Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Kur dabūt KVALITATĪVUS vienkāršus zelta rinķīšus?
Tiem, kas ir jau meklējuši , jautajums būs - kur dabūt KVALITATĪVUS vienkāršus zelta rinķīšus?Un ko ņemt vērā izvēloties gredzenus, jo vīram ta darbs tads biroja un netraucēs gredzens, bet es katru dienu fotografēju un gredzens katru dienu berzīsies pret fočuku un fočusk - pret gredzenu, jo tieši ar labo roku turu fotoaparātu.Gan jau citiem tas liksies smieklīgi, bet es tieši tāpēc uz labās rokas gredzenus nekad nenēsāju:(Un godīgi sakot, man grūti iedomaties, kādam jābūt gredzenam man, lai tas nenodiltu ātri...
Un arī - ne mazāk svarīgi - ar kādam summam jārēķinās diviem labiem gredzeniem? Nekāds kruts dizains nebūtu tik svarīgs, cik tas, lai izturīgi un nepaliek briesmīgi jau pec pāris gadiem ka jāmaina...Vecvecākiem gredzeni ir tādi, ka nokalpojuši visu viņu mūžu.Bet viena draudzene, kas precējusies 5 gadus nesen sūdzējas, ka stipri nobružājies, lai gan pirkuši dārgus...
nu es nez... vidēji plats parastais zelta riņķis ar parasto provi 585 mums katram izmaksāja 61 Ls, kopā 122 Ls, pirkām Rīgas Juvilierfabrikas veikalā Tronis Alfā. nezinu, kā var būt vēl izturīgāki zelta riņķi, visi tak vienādi izturīgi... tad laikam tam proves Nr. jābūt citam... bet tomēr zelta gredzens paliek zelta gredzens, un zelts ir mīksts metāls, un standarta prove ir standarta prove. tad tev jākausē klāt kāds cits cietais metāls, lai dabūtu baigo stringrību. vai arī ja patiešām pēc tiem 5 gadiem baigi nobružāsies, aiznes juvilierim, lai izkausē un uztaisa jaunu...
Nu es tak neko no gredzeniem nesajēdzu, tamdēļ ar jautāju. Man visu mužu tie ir vairak traucējuši, kā patikuši:D Vienu bridi,gan bij uznākusi mānīja, bet tad ar dzīves veids bij tad, ka kaut 100 varētu salikt un staigāt netraucēti:D
Zinu ka baltais zelts ir daudz mīkstāks un nodilst ātrāk.Man parastais zelta gredzens ir bijis 585 prove(laikam)15 gadus lietoju,mazgāju,berzu,nesu.......Nu darīju pilnīgi visu nekas viņam nenotika.Un ja gribējās lai viņš izskatās svaigāks var aiznest pie juveliere lai nopulē.Un spīd atkal kā jauns.Tagad gadu liietoju šo jauno un nav ne vainas arī kā jauns.Kaut tagad darbs vispār brīžiem kā Bergmanim kastes jācilā,citreiz ofisā ar datorru.
Un ne vienmēr tas kas dārgs ir pats labākais.Es tavā vietā izvēlētos ko klasku vai tikai nedaudz ornamentu.Bet paliktu pie klasiskā rozā zelta.(585)proves.
Man ir parasta stīpiņa, kuru nevienu reizi neesmu novilkusi nu jau 15 gadus. Kā vīrs kāzu dienā uzvilka tā tikai vīrs arī to drīkstēs noņemt :))) Kad sagribējās, lai gredzens spīdētu kā jauns, tad to nopulēju, nost nenoņemot. Visādus darbus esmu darījusi, ravējusi, govs slaukusi, fabrikā ar cukuru ņēmusies, nu ko tik dzīvē nav nācies darīt, bet gredzens nekad nav traucēiis. Ja nu vienīgi tulznas uzmetas ātri.Un kā var traucēt fotogrfējot, nezinu.
mums baltā zelta gredzeniem arī 585 prove
Traucē.Es tieshi par tiem, kas precejušies domāju - kā viņiem netraucē.Laikam jau pierod.Bet man tada nedroša sajūta ir, ja tajā rokā kāds gredzens.Kad nav, tad roka kā saaugusi ar kameru:D Nu es tak saku, gan jau stulbi izklausasās:DBet mums tak sajūtas katram savādākas.Man vispār ne īpaši patīk rotas lietas - visur berž un traucē.Vienīgais aksesuārs, ki pieciešu - brilles:D Un tad ar tik tāpēc, ka ārsts lika no lēcām atpūtināt acis:DD
Mani vecāki arī tamdēļ nenēsāja gredzenus, ka traucē.Stāv abiem smuki naktskapītī jau gadus 30:D
Droši vien jārunā ar kādu juvelieri un ieteiks, ko man vajag, lai netraucētu:D
varbūt tiešām tad tev vajag vienkāršu šauru stīpiņu, lai pēc iespējas mazāk jūti
baltajam zeltam ar provi 585 ir savadāks sastāvs nekā dzeltenajam 585. zeltam. Tas skaitlis norāda tikai zelta saturu... Jo mazāka prove, jo kausējums cietāks. 585. prove ir vispopulārākā, bet 750. proves zelts ir mīkstāks.
jā, tieši to arī gribēju pateikt izlasot par tavas draudzenes gadījumu, ka gredzens nodilis, ka visdrīzāk tur ir vainojama zelta prove. tāpēc, kad pirksi gredzenus pievērs uzmanību zelta provei.
par to traucēšanu, nezinu kā tev no profesionālās puses ar fotoaparātu būs pierast (piešauties strādāt ar fotoaparātu ar gredzenu pirkstā, kas traucē), bet tīri no sadzīviskās puses spriežot - atceros, kad man uzdāvināja saderināšanās gredzentiņu, uzvlika to pirsktā man likās, ka vispaŗ neko nevarēšu darīt. pirmkārt lai arī esmu gredzenu fane, bet uz labās rokas zeltneša nekad nebiju uzvilkusi nevienu gredzenu, un otrakārt, gredzentiņš bija nedaudz par mazu, tad mans tās sajūtas bija tādas kādas bija. pēc kādām pāris nedēļām gan pieradu pie gredzena. tagad tīri normāli, ne vienmēr pat atceros un jūtu, ka tas ir pirkstā.
Paldies, meitenes:) Varbut ta es lieki panikoju, ka man traucēs:)Drosī vein apradīšu.
Bet noteikti izvelēšos vienkāršāko, jo man šā kā tā vajag vienlaidus, vairāk vai mazāk gludu, jo bez foto citas lietas ir tādas,kur labāk bez gredzena - zirgi, velo....:D
Un labratorijā tā kā ta pa foto ķīmijām ņemoties gredzenus novelku arī tad, kad nēsāju...Laikam jau tiešām lieki satraucos:)
Ar zirgiem ņemoties velku cimdus, tad gredzenus vispār nejūtu. Šad tad ņemu nost, bet tā kā esmu baigā aizmārša un velkot nost bieži viņus nogrūžu kaut kur, kur vēlāk neatceros, tad tomēr vairs nost nevelku, bet gan nopirku labus cimdus. Bez tam arī manikīra žēl :)