Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
kāzu tēriņi
Sveikas visas līgaviņas:)
Man Jums ir jautājums, laikam vairāk derēs tām kas jau šim visam procesam ir gājušas cauri:)
Es veicu aprēķinus kāzu tēriņiem, bet nes pēju orientēties kādas ir cenas konkrētām kāzu izmaksām- piemēram līgavas pušķis,ielūgumi, ziediņš līgavainiem, vedējiem utt. Jūs lūdzu varat padalīties pieredzē cik ir saprātīgi cena par dažādiem kāzu pakalpojumiem, iespējams kāda var ieteikt kur lētāk šo to var pasūtīt, iepirkt:)
Atvainojos ja šāda diskusija jau pastāv, un milzīgs paldies visiem pa padomiem:)
Arī šī tēma interesē!
Par puķēm - līgavas pušķis, mazāks pušķis (ko mest pēc mičošanas), divi pušķi, ko dāvināt vecākiem, piespraude līgavainim, auto dekori (paliels dekors priekšā un vēl nelieli dekori pie katru durvju roktura. lielais dekors bija uztaisīts tā, lai viegli var noņemt un pēc tam uzlikt uz galda viesu namā) - tas viss kopā maksāja ~Ls60, www.pukunakts.lv Man likās ļoti laba cena, jo biju dzirdējusi, ka citur jāmaksā ~Ls100 tikai par auto dekoru vien vai Ls50 par līgavas pušķi un tamlīdzīgus astronomiskus ciparus. Turklāt visi pušķi bija ļoti skaisti, līgavas pušķis ar rozītēm.
Par alkoholu - var aizbraukt uz Sprits & Wine outletu Andrejsalā. Tur vajadzētu būt labākām cenām nekā lielveikalos.
Par sulām/limonādēm - domāju, ka vislabāk ir pirkt, ja Rimi vai Maxima kaut kam ir akcijas cena. Mēs tā darījām - kādu laiciņu pirms kāzām palēnām sākām iepirkt vajadzīgos dzērienus, lidzko pamanījām kaut kam atlaidi.
Ielūgumu - visizdevīgāk sanāks taisīt pašiem. Atkarīgs no tā, cik eksemplāri vajadzīgi un kādus materiālus izmantojat. Bet tas var maksāt ~Ls20. Ja pasūta kaut kur, tad noteikti krietni dārgāk.
Puķes Ls60 (lielais pušķis, pušķis mešanai, 4 piespraudes džekiem, 2 rokassprādzes meitenēm);
Torte Ls70 (10kg siera 4stāvīga, apvilkta ar marcepānu) Oregano, Brīvības gatve 231;
Ielūgumi, galda kartes Ls70 (paštaisīti; aploksnes, papīrs, lentītes, spalvas; uz 70 cilvēkiem) Baltijas Papīrs, Ģertrūdes 23;
Dāvanas viesiem Ls60 (ar šokolādes dražejām pildītas 150ml burciņas) burciņas www.vinnis.lv
Galda dekors Ls40 (30 lielas baltas sveces) www.maritt.lv
Alkohols - Sprits & Wine outlets Andrejsalā;
Kāzu avīzes Ls8 (paštaisītas);
utt.
Man arī tieši par ziediem interesē - kur Jūs sūtijāt pa tik normālām naudiņām? Esmu iegājusi dažos ziedu salonos apjautāties, un mani "iepriecināja" - līgavas pušķi sākot no 35 Ls uz augšu (pa 35 apaļais rožu pušķītis no kādām 15 rozēm). Tāpēc ļoti vēlētos atrast floristi vai salonu Purvciemā, Teikā vai to tuvumā, kur nav tik augstas cenas.
Man ziedi izmaksāja praktiski neko - ss.lv atradu vienu sievieti, kas uztaisīja visu par 40 Ls, tas būtu - maksāju tikai par materiālu. Cenā bija dekors mašīnai, tad 4 mazi dekoriņi mašīnas rokturiem, pušķis man (ļoti smuks no daudz rozītēm, kādas 40, ja ne vairāk) vedējam un vīram piespraudes un vedējmātei 2 veidu aproces, bet tās gan nebija sanākušas kā biju iedomājusies. Pārējais viss gan bija ok. Galda kartēm izmaksas atkarīgas no daudziem faktoriem - pirmkārt - cik daudz vajag, kādas gribi, sūtīsi vai pirksi. Es sūtīju pie kolēģes draudzenes, par 35 galda kartēm samaksāju kādus 25 Ls, bet precīzi neatceros, iespējams, ka mazāk. Ielūgumus taisīju tikai kādu 5, atsevišķiem cilvēkiem, pārējiem pateicu mutiski. Man kāzās daudz kas sanāca pa lēto :) Tāpēc jāmeklē gali un var daudz labas lietas dabūt par lētām naudiņām.
Varētu lūdzu konkrētāku adresīti Sprits & Wine outlets ? :)
mūsu tēriņi 2009.gada vasarā...svinības Liepājā!
Svinību vieta - 500
galdi - 660
apģērbs + apavi (abiem) - 250
dāvanas viesiem, vecākiem, vedējiem - 200
auto - 0
ziedi - 50
baznicai + nodeva - 35
uzkodas pēc baznīcas - 30
alko - 130 (šampis, alus, vīns)
gredzeni - 110
vedējiem tēriņiem - 100
muzikanti - 200
fotogrāfe - 140
ielūgumi, galda, kartes, diplomi, medaļas, etiķetes - tik cik papīrs
sīkumiem - ...
hmmm.... mums sanaks krietni dargak...
Tas jau atkarīgs ir no daudziem faktoriem... piemēram, kur notiks svinības. tā kā pilis, mužas, lielas viesu mājas neņēmām, 500 lati mums bija par telpu īri uz 24 h un gultasvietas katram viesim. Tieši tāpat ir ar citām pozīcijām. Muzikanti bija vietējie, nevis "Apvedceļš" vai "Prāts vētra".
Protams, mums ir ari bus gandriz 100 cilveki, kas visu vel sadardzina.
no pieredzes neiesaku mašinas dekoru izmantot arī kā galda rotājumu. Var čābīgi sanākt. Mūsējais aizlidoja :)
Mēs esam ļoti bieži izmantojuši mašīnas dekoru arī kā galda dekoru .Ja labi piestiprina nekur nekas nevar aizlidot un parasti uz galda svaigs un smuks stāv.Protams jāskatās no kā veidots.Labi izskatās saulespuķes ,bet braucot viņām lapiņas lido projām .
Domāju, ja gribat izmantot auto dekoru arī kā galda dekoru, par to iepriekš vajag brīdināt floristi. Vismaz mūsējā teica, ka arī citiem pāriem tā ir taisījusi. Droši vien tad atšķiras dekora pagavošanas veids, floriste var piedomāt, lai tas būtu vieglāk noņemams un neizjuktu. Mums bija laikam no ķeizarkroņiem, gerberām un vēl droši vien citām oranžām puķēm.
Kādas cenas ir auto dekoriem + - , zinu ka pušķītis līgavai maksā apmēram Ls 30, bet kā ar auto - mēs vēlamies uz kapota un durvīm (rokturiem) ?