Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Tev garšīgi arī vajag, vai pietiks ar lēti? :)
Tā kā bildē nav vienkārša lauku torte - apskati konditorejas un cepējus, uzjautā cenu (atšķirsies vai Tu gribi meduskūku vai parasto biskvītu) un tiksi pie sev vēlamā rezultāta.
Tepat Precos ir daudz dažādu variantu.
Tā kā Tev līdz kāzām vēl ir gads, man liekas, Tu esi mazliet aizsvilusies ar to organizēšanu un cenu aptaujām jau tagad.
Neviens konditors vēl Tev īsti nepateiks, cik maksās milti un olas nākamgad ap šādu laiku.
Veiksmi kāzu plānošanā!
es mekleju konditoriju kur bus visizdevigak pasutit torti!!!! protams ka tadag man neviens 100% cenu nepateiks, bet cenu starpiba ir redzama jau tagad! paldies!!!!
www.majaskukas.lv
Iveta Rībena- ieej mājas lapā, uzzvani, izstāsti ko velies un viņa pateiks cenu. Mūsējo uzcepa par 7 LVL/ kg. 40 personām bija 5 kg.
superigi!!!! liels paldies!
Jā, majaskukas.lv ļoti garšīgi taisa tortes! pati esmu sūtījusi pie vīņiem,viss bija ļoti garšīgi,neviena gabaliņa nepalika :)
Un pie Ivetas arī lēti samēra ar citiem, turklāt izmanto tikai naturalus ingredientus. Var sarunāt arī tortes dekorēšanu un palikti viņa izīre bez maksas, ka arī piegade arī bez maksas
paldies! paldies!!!!!
idejas - http://www.pinkcakebox.com/
loti skaistas tortes! bet musu konditorijas pieprasis loti augstas cenas par tam!
Mekleju Riga vai Jurmala! bet paldies par palidzibu
Gardumiņš + - 7Ls/kg. Kafeinīcas atrodas gan pie bērnu pasaules, gan Marijas ielas, kur var nopirkt un nogaršot kūciņas (mūsu favoriti bija kuciņa Agnese un kuciņa ar iebiezenāto pienu), bet pasūtīt - Jūrmalas gatve 90.
Viņi piedāva izcept arī apaļo maizi ar ko sagaida jaunlaulātos (karavaj) - ir skaists un garšīgs - ~ 2ls gab.
Sodien aiziesu pie viniem!
Meitenes :) man ir muļķīgs jautājums - kā griež šīs daudzstāvu tortes? :) sāk ar augšu??? vai kā?:)
jā-man arī vienmēr interesējis kā viņas var sagriezt! :)
nu ok- ja sāk no augšas- augšējo stāvu visu sagriež..un apakšā tak zem tā stāva paliek nesmuks plikums..bez glazūras utt.... ja sāk no apakšas-tad vispār nav skaidrs kā viņu var sagriezt... nu padalieties lūdzu ar informāciju -jo arī man nav skaidrs... :)
Ja katrs no tortes stāviem likts uz statīva (tortēm!), tad sāk ar augšu un pēc iztukšošanas tortes statīva daļu noņem. Bet, ja neizmanto tortes statīvu, tad man ir jautājums, vai tortes augšējā daļa nevar ievelties tortes apakšējā daļā (ja torte sāk kust vai ir diezgan pašķidra)!? Varbūt vislabāk ir izmantot tortes statīvu - parocīgāk! :)
Man šķiet, ka ir ļoti neparocīgi šādas tortes sagriezt, it īpaši, ja katrai tortes daļai pamatne ir cieta un vēl ar glazūru, kaut gan tādas tortes izskatās vizuāli skaisti! :)
Atstājiet šo darbu profesionāļu ziņā.
Ja Jūsu kāzu mielastu apkalpo viesmīļi, lūdziet viņus talkā.
Izdariet pirmo griezienu, paņemiet gabaliņu un, kamēr to baudīsiet, viesmīļi ātri un veikli sadalīs atlikušo torti. Jūsu pašu ziņā, vai paņemt šķīvīšus ar torti no viesmīļiem un pasniegt saviem viesiem, tā apliecinot rūpes par viņu mielastu, vai ļaut torti tālāk izdalīt viesmīļiem. Dažos gadījumos jaunais pāris aiznes torti tikai saviem vecākiem, pārējo pabeidz viesmīļi.
Ja kāzu torte ir veidota 3 stāvos, tās dalīšana ir atkarīga no jaunā pāra tradīcijām. Internacionālajās kāzās ir gadījumi, kad augšējā kārta tiek noņemta, sasaldēta un ēsta pēc gada vai vesta baudīšanai uz citu zemi. Citkārt augšējais gabaliņš tiek piešķirts tikai un vienīgi jaunajam pārim - novietots priekšā uz galda vai istabiņā.
Tādā gadījumā to iepriekš dara zināmu viesmīļiem, un jaunais pāris griež vidējo kārtu. Augšējā tiek noņemta un aiznesta, kad sākās tortes dalīšana.
Ja šāds variants nav nepieciešams, un torte jādala pašiem, lūdzu, iepriekš pie konditora noskaidrojiet, kā pareizi izjaukt daudzstāvu tortes paliktni.
Ir paliktņi, kam ērti noskrūvēt kārtu pa kārtai dalīšanas laikā. Savukārt, ir toršu paliktņi, kuriem, noskrūvējot pirmo kārtu, atbrīvojās arī pārējās. Šinī gadījumā nepieciešams kāds palīgs, kas pietur vidējo kārtu, kamēr tiek izjaukts pats paliktnis.
Ieteikums, ja visas tortes kārtas ir vienādas, sākt ar augšējo vai vidējo kārtu. Ja visa torte netiks apēsta uzreiz, apakšējā kārta joprojām rotās svētku galdu un būs arī vizuāli baudāma nākamajā rītā.
Lai veicas!
Plašākai informācijai:
Kāzu norise soli pa solim - kāzu tortes dalīšana
Jūrmalā, Dukāta konditorejā painteresējies!
Savu kāzu torti arī tur pasūtiju! Tortes ļoti, ļoti garšīgas tur gatavo!
a kadas tur cenas????