Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Lūdzu padomu, nu jau, sieviņām
Sveika laimīgās sieviņas.
No Jūsu pieredzes, kad ir izdevīgi (atlaižu laiks) un vēlams pirkt kāzu kleitu un laulības gredzenus?
Runājot par gredzeniem, varbūt varat ieteikt Rīgā/ Rēzeknē kādu juveliera veikalu, kur ir vērts iegriezties apskatīties laulības gredzenus, jo plašs piedāvājums?
Kāzu kleitu visizdevīgāk Rīgas salonos ir pirkt novembrī-decembrī, tad ir vislielākās atlaides. Tas no manas pieredzes, pa novembri izstaigāju visus salonus un decembrī nopirku.
Par gredzeniem, iesaku salasīt mājās saplīsušās ķēdītes, auskarus, kurus nenēsā utml. un no sava zelta taisīt pie juevliera. Šāda klasiskā stīpiņa no sava zelta pie juveliera maksā ap 30 Ls. Es taisīju Jelgavā.
Paldies Agny par padomiem :)
Man ar līgavaini, laulības gredzenus gribās mazliet savādākus, ne klasisku, tapēc varbūt ir ieteikums, kur ir vērts skatīties, kur ir izvēle?
Par gredzeniem noteikti varu ieteikt salonu, kurā pasūtījām savējos, saucas Baltu saule. Nebūs tradicionāli, bet ar odziņu. Ir mājas lapa netā
Pēdējā laikā no daudziem var dzirdēt to frāzi salasiet zelta auskarus un ķēdītes un nesiet pie meistara lai pārkausē gredzenos ......nu nezinu...man nepavisam tā doma nu nepatīk...mums ar ta piedāvāja , bet mēs atteicāmies, jo mums ta doma nav pieņemama...nu tas katram individuāli....Ja runa iet par Rēzekni tad laulības gredzeniem te nav nekadas izvēles paši lūkojām ir likai tradicionalie un ir zelta gredzeni pa vidu ar balta zelta strīpiņu un viss vairak nekadas izvēles vispar nav tad iesaku lūkot citās pilsētās...
Es gan esmu PAR sava zelta izmantošanu, ja ir tāda iespēja un ja runa ir par līdz nākošo auru un enerģijām. Veikala zelts jau tāpat nenāk pa tiešo no raktuvēm, visticamākais tas ir no lombardiem u.c. zelta uzpircējiem... Mums mamma atvēlēja savu un tēta laulību gredzenus (tēta vairs nav) un tos tad arī pārkausējām jaunos. Domāju, tas ir ļoti mīļi un personiski. Un par abiem samaksājām 80 Ls - klasiskie riņķīši + gravējums iekšpusē.
Varbūt kāda ir pasūtījusi laulības gredzenus internetā?
piemēram, http://www.pompeii3.com ?
Kādas atsauksmes?
tieši tā, tu tāpat nezini no kurienes veikala zelts nācis. Otrkārt, tu saki nav izveles, bet juvelieris tev uztaisīs jebkādu! Un vel naudas moments, mūsu gredzeniem aizgāja 10 grami zelta, kas ir 300 ls, ko mēs ietaupījām.
arī es iesaku gredzenus izgatavot pie juveliera - vienalga, savs zelts vai juveliera zelts, gala rezultātā būs DAUDZ izdevīgak nekā veikalos!
biju izstaigājusi ļoti daudzus juveliersalonus, salīdzināju gredzenu platumu, smagumu, cenu....pie juveliera sanāca gandrīz 2 smagāks gredzens nekā veikalos pa to pašu summu. Un jāņem vērā,ka gredzens ar laiku dilst,līdz ar to labāk ņemt mazliet biezāku (nevis platākus,bet tā lai vairāk zelta,smagāks)
un patiešām - juvelieris var izgatavot pat visfantastiskākos gredzenus! (kas tad tos gredzenus taisa tajos salonos? arī juvelieri)
=)
es par savu klietu nosleedzu novembrii liigumu , kas tika apriilii shuuta ............:)
pavasarii shaada kleita maksaaja pa 100 LV vairaak
gredzenus pirkaam apriilii , bija kaut kaada akcija ietaupiijums 150 LV , nezinu vai pagaajushaas kolekcijas izpaardoshanaa vai kaa , pirkaam vienaa no spices veikaliem :) nezinu abiem patika dereeja kaa uzlieti :) samaksaajaam 200 latus par abiem gredzeniem , iekshaa gan baltais gan dzeltenais zelts ....