Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Ziedlapiņas baznīcā
Gribu, lai baznīcā kaisa ziedlapiņas. Kur lai tās nopērk lētāk? To, ka jāpērk ziedi, un tie jāsaplūkā, saprotu, bet kaut kā pasālīti liekas pirkt rozes par 1Ls vai vairāk gabalā, jo ja šādi ziedu bērni ir vairāki, tad prāva summa savācas.
Ir dārzniecības, kas uzreiz piedāvā ziedlapiņas - pajautā kādā tuvējā dārzniecībā. Vēl vari pajautāt uz tirgus tantēm, kas reāli pašas tirgo savus audzētos ziediņus - ar viņām var viskautko sarunāt :)
Un iesaku noskaidrot, vai baznīca atļauj kaisīt, jo ir tādas, kur neļauj neko kaisīt :)
centrāltirgū puķu nakts tirgū (no kādiem 5 - 7 rītā pirms ziedu rindas. tur var reāli lēti iepirkt rozes un citas puķes)
vienīgais painteresējies baznīcā, vai atļaus, jo man baznīcā ir paklājs uz celiņa un tās rožlapas var labi iemīdīt viņā, tāpēc man rožlapiņas 'nespīd'.
sniegaminx, ne vienmēr pie vainas ir paklājs - tas ir attieksmes jautājums, mums būs i paklājs, i ziedlapiņas. Vienīgi rīsus gan priesteris neļāva, smējās, ka tos nevarot salasīt - tos varēšot aiz durvīm - tur drīkstot mest kaut kartupeļus :D
Vin vispār lielākoties aizliedz dēļ paklāja, jo ziedlapiņas tajā tiek ar kurpēm iemīdītas un pēc kāzām paklājs jāstiepj tīrīt. tāpēc mācītāji un priesteri aizliedz tās kaisīt
Manējā baznīca ļauj ziedlapas kaisīt. Rīsus neļāva, jo zaļie iebilst- putni tos rīsus saēdas, vēderā tiem uzbriest un putni nobeidzas.
Jā, lielākoties jā, bet nav tā, ka - ja ir paklājs, obligāti neļaus. Tas ir jājautā konkrētajā baznicā :) mums ar visu paklāju ļauj.
Kur Tev baznīcā putni? :D
Aizej uz tirgu pāris dienas pirms kāzām un sarunā ar tantēm, nav jau tev vajadzīgas tās lapiņas no tiko grieztiem ziediem :)
Mums mācītājs arī atļāva kaisīt ziedlapiņas... tikai teica, ka būs jāsarunā arī par satīrīšanu...
Es vienreiz iegāju puķu veikalā Olimpijā un man tur pa velti izplūkāja rozes, kuras jau bija izņemtas no pārdošanas.
Tas par tiem putniem, kad rīsus kaisa ejot laukā no baznīcas. Es tādu lietu nezināju, tāpēc pati arī brīnījos :)
Uzjautā savam floristam, vai tuvējos ziedu salonos. Tā kā rozes, ko neizdodas pārdot tik un tā met laukā, viņi ziedlapiņas lēti atdod, "pārdod" jau sagatavotas maisos. Esmu tā bieži vien dabūjusi. Rožu galviņas jau sāk krāt pāris dienu iepriekš, lai būtu garantija, ka uz to dienu būs pietiekami.
Noteikti vispirms ieteiktu pamēģināt izmantot šo iespēju, pirms iegādāties rozes.
Tās meitenes, kas savus ziedus pasūta ziedu salonos, pilnīgi droši var jautāt tur savai floristei, jo tas bieži vien ir kā papildus bonus.