Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Zīmogu laka/vasks (katrs sauc pa savam)
Vai nepateiksiet, kur var nopirkt zīmogu laku vai vasku??? Balera kanceljeja pagaidām sanak man vienīgā vieta, kru par vienu stienīti prasa 12,50 :( no kura sanāk tik vien kā 40 zīmodziņi, bet man vajag 60 ielūgumiem....
Tas gan bija pāris mēnešus atpakaļ, bet redzēju dažādu krāsu zīmogu lakas kancelejas preču veikaliņā uz Baznīcas ielas (nezinu nosaukumu, bet atrodas tādā kā puspagrabā). Tur ir vēl daudzas citas mākslinieciskas lietiņas, kuras arī es iegādājos pirms kāzām. Cenas zīmoglakām gan neatceros. Kad ieiet iekšā, tad visu gribas ;)))
Zīmogu laku var nopirkt arī "Valters un Rapa".
http://www.aklaimigie.lv/pages/products.php?l=lv&id_group=5&id_subgroup=17
http://www.rzf.lv/?item=3
varbūt noder:) Interesanti risinājumi
Es arī esmu dzirdējusi tikai par "Ballera kanceleju"
Tu laikam domāji šitādus ->
jā jā tādus biju domājusi....
Valters un Rapaa vini ir kaa floristikasstandziņas, kuras jākausē arī ar līdzīgu kā floristikas līmes pistoli, bet tas sanāk manuprāt dārgāk, jo sanāk pirkt to pistolīti (kaadi 3,50Ls), tad vēl standziņas (3Ls) un kopā varēs tik kādus 30 zīmogus uztaisīt, bet pa 12,50 Balreaa var nopirkt vienu standziņu, kuru kausē virs sveces karotē un no tada vismas 40 videeja izmeera var izgatavot. bet domāju varbūt kaut kur ir tās standziņas lētāk... jo Balera kanceleja jau zu vienu to zīmogu man paprasiija no 50-75LS taa kaa pielauju, ka arii uz so laku viņi gribēs uzvārītiers... tāpēc meklēju kur lētāk.. jo man 60 gab zīmogu vajag...
Ja taisi savu ģimenes zīmogu, tad varētu sanākt dārgi, bet varbūt nopērc kādu gatavo zīmodziņu. Pieņemu, ka arī tādi ir Ballerā, un starp citu standarta varianti ir pieejami arī kancelejas veikalā uz Stabu ielas. Taču par tiem stienīšiem Tev ir taistība - kancelejas preču veikalos nopērkamie ir domāti pistolītēm. No savas pieredzes gan varu teikt, ka to līmes pistolīti izmantoju diezgan bieži (gan taisot dažādas dāvanas, gan arī citiem dizaina elementiem).
varbūt ir vērts paskatīties veikalā "skīze" uz Stabu ielas? es esmu tur to zīmogu vasku pirkusi.
saki lūdzu kāds precīzi ir nosaukums tam veikalam "Skīze"neatrodu.. :(
"Skizze", veikals-studija
Stabu iela 56, Rīga, LV-1011
7311012
Domāju šis ir īstais:)
Vai kāda gadījumā nezina, kā zīmogu laka saucas angliski? gribēju ebay pameklēt, bet tā īsti nevaru saprast ko ievadīt meklēšanā...
laku (sarkanu, sudraba, zelta) var nopirkt Vecrīgā, mākslinieku preču veikalā, laikam joprojām saucas Pedants. vēl redzēju arī Ošiņa rakstāmlietās, bet neatceros - standziņas vai laku...
Tā... nedaudz tiku skaidrībā ar ebay. ja ievada seals wax vai wax and seal var atrast dažus interesantus variantus. un cenas ir trisreiz letakas neka LV. bet vēl uzgāju pāris mājaslapas, kurās pārdod arī visādus tādus štruntiņus, cenas arī tā neko. viņi piedāvā arī piegādi, īsti vēl neesmu skatījusies, vai uz LV viņi arī var piegādāt. ja ir interese šeit būs tās adreses:
http://www.nostalgicimpressions.com
pasūtīju zīmogu un 12 vaska stienīšus e-bay. pienāca nepilnas nedēļas laikā samaksāju par visu ar piegādi un transakcijas maksu nepilnus 13Ls. :)
12 stieniishus? cik tad no viena stieniisha sanaak? es taa sapratu, ka kaadi 30 - 40 ziimogi jeb e-bay piedaavaatie ir mazaaki???
Es pirku Valterā un Rapā. Man uz kādiem 35 ielūgumiem knapi 2 stienīši izgāja, iepakojumā kādi 4-5...iepakojums ap 4-5 Ls bija. Tiesa gan, man zīmodziņš maziņāks. Turpat arī zīmodziņi un attiecīgā pistolīte bija
tas ir atkarīgs no zīmoga lieluma, vai aiziet daudz vaska vai arī mazāk un arī no tā cik daudz paliek uz papīra pāri maliņām, kad iespiež zīmodziņu. katram jau patīk pa savam :) bet es pastaigājot pa LV veikaliem secināju, ka sanāk pārāk dārgi visu pirkt šeit, tādēļ arī nedomājot pasūtīju tos 12 vaska stienīšus, jo tad var izmantot vēl kaut kur vai arī varēšu pārdot :)
man sanaca 40 ielugumiem kopa samaksat 25 ls tai skaista zimogs, vasks, pistole - varbut pat letak pirku Riga uz Baznicas un Stabu ielas krusta papira un kancelejas precu veikala
man uz 35 ielūgumiem un galda kartēm tikai ielūgumu papīrs un iekšā leikamais papīrs kur būs teksts + tāds patas papīrs galda kartēm un aploksnes, lenta ielūgumiem un mazas uzlīmītes, kā arī mazās stikla pērlītes izmaksāja vien 40Ls. (papīru pirku baltijas papīrā)
Zīmogu vasku skatījos ballera kancelejā un arī zīmodziņus, par cik tur patika viens variants, bet divi stienīši un zīmogs izmaksātu pāri 30Ls, tad atteicos no tās domas un meklēju e-bay. par pirkumu esmu apmierināta, jo arī krāsu izvēle stienīšiem ir daudz lielāka :) atradu tādu, kas piestāv gan manas kleitas izšuvumu krāsai, gan arī lentai un stikla pērlītēm uz ielūgumiem. tādēļ arī e-bay likās visizdevīgākais variants.
PIKO
ja ļoti vajaga, es varu aizdot to pistolīti.
par brīvu.
ir arī kaut kādi zīmogi.
esmu pircis daudzas zīmogu lakas ibejā, neviens no tiem nav tas, kas ir nepieciešams :( Piemēram tie stienīši ar līmpistoli sanāk lēti, bet tā ir līme, un tā ir mīksta. Tā var kalpot tikai kā dekorācija, jo ja aploksne ir aizzimogota, tad attaisīt to var tikai saplešot papītu nevis laku.
Otrais variants ir ar vasku un arī mīksts, tas vairāk noder, bet grūtāk atrast.
Trešais variants ir īstā laka, ko izmantoja agrak pastā (kā tagad nezinu).
Mēs paši sataisījām dizainu savam ģimenes zīmogam :)