsūta tāmi? To gan pirmo reizi dzirdu, ka par katru aktivitāti prasa atsevišķu samaksu....