FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Šos varu ieteikt...

Svinības lauku stilā viesu namā Kaplūži

V
Violla 07.12.10. 12:58 | Kāzu datums: 05.06.2010

Sveicinātas līgaviņas!
Paldies portālam precos.lv par iespēju mums dalīties pieredzē. Jums šobrīd gatavojoties kāzu svinībām, kas noteikti ir ieplānotas vasarā ir grūts laiks. Savas kāzas nosvinot pagājušajā vasarā varu padalīties savā pieredzē, jo man ir daudz brīva laika gaidot mūsu pirmdzimto. Man, pirmkārt, plānojot svinības, likās pats svarīgākais svinību vietas izvēle. Tā kā mani viesi viesi dzīvo Liepājā, Rīgā un ārzemēs, meklēju vietu starp Rīgu un Liepāju - Kurzemē. Ļoti labi, ka katram novadam ir sadaļa tūrisms- vietas svinībām. Kāzas vēlējos svinēt īsti latviskā stilā, tāpēc pilis un muižas mani neinteresēja, meklēju lauku sētu. Un tādu atradu Saldus novadā Kaplūži. Viesu namu apkārtne bildēs mani apmierināja, bet apskatot uz vietas, apkārtne izskatījās vēl skaistāka, arī ēkas būvētas lauku ainavai piemēroti. Apkārtne ļoti sakopta ar siena zārdiem pļaviņā, dīķīšiem, teritorijai apkārt iekopts mežs, meža malā zied magones, rudzupuķes, kliņģerītes, jasmīnu un ceriņu dzī'vžogi, aka senlatviešu stilā un sirsniņmājiņa. Vēl tikai īstai idillei pietrūka lopu kūts, bet viss pārējais bija lauku sētai atbilstošs.
Ieplānots man bija lūgts uz svinībām 70 viesus, tāpēc man nācās īrēt visus trīs namus, bet līdz ar to es dabūju pamatīgu cenu atlaidi, un cena tiešām bija ļoti laba-440 Ls. Mani viesi gulēja gultās, atsevišķos nummuriņos, nevis uz matračiem vai kopējā telpā. Svinību zāle ļoti gaumīga un blakus fantastiska terase, no kuras paveras skats uz skaisto apkārtni. vislielākais gandarījums par saimnieces pretimnākšanu, jo faktiski par vienu cenu mēs izmantojām telpas dienu pirms svinībām, to dekorēšanai un pagrabu, tur saliekot dzērienus. Laipnā saimniece mums piedāvāja godavārtus, apgleznotas glāzes uc dekorus neprasot papildus maksu. Arī iedeva sarakstu ar istabiņu izvietojumu, kas ir ļoti svarīgi, kur katru viesi izguldīt. Svētku vakariņas un brokastis bija ļoti gardas, galdus klāja un mūs apkalpoja Kaplūžu saimnieces ieteiktā šefpavāre ar savām galdameitām, cena arī bija ļoti laba- 8Ls par personu. Līgumā bija minēts, ka telpas jāatstāj plkst 12:00, bet ar saimniecīti vienojāmies palikt līdz plkst. 14:00, arī par to saimniece papildmaksu neprasīja. Par simbolisku samaksu agri no rīta pirms brokastīm tika iekurta pirtiņa, ko daži viesi izmantoja, lai uzlabotu veselību un nopeldoties dīķī jutās spirgti. Pats svarīgākais, mūsu viesus netraucēja nekādi oficianti, bārmeņi vai istabenes, kas parasti raksturīgi ir pilīm un muižām. Mūsu kāzas tika nosvinētas tiešām īsti latviskā lauku stilā un viesi bija ļoti apmierināti.
Mēs nedzīvojam Latvijā, tāpēc ar saimnieci sazināšanās notika caur ē pastu, un saimniece tiešām ļoti izsmeļoši atbildēja uz visiem mums interesējošajiem jautājumiem. Novēlu, lai arī jums tik pat labi kā mums veiktos svinību vietas izvēlē!

0 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši