FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

KUR dabūt / nopirkt...?

Kāzu izmaksu prognozes 2008

D
Didy 17.01.08. 00:39 | Kāzu datums: 23.08.2008

Sapņojam apprecēties šovasar... Jā, "sapņojam" laikam ir īstais vārds. Sākām domāt par dažādām nepieciešamām/ vēlamām lietām un nu sākam baidīties, ka mums nepietiks naudiņas. Ļoti gribas Lielajā dienā savā laimē dalīties ar kādiem 50 cilvēkiem, dažādas tradicionālas izdarības, izsapņoto balto kleitu un daudz ko citu...
Varbūt esat rēkinājušas - apmēram cik? par ko? u.tml.
Kā arī - varbūt ir idejas, kā kaut ko īstenot izdevīgāk? Ļoti pieticīgi arī negribas, neprecamies jau katru dienu, bet tomēr...

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
ashele 17.01.08. 10:11 | Kāzu datums: 14.07.2007

es domaaju ka uz 50 cilveekiem par 3000 Ls var saorganizet nelielu un ne paaraak greznu pasaakumu. viss atkariigs no juusu veelmeem un prioritaateem.
apgjeerbi, kurpes, frizieri - min. 500 Ls (ja vien vari iekljauties)
gredzeni - nu kaadi 200 Ls vareetu buut. (vismaz pagaajusho gad par 200 vareeja dabuut labus, smukus)
bazniica, dokumenti - min. 100 Ls (ja baznīca nav Riigaa)
ziedi - min. 100 Ls (bet varbuut laukos dziivo tuvi radi, kas var izaudzeet ziedus?)
Viesu nams + edinaasana - 1000 Ls (ja vien nav blati vai citas iespeejas, bet mammu jau kaazu dienaa pie pliits neliksi)
torte, alkohols - shaubos ka ar 100 Ls pietiks...
tas jau pie 2000.
nu un tad muuzika, fotograafs, kaazu auto, video, daavanas vecaakiem, atrakcijas... kaut ko jau var pashu speekiem.
bet nu es jau taa dikti taupiigi. droshi vien veel kaut ko esmu piemirsusi!

v
viitamea 17.01.08. 10:19 | Kāzu datums: 18.08.2007

Ja ir kādi 30 - 50 kāzu viesi, tad vajag vismaz Ls 2000 , un vēl pie tam nekādas ekstras netaisot, pie tam, tas ir ne pie Rīgas cenām, bet tā mums izmaksāja kāzas vienā no Latvijas lielākajām pilsētām, kur tomēr pakalpojumu cenas ir daudz zemākas nekā Rīgā - fotogrāfiem, muzikantiem, šuvējām, floristiem utt., turklāt tajā summā nebija veisu nama izmaksas, jo rīkojām kafejnīcā.
Ja rīkotu Rīgā - tad nu es pat nezinu, cik pat mazas kāzas izmaksātu.
Ja ir daudzi paziņas ar dažādiem hobijiem - tos var iesaistīt un tur naudu ietaupīt.
Tagad šķiet, ka kāzas ir dārgs pasākums, bet tik ļoti skaists un nepieciešams :))

L
Loreen23 17.01.08. 10:19 | Kāzu datums: 02.08.2008

Ieteiktu šajā pat precos.lv budžeta kalkulatorā sarakstīt iespējamās cenas un tad arī gala summa būtu skaidri redzama. Var taupīt uz auto,ziediem,sīkumiem,telpām.

p
pekainite 17.01.08. 10:24

Nu jā, būtība viss atkarīgs no pasākuma mēroga. Man liekas līdzīgi, kā rakstīja Ashele un tur tiešām sarakstīts pēc minimālās programmas, jo, piemēram, viesu nams ar ēdināšanu un gulēšanu mums ir pie 2000, nevis 1000 utt. protams, varianti ir dažādi.
Esmu bijusi arī 2 kāzās ar pavisam mazu budžetiņu un arī bija ļoti labi :) Galvenais jau ir kompānija ;)
Pirmais variants bija lauku kafejnīcā, kur zāles noma bija ~100Ls, tusiņš līdz rītam un tad busiņš, kas izvadā pa mājām (lielākā daļa viesu no vietējā miesta) un tālākos vieus uz jaunā pāra lauku mājām izgulēties. Mašīna bija vedēju, mūzika- vietējās skolas mūzikas skolotājs ar sintezatoru, ēdiens- pašu audzēts un turpat laukos iepirkta gaļa, pašu (līgavas, viņas māsu un mammas gatavots), mašīna- vedēju, ziedi tikai līgavas pušķī un mašīnas dekors, telpas dekorētas ar meijām, baloniem, papīra sirdīm, svecēm.
Otras bija ar tusiņu piknika veidā ar teltīm, varbūt ne tik grezni, kā kāzās pierast, bet ļoti mīļi, intīmi gan :)

17.01.08. 10:27

njaa,mes rekjinam un mums ap 10 tukst.sanaak un neteikshu,ka mums buutu baigi greznaas kaazaas...protams var jau panemt letaku viesu namu,pirkt letaku kleitu,neiireet massiinu u..t.t.,bet,ja visu laiku domaas kur es vel varu ietaupiit,tad nezinu,kads prieks no kaazaam...

varbuut vajag nogaidit,pakraat vai vnk divataa appreceeties...

ashele 17.01.08. 10:31 | Kāzu datums: 14.07.2007

Jansoni - kraat tas ir bezceriigs variants. jo cenas pie mums aug straujaak nekaa iespeejams sakraat! tad jau labaak njemt krediitu, tomeer tak taa nauda peec paaris gadiem vairs nebuus tik liela! :)

es piem. priecaajos ka noleemaam taa vienkaarshaak un pagaajushajaa vasaraa - 1000 latos iekljaavaamies (ne Riigaa). shogad es taa skatos - ar 1000 nepietiktu, pat ja neko vairaak neatljautos.

B
Bibere 17.01.08. 10:34 | Kāzu datums: 29.08.2008

Njā, mums ar laikam beigās sanāks visi 10000ls, kaut gan mums būs daudz viesi( virs 100) . Gribās , lai ir skaisti, taču nekas baigi grezns nav padomā!
Gan jau Tevi sapņi piepildīsies!;)

L
Loreen23 17.01.08. 10:35 | Kāzu datums: 02.08.2008

Neteiktu,ka taupīšana būtu kas slikts un tāpēc kāzas nebūtu tik baudāmas. Mēs arī plānojam mazbudžeta kāzas,kur līgavaiņa mamma pati taisīs visus floristikas brīnumdarbus, telpas-neliela zāle ar iespēju izguldīt viesus, alkohols pirkts bāzē vai uz akcijām, kleita pasūtīta internetā utt utt. un tas viss maksimums 2300Ls uz 60 viesiem.

m
mincite*** 17.01.08. 10:35 | Kāzu datums: 02.08.2008

Mums uz 60 cilvēkiem sanāks kaut kur 2500ls - 3000ls un neteikšu ka mums būs tads prasts variants, būs vis kas (izņemot uguņošanu laikam - man no raķetem bail) Tā nauda būs par viesu namu, fotogrāfu, muzikantiem, kleitu, ziediem, mašīnu, ēdienu, alkoholu, manikīru, frizūru, un t.t. - īsāk sakot uz visu:)

17.01.08. 10:36

ja mes nevaretu atlauties,tad appreceetos divataa...

p
pekainite 17.01.08. 10:37

Par kleitu, ja negribas baigi grezno, var diezgan lēti iznomāt. Par frizūru, make-up, painteresējies pie draudzenēm, varbūt kāda ir ko tādu mācījusies un ir pieredze, varbūt kādai vnk talants uz tādām lietām. Ir dzirdēts arī variants, ka vienojas ar tuvākajiem viesiem, ka, teiksim, vieni vecāki "dāvina" galdus, otri fotogrāfa pakalpojumus, vai viesu izguldīšanas izmaksas... Būtībā variantu jau ir daudz.

17.01.08. 10:38

apbrinojami!

a
aisha 17.01.08. 10:38 | Kāzu datums: 01.09.2007

Mums kaazas 40 viesiem izmaksaaja +/- 3000 ls. Turklaat mums nebija ne muzikantu, ne operatora, bet viesu nams un alkohols, kleita un gredzeni iegaadaati ar diezgan iespaidiigaam atlaideem. Domaaju, ka shogad summai droshi vareetu pieplusot paaris tuukstoshus.

bucitis 17.01.08. 10:42 | Kāzu datums: 29.12.2007

Njaa krāt tik tiešām nav nozīmes!! ja grib precēties tad jāprecas. Un ietaupīt var uz ļoti daudz ko. Ja apkārt būs jums tuvi un mīļi civēki, tad viņi sapratīs, ja kāzās nespēlēs Prāta vētra vai vismaz Cacao! Un ja nebrauksi ar lizmuzīnu tad arī nekas!!! Un nav jau jātaisa galdi arī lepnākaja viesnīcā! Savējie sapratīs!! Manuprāt kāzās nozīmīgākā daļa ir pati ceremonija un tai arī jāvelta vislielākā uzmanība! pārējais ir tikai pašu un citu priekam!

m
mincite*** 17.01.08. 10:42 | Kāzu datums: 02.08.2008

Man paveicas ar make-up un frizūru -tur nebūs dārgi, kleitu nepirkšu īpaši dārgu (līdz 400ls) ja proti atradīšu, kāzu vadītājus nevajadzēs - vedējmāte pati organizē pasākumus, lūk tā arī sanāks tā summiņa...:)

vicina 17.01.08. 10:43 | Kāzu datums: 09.08.2008

Nu mēs īstenībā visur meklējam iespējas kur ietaupīt :) Un pagaidām sanāk tā, cik nu jau ir sameklēts(kāzas augustā): viesu māja 135 Ls, mūzika 200 Ls, Kleita 110 Ls, dzimtsarakstos 30 Ls.. Tie ir tie tēriņi, kas jau aprēķināti. Vēl ēdināšana, kur paši no radiem laukos dabūsim gaļu, dārzeņus un visu ko nu laukos var dabūt un sarunājām pazīstamu pavāri, kas palīdzēs gatavot. Vēl 2 cilvēki, kas apkalpos. Uzvalks un kurpes līgavainim, līgavai vēl kurpes un skaistumkopšana. Mašīna būs draugu, mašīnas dekoru mums uztaisīs par velti (sarunājām), nu līgavas pušķis būs jāpērk...Vēl dāvanas. ielūgumus pati taisu. Operatoram kādi 50 Ls un fotogrāfs. Mēs aprēķinājām, ka mums sanāks plus/mīnus 1500 lati.

p
pekainite 17.01.08. 10:44

Bet katrs taču var darīt, kā grib un var ;) Es arī uzskatu, ka galvenais nav naudā. Kā man jau labu laiku atpakaļ, kad neprecējāmies, jo nevarējām atļauties, viens vecs fotogrāfs ar lielu kāzu bildēšanas pieredzi un daudzus no pāriem redzot arī pēc tam teica- jo ar lielāku pompu tas viss sākas, jo ar lielāku blīkšķi beidzas ;) Neuzskatu, ka tā ir 100% gadījumu, bet tomēr, ja cilvēki viens otru ļoti mīl un ļoti vēlas veidot ģimeni, nav vajadzīgas obligāti princeškleitas, dārgākie muzikanti, šikākais viesu nams utt. Varbūt kvalitatīva dzīvā mūzika ir skaistāk un svinīgāk, bet nekas slikts nenotiktu, ja arī cilvēki vnk savus diskus liktu ;)

vicina 17.01.08. 10:48 | Kāzu datums: 09.08.2008

Tev taisnība. Tāpat vērtīgāko, kas tajā dienā būs-laimes asaras par nekādu naudu nenopirksi :)

17.01.08. 10:50

pag,pag...es tak neteicu,ka taa nevar dariit...

man pedejaaa laikaa liekas,ka sheit pie katra posta uzrodas pa kadai,kas grib pieradiit savu taisniibu..

atbildi uz jautajumu un miers,ja gribi man ko rakstiit,tad raksti privaati...

Africa 17.01.08. 11:02 | Kāzu datums: 21.07.2007

jā, mēs arī pagājušo gad vēl pa vecajām cenām iekļāvāmies 1600 latos, bet uz daudz ko ietaupījām, šogad tas viss noteikti mums maksātu pāri 2000 latu.