Kāzu plānošana
Mūzika, vakara vadītāji un mākslinieki
Vai kādam ir pieredze vai ieteikumi kāzām, kur līgavainis ir vācietis, bet līgava latviete?
Vai kādam ir pieredze vai ieteikumi kāzām, kur līgavainis ir vācietis, bet līgava latviete? Mani interesē gan muzikanti, kas piemēroti internacionālām kāzām, spēlē dažādu mūziku, jo līgavaiņa draugi nepārāk mīl šļāgertipa mūziku, tomēr gribās, lai ir dažādība - lai ir labi arī Latvijas un Vācijas omēm un arī jaunākiem kas tīkams. Vai kāds ir saskāries ar kāzu vadītāju tieši šajās valodās un var ko ieteikt? Mani visvairāk mulsina tā doma, ka viss ir kādā brīdī jātulko, vai joki vispār izklausās jautri, jo jau vienā valodā dabūt labu atmosfēru ne vienmēr ir viegli. Priecāšos par atbildēm, personīgo pieredzi, ja vēl pieminēsiet aptuvenās izmaksas, būs pavisam jauki :)
Esmu bijusi viesis šādās kāzās.
Dzīvā mūzika nebija, bija dj un bija ļoti ok, var uzlikt visu ko.
Kāzu vadītāja nebija. Izņemot līgavaiņa vecvecākus, visi citi bija jauni cilvēki, kas saprot angļu valodu, tad nu lielākoties viss notika 3 valodās, apmēram tā, ka vedēji vispirms izstāsta angļu valodā, tad pārtulko latviešu tantēm dažām, kas nesaprot, un tikmēr līgavaiņa māsa vācu valodā tiem dažiem, kas nesaprata. Es domāju neviens nepalika neko nesapratis, visiem bija jautri un jokus arī pārtulkoja un visi smējās. :)
Jā, vienīgi jāpiebilst, ka tomēr bija daudz maz ievērots, ka pie U veida galda vienā galā tie latviešu radi, draugi un otrā vācu, lai nav putra ar tām valodām un visiem nemaisa tā tulkošana.
Varu padalities, raksti privati ;)
Ja tas vēl aktuāli, biju tādās kāzās pagājušajā gadā. Viss bija pa vienkāršo. Nēkāds baigās ekstras. Viesus no Rīgas atveda ar lielo autobusu. Standarta vārti, šķivis pie lieveņa, jaunā pāra apsveikšana, tad galds, dažas īsas uzrunas. Ligava pati visu iztūlkoja tiem kas nesaprata Vāciski un otrādi. Jaunākie savā starpā sarunājās vāciski vai angliski. Galds no ēdieniem lūza par ko vācieši bija izbrīnīti. Pie viņiem tā nav pieņemts. No ēdiena nekas īpāšs kāposti, kartupeļi, gaļa ,zivis. Uz urrā gāja latviešu alus , Jagermestr un rīgas balzāms. Kad visi bija paēduši sākās dejas izturīgākie dejoja līdz 6:00 rītā. Kazās bija DJ.Man patika un pārējiem arī jo bija jautri DJ spēlēja mūziku visām gaumēm. Izskatijās ka viņam ir laba gaume, labi juta publiku un arī bija zināšanas vācu mūzikā. Faktiski pie visiem vācu gabaliem vācieši leca ka traki un dziedāj līdzi. Ja ir interese varu uzzināt kas tas bija par DJ.