FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

KUR dabūt / nopirkt...?

Debesu Laternas

njuks 08.04.08. 11:38 | Kāzu datums: 06.09.2008

Sveiki!!

Mēģinu sameklēt kādu kas piedāvā gaisa leternas!! Agrāk pat biju redzējusi mājas lapu- bet tagad, kad meklēju nekā nav!!:( Debesu laternas - ir tādas kā papīra lampas, kuras palaiž brīvā dabā gaisā- tāda kā uguņošanas alternatīva!!:)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
b
brenda 08.04.08. 11:57 | Kāzu datums: 16.08.2008
liilu 08.04.08. 11:59 | Kāzu datums: 02.08.2008

interesantas... es par tādām neko nezināju...

njuks 08.04.08. 12:01 | Kāzu datums: 06.09.2008

Brenda!! tu esi zelts - paldies:)

b
brenda 08.04.08. 12:10 | Kāzu datums: 16.08.2008

Vienmēr laipni! ;)

Noksi 08.04.08. 13:39 | Kāzu datums: 08.08.2008

meitenes, bet ļoti uzmanīgi ar tām laternām - vai tas ir ugunsdroši? Ja tuvumā mežs, vai koka mājas, vai niedra jumts (bieži vien viesu majām, kur tiek svinētas kāzas, viss iepriekšminētais piemit), kas būs, ja tāda laterna aizlidos kaut kur ar degošu svecīti, un vēl vasaras laikā, kad ir sausa ugunsnedrošā sezona? Dzirdēju stāstu par kāzām, kad mičošanas laikā palaida balonus ar brīnumsvecītēm, un rezultātā no viesu nama palika tikai oglītes...

Ligavina_:)) 08.04.08. 13:53

Jā, jā - kaut kur vienā no iepriekšējiem postiem par baloniem ar brīnumsvecītēm jau ar` stāstīju par tādu pašu (vai to pašu) gadījumu, kad mičošana beidzās ar ugunsgrēku... Skumji. Tādēļ es arī silti iesaku sākumā trīs reiz pārdomāt un tad izvēlēties vai tas būs pietiekoši drošs pasākums.

l
lovite 08.04.08. 13:57

Man šķiet, ka šī ir brīnišķīga doma, un to taču var darīt jūras krastā... jārēķinās, ka ne visi grib baložus un balonus, prieks, ka ir kas dara savādāk.

njuks 08.04.08. 14:04 | Kāzu datums: 06.09.2008

Tieši - ta- nedomāju jau laist gluži pie paša viesu mājas sliekšņa:) un visu taču var saskaņot ar viesu mājas īpašnieku, kas tad arī zinās kur labāk!:) Arī pie jūras būtu lieliski :)

Ligavina_:)) 08.04.08. 14:06

Protams, neviens te nevienam nevēlas neko aizliegt - tā ir katra paša izvēle. Vienkārši iesakam vispirms tā kārtīgi visu apdomāt.
Runājot par baložiem, baloniem, salūtiem un citiem gaisā laižamiem atribūtiem - es personīgi to neuzskatu par dikti vajadzīgu atribūtiku - baložus mocīt nevēlos, salūts - priekš tam ir jaunais gads, baloni - vienīgi ar tām fosforizētajām nūjiņām - varbūt. Laternas - dikti jauka lieta, bet biedē šī dzīvā uguns un nekādas iespējamās to kontrolēšanas iespējas.

njuks 08.04.08. 14:15 | Kāzu datums: 06.09.2008

Es jau gan domāju , ka vienkārši jāsaprot kur un kā var darīt!!! Jo ja dedzināsi ugunskuru kūlas laukā - tad protams- sekas būs neparedzamas, bet ja atradīsi drošu vietu apliksi ar akmeņiem un norušināsi zemīti- tad- tev būs lielisks ugunskurs brīvā dabā ar skatu uz zvaigznēm:) Tā pat ar tām laternām- mūsu viesu mājai ir diezgan plaši lauki apkārt- aiziesim nostāk , kur ne mežs ir tuvumā ne māju jumti un skaisti palaidīsm gaisā šīs laternas- domāju būs gana skaisti un romantiski un arī ugundroši:)

l
lovite 08.04.08. 14:30

Turklāt mājas lapā ir instrukcija kā pareizi palaist Debesu Laternas, neesam jau mazi bērni ...

Noksi 08.04.08. 14:54 | Kāzu datums: 08.08.2008

bet kā tad Jūs kontrolēsiet, uz kuru debess pusi tās laternas lidos? jūras krastā var lais, piekritu, bet pārējās vietās, pat lauka vidū, nu nezinu... tā tak var aizlidot un piezemēties visur kur gribi. Vienai vēl jau varētu izsekot, bet ja tās ir vairākas.
Un nevajag tik personiski uztvert :) vienkarši ir brīdinājums būt ārkārtīgi piesardzīgiem

l
lovite 08.04.08. 15:18

Noksi, ieskaties viņu mājas lapā... ir skaidri un gaiši tur uzrakstīts kādos laikapstākļos un vietās šīs debesu laternas ir palaižamas, un nav vērts filozofēt uz kuru pusi kas aizlidos, jo tūlīt sanāks te dabas draugi un metīsies njukam virsū, ka atkal kārtējā tradīcija, kas piesārņo dabu ... Bet jautājums bija par to, kur šīs laternas var atrast nevis par to cik tas ir droši, par to atbild ražotājs un lietotājs un visi tak saprot, ka laternas nelaidīs pa taisno mežā vai sausā zālē vai...un vispār vai Njuks to darīs vasarā?

Noksi 08.04.08. 15:39 | Kāzu datums: 08.08.2008

ak Dievs, nu atvainojiet ka pabrīdināju! Noskaņojums slikts? :D

njuks 08.04.08. 15:46 | Kāzu datums: 06.09.2008

Paldies protams par brīdinājumu!!! Ir jau tiešām arī cilvēki, kuri neapdomīgi rīkojas ar uguni, un kurus labāk tiešām divreiz pabrīdināt!!! Bet nu ceru, ka visu norganizēsim tā lai nelaime nebūtu, un jau jau galīgi liels vējš, tad šo pasākumu jau arī var atlikt:)

P.S. Par to kaitīgumu- esmu vides draugs- un šī nu noteikti ir tā lieta, kas sadalīsies un nekādu lielo postu nenodarīs- jo viss no dabīgiem materiāliem. Jo piemēram Baloni, ja nu vēl kaut kā- tad tās fosforizētās nūjiņas ir kacerogēnas- un dabai nodarīs daudz lielāku kaitējumu:) Lai gan arī par to vēl var diskutēt, jo zeme jau būtībā vienalga- viņa ir mūžiga, bet cilvēki nē:)

Ligavina_:)) 08.04.08. 15:56

Es jau ar tiem baloniem un nūjiņām tīri drošības pēc... :D Par kaitīgumu nebiju aizdomājusies.

Noksi 08.04.08. 16:05 | Kāzu datums: 08.08.2008
L
Līga 08.04.08. 16:13

Ja nav sauss laiks, ka dazkart medz gadities LV vasaras - tad laternas ir skaista lieta:)

lady-di 15.04.08. 15:49 | Kāzu datums: 26.07.2008

Es nopirku laternas e-bay. man sanaca £1.48 gabala. Tas ir daudz letak neka latvija pirkt, tagad bus jagaida 3 nedelas kamer sanemsu paku

njuks 16.04.08. 15:26 | Kāzu datums: 06.09.2008

Postage costs:
To Latvia -- Not specified

Apskaidrojiet- ko tas nozīmē?!?! To ka pasta maksas nav, vai to ka tā nav zināma!?!?!?! un tas būs tā teikt pārsteiguma moments:)