Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Atkal par laternām!
es jau izlasīju forumā esošās tēmas par gaisa un ūdens laternām,bet tā konkrēti neviens īsti nav atbildējis cik labas vinnas īsti ir!man šajā gadījumā interesē ūdens laternas!gribētos dzirdēt kādu pieredzi, patika vai nepatika, kaa labāk tās palaist ūdenī,kur pirkt labaak!paldies
mums bija ūdens laternas. Ielaida pirms 24, peldēja vēl pēc 4 naktī. Tā kā laternas bija krāsainas izkatījās ļoti skaisti ;)
un kā jūs tās laternas laidat no krasta vai braucāt dzuļāk ūdenī iekšā?vai saktījāties vēja virzienu?:)
Es neliku, bet cik sapratu laida no laipiņas, kas ieiet dziļi ūdenī. Vēja mums nebija vispār, tāpēc tās tikai papeldēja nedaudz tālāk no laipiņas un stāvēja gandrīz vienā vietā.
es arī plānoju savās kāzās ūdens laternas, pie viesu nama ir smuks mazs dīķītis, kur tās labi varētu izskatīties :) tikko biju vienās kāzās, kur laida gaisā laternas, nu bišku scarry... jo visur apkārt mežs un tāpēc, ka naktīs diezgan vēss, daudz laidās lejā un nespēja pacelties...
Ja ir iespēja ar ūdeni tuvumā, tad labāk ieteiktu ūdens laternas.
Es jau iegādājos www.aldi-pirotehnika.lv Es biju ļoti patīkami pārsteigta, jo visur izmeklējos tieši ūdens laternas un nekāds piedāvājums, bet tad šitos atradu un salīdzinot ar www.brinumlaternas.lv ietaupīju 1 LVL uz katru laternu, tātad Aldi pirotehnikā tās maksāja 1,50 LVL gabalā un 5 dažādās krāsās un ļoti viegli saliekamas :)
nu esmu arī dzirdējusi par Aldi-pirotehniku,esmu arī viņiem zvanījusi,bet man ir ļoti neizdevīgi braukt tām laternām pakaļ!man sanāks pārmaksāt!jo cik sapratu Aldi neizsūta uz mājām vai pastu, kā Brīnumlaternas!
Attieciba uz udeni laizamajam laternam, iesaku apdomat tadu niansi- no kurienes pie mums ir atnakusi si tradicija, ja jums tas ir svarigi. tas protams ir diskutabls jautajums, cik loti mes parnemam ne tikai formu, bet ari saturu. sis laternas pie mums ir atnakusas no austrumiem, un tur tomer ir cita kultura. austrumu tautas sis laternas izmanto divos nolukos- gaisa laiz labam domam un ceribam, tatad svetkos, bet udeni laiz par pieminu mirusajiem un atceres dienas. protams, ka jau teicu, tas ir attieksmes jautajums,es tikai informeju.
par gaisa laizamajam- ir ta, ka ja apkart ir diezgan liels brivs laukums-plava vai ezers, tad nav problemu, jo pecelas vinas diezgan atri.
Atsevišķos novados svētkos arī Latvijā tika laizti ūdenī degoši ugunskuri,ugunsvainagi. Gan saulgriežos gan citos godos - tādejādi sūtot visām dabas stihijām ziņu par savu laimi un nepieciešamību pēc svētības, gan arī prieka ziņu visai dzīvai radībiņai (tajā skaitā citiem cilvēkiem)
Meitenes, varbūt variet ieteikt, kur pirkt ūdens laternas un kādas. .?
meitenes, varbūt kāda no Jums zina, kur šobrīd var izdevīgi iegādāties ūdens laternas? Paldies jau iepriekš!
Es savas pasūīju ebay - ja ir laiks - noteikti sanāks lētāk!
Es sev paņēmu šādas - www.ebay.com/itm/10X-Chinese-Square-Paper-Wishing-Floating-Water-River-Candle-Lanterns-Light-Lamp-/310782462410?pt=LH_DefaultDomain_2&hash=item485c1409ca
Jo man ar bail par tām gaisa laternām - šitās norīkošu izķeksētājus nākamajā rītā! Vai uztaisīsim konkursu - kurš savāk vairāk - balva! Un lieta darīta - nekas nav piemēslots.
Es peldošās taisiju pati,nopirkām plāno putuplasta plāksni būvmateriālu veikalā (maksāja ap 1eiro) , no organzas auduma sašuvu tādas kā rozetes,un iestiprināšu led lampiņu (no ebay,kas domāta baloniem) . Šīs te putuplasta "saliņas" savienosim tādā kā tīklā ,lai vieglāk izmakšķerēt un lai stāv smuki atstatus,nevis sapeld vienā čupiņā malās :)
Savienosim ar makšķerauklu . No tādas plāksnes man sanāks vismaz 30 saliņas.
Liredi, man tieši tādas peldošās laternas bija, bet saku uzreiz, ka ar vienu pašu organzu tā lampiņa neizskatās ļoti labi - mēs likām pa vidu diegu bumbiņu, kurā lampiņa, un tad apkārt organza. Un, lai 30 laternas pēc kaut kā izskatītos, tam jābūt ļoti mazam dīķim :) Mūsējās sapeldēja pa malām, nebijām uztaisījuši kārtīgi sistēmu, kā viņas ar makšķerauklu izvilkt pa visu dīķi. Jāsaka, arī gar malu sapeldējušas laternas izskatās jauki, tā ka par to ļoti nevajag satraukties.
Nu dīķis nav liels un vairak lampiņu man nav un nepaspēs atnākt,tākā būs jāiztiek kā ir :) Paldies par padomu,bet man tas laiks tik maz palicis un darāmā daudz,gan jau beigās būs smuki :)