Kāzu plānošana
KUR dabūt / nopirkt...?
Lētāka versija viesu grāmatām, lentām u.tml.?
Mēģinām noorganizēt pasākumu par draudzīgām naudiņām - kurpes ss pirku lietotas (10 Ls), plīvuru arī (12 Ls), lietussargu arī jau citas līgavas sagādātu (10 Ls). Ielūgumus taisījām paši (izmaksas tik kartons, mežģines, iekšpapīrs, līmēšanas atribūti un smuka pildspalva), puķes būs no vietējās stādaudzētavas arī lētākas.
Esmu palikusi pie viesu grāmatas (negribas gluži par to 30+ latus izdot).. Mazbudžeta variantos pašas taisāt? Vai ir kāda laba un cenas ziņā draudzīga alternatīva?
Un kurā veikalā varat ieteikt lētākas baltās lentas, ko autobraucējiem sagādāt? Kur vēl kādus cenas ziņā draudzīgus risinājumus varat ieteikt?
No savas puses - tiem, kam nepieciešams lina mežģīnes, noteikti aizbrauciet uz Lentas veikalu pie Salu tilta, cenas precīzi 3-4x mazākas kā tajā vienīgajā veikalā, kur vispār atradām sev nepieciešamā platuma un krāsas mežģīnes.
Man bija doma pasutit e-bay.com. Tur tadas maksaa 9 - 10 LVL. Ar bezmaksas sutishanu.
Mēs savās kāzās izveidojām tādu kā vēlējumu koku. Koku zari tika atrasti mežā :), nokrāsoti balti, izveidoju arī tādus kā mazus iekarināmus svečturīšus, lai vakarā izgaismotos un blakus nolikām kastīti ar lapiņām uz kurām viesi varēja uzrakstīt savu vēlējumu un pēc tam to iekarināt "Vēlējumu kokā". Pēc svinībām lapiņas tik glabātas kopā ar citiem apsveikumiem un neaizņem daudz vietas :)
Es nopirku pati parastu baltu grāmatu, gandrīz A4 formāta un pati nodekorēšu un noformēšu kā vajag. Pirku jāņa rozes grāmatnīcā pa 4,50.
Pašlaik cītīgi gatavojos draudzenes kāzām, esmu organizatore.
Par viesu grāmatu...Tā kā viesu grāmatas ir dārgas un kāzās reti viesi pieraksta pilnu to grāmatu, es izvēlējos viesu grāmatu aizstāt ar iedvesmu burciņu.Mums (draudzenes) kāzās dominēs burciņas(gan ziediem, gan svecēm), izdomāju, ka viesi savus novēlējumus uzrakstīs uz mazām, skaistām, krāsainām kartona kartiņām un metīs tās stikla burciņā. Būs gan krāsaini, gan noderīgi.
Varbūt Tu arī vari izmantot šādu pašu ideju! Veikalā-bāzē Gemoss dažādu tilpumu burciņas ir pa lēto!:) Lai izdodas!:)
Atbildēju privāti.
Baltās mašīnu lentas un vispār lētas lentas var nopirkt Mūrnieku ielas bāzē. Dažādu platumu. Precīzi nepateikšu cenas,jo pirku pagājušajā gadā savām kāzām, bet tur ir liela izvēle. Vienīgais darba laiks tāds - līdz 17:30, ja strādā, tad grūti tikt un nedēļas nogalēs nestrādā.
Par viesu grāmatām: veikaliņā Perfetto.lv ir viesu grāmatas, par pusi mazākām cenām (http://perfetto.lv/index.php?l=1&Search=viesu+gr%C4%81mata). Var arī aizbraukt uz vietas un visu apskatīties. Taču domāju, ka lētāk varētu sanākt nopirkt parastu A4 blociņu , kuram iekšā ir baltas lapas (gan jau grāmatnīcās ir) un tad virsū pašai uztaisīt diazinu - ar lentītēm, vai ar kādu no simboliem vai sasaucoties ar ielūguma dizainu, ja pati taisīji. Vari vākus ar audumu attiecīgajā krāsā, kaut kā tā. DOmāju, ka tad pašizmaksa būs vēl mazāka nekā perfetto interneta veikalā.
Baltās mašīnu lentas un vispār lētas lentas var nopirkt Mūrnieku ielas bāzē. Dažādu platumu. Precīzi nepateikšu cenas,jo pirku pagājušajā gadā savām kāzām, bet tur ir liela izvēle. Vienīgais darba laiks tāds - līdz 17:30, ja strādā, tad grūti tikt un nedēļas nogalēs nestrādā.
Par viesu grāmatām: veikaliņā Perfetto.lv ir viesu grāmatas, par pusi mazākām cenām (http://perfetto.lv/index.php?l=1&Search=viesu+gr%C4%81mata). Var arī aizbraukt uz vietas un visu apskatīties. Taču domāju, ka lētāk varētu sanākt nopirkt parastu A4 blociņu , kuram iekšā ir baltas lapas (gan jau grāmatnīcās ir) un tad virsū pašai uztaisīt diazinu - ar lentītēm, vai ar kādu no simboliem vai sasaucoties ar ielūguma dizainu, ja pati taisīji. Vari vākus ar audumu attiecīgajā krāsā, kaut kā tā. DOmāju, ka tad pašizmaksa būs vēl mazāka nekā perfetto interneta veikalā.