FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

KUR dabūt / nopirkt...?

Kāzu ielūgumi

kuksiitis 03.01.10. 16:53 | Kāzu datums: 02.07.2010

Sveikas,
padalieties pieredzē.
Vēlos ielūgumus un galda kartes taisīt pati.
Kur var nopirkt piemērotu papīru un nieciņus?
Kā ar drukāšanu - varbūt var ielikt printerī zelta tinti un nodrukāt mājās?
cik mēnešus pirms kāzām ir jānosūta ielūgumi?
Paldies!
Ieva

19 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
v
veta123 03.01.10. 17:32 | Kāzu datums: 07.08.2009

Par ielūgumu došanu nav konkrēti pateikts, kad jādod. To jāredz no tā, kādi ir viesi, kur tie dzīvo, kādi ir ikdienas ritmi. Mēs devām 2 mēnešus pirms, citi dod ātrāk, citi vēlāk. Jādod tā, lai nav pēdējā brīdī un viesi spēj šo dienu savās ikdienas gaitās piefiksēt un ierasties.

Mazapelite 03.01.10. 20:09 | Kāzu datums: 06.08.2010

Dažādus nieciņus var nopirk Timari (ja esi no Rīgas), dažādi papīru veidi ir gandrīz katrā grāmatnīcā. Par zelta tinti, gan neko nevarēšu pateikt, bet ir tās pašas krāsainās līmes (ar spīdumiem Timari), ar ko var dekorēt ielūgumus.

j
janette 03.01.10. 21:04 | Kāzu datums: 22.08.2009

Savulaik izstaigāju vairākus veikalus (Baltijas papīrs, Papīra nams,Ballera kanceleja u.c.) bet beigās lielāko daļu nepieciešamo materiālu sapirku Hobby Set - vairāku veidu kartonus, pauspapīru ar piemērotu rakstu, pieskaņotas aploksnes, pērlītes un citus štruntus. Vienīgi zīmoglakas stienīšus un pašu zīmogu pirku Valters un Rapa.
No Hobby Set piedāvājuma man ļoti patika gatavie komplekti, kur bija gan kartiņu pamatnītes jeb sagataves, gan aploksnes no tādas pašas krāsas papīra - atliek tikai radīt pašu noformējumu, un ''caurumsitēji'', ar kuru palīdzību izgriezt ornamentus papīrā.

o
oliik 03.01.10. 21:04

Es arī taisīšu pati. Papīru iesaku paskatīties Papīru namā vai Baltijas papīrā Rīgā. Vienīgi Baltijas papīram ir diezgan neizdevīgs darba laiks - darba dienās līdz 10-18, bet brīvdienās nestrādā. Atkarībā no tā kādus dekorus vēlies, tos var atrast arī audumu veikalos. Forumā daudz rakstīja par Hobby Set http://www.precos.lv/pakalpojumi/kazu-materiali/client.php?client_id=1900678

o
oliik 03.01.10. 21:09

kā mums domas sakrīt :)
Par zīmoglakām varu piebilst, ka tās pasūtīšu šeit http://www.customwaxnseals.com/. Jau biju pasūtījusi Ziemassvētkiem un esmu ļoti apmierināta. Pašu zīmogu pasūtīju Zīmogu fabrikā ar savu dizainu.

Kerija24 03.01.10. 23:31 | Kāzu datums: 07.08.2010

Oliik! Cik tev izmaksāja viena zīmoga pasūtīšana un pasts?

o
oliik 04.01.10. 10:40

Zīmogs izmaksāja 19.20 Ls, tam pasta izdevumu nebija, jo bija jāizņem no viņu biroja Merķeļa ielā. Zīmoglakas 3 stienīši kopā ar pasta izdevumiem sanāca ap 5 Ls. 35 Ziemassvētku vēstulēm iztērēju tikai 1 stienīti :) bet tas ir atkarīgs no zīmoga izmēra

bubītis 05.01.10. 00:00 | Kāzu datums: 15.05.2010

Jāatzīst ka vismaz manis apmeklētajās grāmatnīcās Valters un Rapa un Rozes grāmatnīcā ar papīra izvēli bija bēdīgi :( Beigās atradām veikalā "Globuss" labajā pusē no galerijas Centrs galvenās ieejas - tur bija dažādu faktūru un krāsu papīrs, kartons utt.

S
Sintra 05.01.10. 12:40 | Kāzu datums: 22.08.2009

Meitene, kas man taisīja galda kartes, visu pirka Berga bazārā, tur esot kaut kāds veikaliņš ar visādiem smukumiem un labiem papīriem. Tur arī darbinieki pastāsta visu par un ap materiālu, kā papīru pareizi locīt, lai nepaliek švīkas utt. visu sīkumos izstāstīs, ja vien paprasīsi :)

j
janette 05.01.10. 13:23 | Kāzu datums: 22.08.2009

Tas veikaliņš Berga bazārā ir Ballera kanceleja, vienīgi papīru izvēle tur, manuprāt, nav neko liela, lai arī tai pat laikā var atrast kaut ko savādāku un interesantāku kā citos veikalos. Un pārdevēji ir atsaucīgi, tiesa.

a
aija.a 06.01.10. 09:54 | Kāzu datums: 01.07.2006

Daru zināmu,ka Ballera kancelejas veikala vairs nav. Tā kā es tur devu tirgot savus darbus (viesu grāmatas,fotoalbumus un kastītes),tad zinu droši.
Ja kas,varu piedāvāt zīmogvasku :) Ir 5 krāsas - sarkana,tumši sarkana,šokolādes krāsa,sinepju krāsa un tumši zaļa. Zīmogu vasks ir akmentiņos,pārdodu uz svara.
Joprojām varu "savest kopā" ar tām meitenēm,kuras tur strādāja un izgatavoja ielūgumus.

s
smaidosa 06.01.10. 10:48 | Kāzu datums: 18.07.2009

Par ielūguma nodošanu adresātiem- vismaz mēnesi pirms kāzām ;)

V
Vin:) 06.01.10. 10:50 | Kāzu datums: 24.07.2010

Paldies, tagad saprotu, kāpēc "izmalu" visu "Berga bazāru", un kanceleju neatradu :(

kuksiitis 06.01.10. 19:02 | Kāzu datums: 02.07.2010

lūdzu pastāstiet kā /kur Jūs drukājāt tekstu..

k
kerritta 13.01.10. 21:16 | Kāzu datums: 15.08.2009

Man pavisam oriģināls ielūgums bija :) Taisīju to uz diska.. samaksāju apmēram tikai 5 Ls :) Visiem tā patika :)

Izmantoju skaistu mūziku fonā + skaistas mūsu kopējās bildes = iznāva vnk super filmiņa :)

rafinja 13.01.10. 22:29 | Kāzu datums: 13.02.2010

Jelgavā uz Lielās ielas ir veikals Kanclers. Pieejami dažādi papīri, pērlītes utt.
Uzskatu, ka tagadējos krīzes apstākļos ielūgumus vēlams izsūtīt 3 mēnešus pirms kāzām, vai vismaz informēt visus mutiski un tad var izsūtīt vēlāk. Būt viesim kāzās nav lēti un jo vēlāk paziņosi par kāzām, jo lielāka iespējamība, ka kāds, ko ļoti vēlies redzēt kāzās netiks, tikai tādēļ, ka no sava niecīgā ģimens budžeta 1-2 mēnešu laikā nespēs atlicināt kāzām nepieciešamo summu. Dažiem maniem radiņiem tagad smagi laiki, tādēļ ļoti laicīgi brīdināju un nu visi ir atraduši iespēju tikt :)
Tekstu ielūgumam uzrakstīju uz datora wordā. Ieliku burtiem tādu rakstību kādā patika un pēc tam printēju ārā uz parastā printera ar melnu tinti, vienīgi printēju uz piena krāsas caurspīdīgu papīru, kuru pēc tam ar tekstu izgriezu ielūguma lielulā un tad ar karsto līmi (var arī superlīmi) ielīmēju iekšā ielūgumā. Pievienošu ielūguma paraudziņu, tik paraudziņā esmu tekstu uz parasta papīra printējusi. Sirsniņas taisīju no parastākajām mazajām pērlītēm, saverot tās uz drādiņas, kad bija pietiekami daudz pērlīšu, tad drāts abus galus satinu kopā un veidoju sirds formu-smalkā drātiņa tam ideāli padodas. Lente pirkta grāmatnīcā. Bantītes pati no viņas taisīju.

D
Dainuviite 17.03.10. 16:23 | Kāzu datums: 24.07.2010

Es papīrus nopirku Baltijas papīrā, un lentītes SIA "Lenta 12" Jelgavas iela 68/78 - tur tiešām ir vērts aizbraukt, jo tur ir lielāka izvēle un arī lētāk kā centra veikalos. Piemēram nopirku kaprona lentu 7mm platu par 10 santīmiem metrā, tādu pašu ielūguma paraugam nopirku veikalā Abakhan veikalā par 39 santīmiem mertā. :)
Un tagad meklēju stikla pērlītes zelta krāsa ap 10mm - varbūt kāda var ieteikt kādus veikaliņus?

jamaica 17.03.10. 21:10 | Kāzu datums: 10.07.2010

Iesaku to pašu veikalu, ko rafinja. Protams, žēl, ka Jelgavā. Takā man mamma uz turieni katru nedēļu braukā, pasūtīju, lai iepērk papīrus, kartonus ielūgumu izgatavošanai. Ideāli papīri. Liela izvēle. Un aploksnes pieskaņotas ielūguma papīram- tādas gaiši zeltītā tonī. :)

lily_v 18.03.10. 09:57 | Kāzu datums: 14.08.2010

jamaica... arī man šāda toņa papīrs ielūgumiem :)