FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Šos varu ieteikt...

Mani kāzu gariņi

M
Meduskuka 22.05.15. 22:53

Mūsu kāzu diena nebūtu iedomājama bez daudziem izpalīdzīgiem gariņiem, kas to padarīja neaizmirstamu un šos cilvēkus mēs ar vīru ieteiktu nedomājot, viņi bija savu uzdevumu augstumos un izdarīja pat vēl vairāk nekā bija solījuši.

Toms Matisons – pilots, kas mūs kāzu dienā četrvietīgā lidmašīnā (modeli nepateikšu) izvizināja maršrutā Ādaži – Sigulda – Ādaži. Pēc kāzām sarunājoties ar vedējmāti sapratu, ka šis cilvēks bija vienīgais tik pretīmnākošs, kurš paziņoja, ka mēģinās realizēt jebkuru vedējmātes vēlmi un viss ir iespējams. Kad diemžēl kāzu dienai tuvojoties, atklājās, ka plānotā lidmašīna tiek iznomāta citam pasākumam, Toms aktīvi meklēja citu vietā un tas viņam arī veiksmīgi izdevās. Bija arī diezgan liela neziņa, par to, no kura lidlauka lidmašīna varēs pacelties, taču arī šajā ziņā Toms bija ļoti elastīgs un gatavs jebkuram variantam. Saprotu, ka ne tikai mēs paši kāzu rītā kreņķējāmies par to, ka nenormāli līst lietus, bet tas bija arī nepatīkami mūsu pilotam, kurš tikai pāris stundas pirms mūsu lidojuma saprata, ka lidojums būs iespējams, jo lietus mitējās un sāka spīdēt skaista saule. Toms ne tikai ekselenti vada lidmašīnu, bet ir arī ļoti komunikabls un izstāstīja visu, ko mēs varam redzēt pa logu, pateica, ko noteikti vajadzētu nofotografēt, ļāva pašai pastūrēt un iztāstīja par visu, kas redzams uz lidmašīnas paneļa. Un vēl ir tāda lieta, ka man sabiedriskajā transportā mēdz palik slikta dūša, nemaz nerunājot par lidmašīnām, bet Toms par to bija brīdināts un bija paņēmis līdzi gan košļājamās gumijas, gan ūdeni, gan ik pēc laika apjautājās, vai viss kārtībā un vai es jūtos labi, kas man likās ārkārtīgi jauki un iejūtīgi.

Šefpavārs Aleksandrs (http://izbraukuma-banketi.lv/index.php/lv/), kuru man ieteica vedējmāte, kura viņa pakalpojumus jau kuro gadu izmanto savām darba sporta spēlēm, ar savu pavāru un viesmīļu komandu attaisnoja visas uz viņu liktās cerības. Ja sākumā sanāca diskusija par to, kāpēc latvieši grib kāzās ēst omletē izvārtītu karbonādi nevis kārtīgu gaļu, kuru mājās ne visas sievas prot pagatavot, tad rezultāts bija ekselents, galdi vai lūza no ēdieniem, viesmīļi apkalpoja ļoti ātri un profesionāli. Tā kā bija tā, ka cilvēki maz ēda, tad jāsaka, ka viesmīļiem bija izcila humorizjūta un tikko kāds piecēlās no galda, tā viņa šķīvis atkal bija pilns, protams ar maniem viesiem tā varēja darīt, jo viņi to saprot un tas bija sarunāts ar Aleksandru, nedomāju, ka citā pasākumā tā darītu, ja jaunais pāris pateiktu, ka nekādā gadījumā nevienam neuzbāzties ar ēdienu. Visi viesi bija sajūsmā par gaļu, zivi, barbekju mērci un kūku, kas pazuda diezgan lielā ātrumā. Nākamjā dienā tika pasniegta soļanka, par kuru arī visi bija sajūsmā. Aleksandrs palīdz ne tikai sarēķinat, cik daudz nepieciešams ēdamais, bet arī to, cik daudz nepieciešams ūdens, sīrupi, kafija, trauki. Viņam nekad netrūkst padoma, ko sniegt un viņš ir pieredzes bagāts cilvēks. Un vēl mani ļoti sajūsmināja tas ka, kamēr mēs bijām prom, viesiem bija jāuzraksta vēstule jaunajam pārim, un arī viesmīļi un pavāri bija uzrakstījuši un vēstulē bija ļoti jauki un patiesi vārdi un tas mani ļoti aizkustināja. Pati esmu strādājusi daudzās kāzās un man ne reizies nebija ienācis prātā, ka es varētu piedalīties kādā viesiem domātā aktivitātē, šis bija ļoti jauks un sirsnīgs pārsteigums, it īpaši zinot to, ka pirms jaunā pāra atbraukšanas gan viesmīļiem, gan pavāriem nebija daudz brīvā laika.

Madara Struka – vizāžiste. Tā kā biju ļoti aizrāvusies ar visām citām lietām, organizējot kāzas, vizāžistes meklēšanu biju atstājusi uz gatavošanās beigām ar cerību, ka kāda draudzene man kaut ko varēs ieteikt. Mēnesi pirms kāzām sapratu, ka ir pēdējais brīdis un ilgāk gaidīt vairs nevar, sāku izmisīgi meklēt internetā atsauksmes par labām vizāšistēm, jo fotogrāfs bija teicis, ka visi saka, ka kāzās nevajagot žēlot naudu labam fotogrāfam, tad viņam šķietot, ka nevajagot žēlot naudu labai vizāžistei. Izrādijās, ka internetā nav tādas apkopotas informācijas, kur var ātri un ērti atrast informāciju par vizāžistēm, tad nu sīki un smalki apskatīju katras mājas lapu un kuras darbi iepatikās, tai rakstīju. Madara atsaucās ļoti ātri, kad uzdevu jautājumus, atbildēja ļoti ātri, tā kā es pat nepaspēju sagaidīt atbildes no citām vizāžistēm. Liels bija mans pārsteigums, kad tuvojoties kāzu datumam, neatbildētājas tomēr sāka interesēties, vai man viņu pakalpojums vēl ir aktuāls. Kad satikos ar Madaru, uzreiz brīdināju, ka nekrāsojos ne ikdienā, ne svētkos un man vajag kaut ko ļoti minimālu un Madara ņēma vērā manas vēlmes. Kaut ko uzkrāsoja un es ik pa laikam gāju skatīties spogulī un pēc manām vēlmēm tika vai nu veiktas korekcijas vai arī grimms tika likts tālāk. Madara ne tikai lieliski pieprot savu darbu, bet ir arī komunikabla, kas noder kāzu rītā, kad līgava ir sanervozējusies un ar savu čalošanu novērš domas. Ļoti patika arī tas, ka pēc fotogrāfa ieteikuma Madara noņēma vaigu sārtumu un padarīja to ne tik intensīvu, jo bildēs tas izskatījās savādāk kā dzīvē. Tāpat arī cena par pakalpojumu ir ļoti laba un kāzu rītā saņēmu arī nelielu dāvaniņu, kas bija ļoti patīkami, ka par mani ir piedomāts.

DJ Jānis Fabriks – jāsaka, ka vienlaicīgi uzrunāju vairākus dīdžejus, dīdžejiem gan ir izstrādājusies laba kultūra un visi atbild ļoti ātri un ir salīdzinoši atsaucīgi. Jānis tika uzaicināts uz interviju savas nosauktās cenas dēļ, kas likās salīdzinoši zemāka par citu nosauktajām. Sākumā ar līgavaini baidījāmies un nevarējām saprast, kas tam varētu būt par iemeslu, godīgi sakot, arī pēc kāzām nesaprotam, jo ar Jāni uzreiz ļoti labi sapratāmies, bija tāda sajūta, ja viņš atnāktu kādreiz pie mums ciemos, uzreiz ērti iejustos starp mūsu draugiem. Izrunājām visu sīki un smalki par to, kā viss kāzās notiks, tad Jānis padalījās ar savu pierdzi saistībā ar citām lietām, kam kāzās jāpievērš uzmanība, kas bija ļoti noderīgi un interesanti un vienojāmies, ka viņš ir mūsu dīdžejs. Nedēļu pirms kāzām izdomājām, ka mums ir nepieciešama kāzu dejas mūzika, kas sastāv no trim atsevišķām dziesmām, baidījos, ka Jāni trucēt ir jau par vēlu, taču viņš neatteica savu palīdzību un viena vakara laikā mūsu kāzu dejas mūzika bija gatava un tieši tāda, kā vēlējāmies.
Jānis kāzu dienā viesu namā bija ieradies ļoti laicīgi un, kad viesi ieradās, mūzika jau skanēja un bija salikti apgaismojumi, kas svinību telpu padarīja daudz greznāku. Kāzu naktī izrādījās, ka ar līgavaini esam vieni no izturīgākajiem ballētājiem un, tuvojoties četriem rītā, gājām pie Jāņa apspriesties, cik ilgi viņš vēl spēlēs un, cik mums jāpiemaksā par ilgāku palikšanu, liels bija mūsu pārsteigums, kad viņš pateica, ja reiz ir nosaucis gala cenu, tad tā arī ir un viņš vairāk neprasīšot. Nākamajā rītā vēl atklājās, ka Jānis atstājis savu flešu mūzikas atskaņotājā, lai pēdējiem viesiem ir ko klausīties, tad, kad viņš jau bija prom. Lūk to es saucu par pilnu servisu.

Gints Janševksis – fotogrāfs. Šis ir cilvēks enerģija, ļoti pozitīvs un ātri pielāgojās situācijai. Kāzu rītā ierodoties un saprotot, ka esmu diezgan sliktā garastāvoklī, Gints visu laiku centās jokot un uzlabot garastāvokli ne tikai man, bet arī pārējām meitenēm, kas beigās viņam arī izdevās. Tā kā pucēšanās bija iekavējusies, tad Gintam bija jāuzgaida, taču viņš uzreiz šo laiku lietderīgi izmantoja, lai pārlasītu kāzu avīzi un vēl vairāk iepazītu jauno pāri. Gints kāzu dienā ieradās eleganti ģērbies ar fifīgu tauriņu, taču tas viņu neapturēja jebkurā brīdī mesties zemē, lai iegūtu pēc iespējas labāku kadru. Ginta nosauktās cenas ir ļoti patīkamas un sadarbība ļoti viegla. Viņam vienmēr ir padomā kāda poza un nekad nav tāds apmulsuma brīdis, kad neviens nevar izdomāt, kādu bildi vēl varētu uztaisīt. Ja iedomājamies par fotogrāfu, tad mums ar līgavaini viņš asociēsies ar vārdiem „pierītes kopā”, bet tas laikam ir joks, ko saprotam tikai mēs paši.

Elīna Maslovska – kāzu video filmētāja. Meitene, kuras filmēšanas karjera sākusies nesen, taču ļoti mācīties griboša, labi sastrādājās ar fotogrāfu, viens otru papildināja. Ļoti agri ieradās manā dzīvoklī, lai laicīgi varētu visu sākt filmēt un filmēja līdz pat vēlam vakaram. Bija ļoti nemanāma un ar savu kameru atmosfēru nebojāja un mēs nevienā mirklī nejutāmies neērti vai tā, ka speciāli būtu jāpiedomā pie tā ko daram vai runājam, jo tiekam filmēti. Patīkami bija arī tas, ka Elīna visu filmēja nevis distancēti, bet visam juta līdzi un pēc filmēšanas mēs saņēmām patiesus komplimentus par skaistām kāzām un sevi kā foršu jauno pāri.

Dace – friziere strādā salonā Didi. Pirms kāzām gāju pie viņas diezgan bieži un man vienmēr bija garāks apkalpošanas laiks kā citiem, taču tas neietekmēja cenu. Dace vienmēr frizūras nostrādā ļoti rūpīgi, redz, kas piestāv un iesaka labāko variantu. Sākotnēji bija doma, ka mana frizūra būs ar daudzām lokām, taču pēc pirmskāzu fotosesijas secināju, ka man šāda frizūra neder un vienojāmies ar Daci par pilnīgi citu variantu. Frizūra turējās trīs dienas un noteikti turētos vēl ilgāk, taču mati kādreiz ir arī jāmazgā. Dace ir ļoti jauka un patīkama sarunu biedrene, kas nav mazsvarīgi kāzu rītā.

Pilns kāzu apraksts šeit: http://www.selig.lv/aiz-izkartnes/runa-rita/params/post/479118/ligavas-dienasgramata---rr-precas

4 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
E
Ehz_forshaa 22.05.15. 23:22

Paldies!!! Ļoti iedvesmojoši!! :)

A
Audrey 23.05.15. 00:34 | Kāzu datums: 31.07.2015

Šobrīd savā blogā mazliet rakstu par gatavošanos savām kāzām un jau zinu, ka pats pēdējais ieraksts(kas noteikti būs jau pēc kāzām), arī būs šāda veida - uzskaitot un pareklamējot cilvēkus, kas mums palīdz. Jo vismaz uz mani šādas atsauksmes/reklāmas nostrādā daudz vairāk nekā kkādas citas. :)

M
Meduskuka 24.05.15. 20:44

Audrey, pievieno, lūdzu, linku uz savu blogu, man būtu interesanti to palasīt :)

A
Audrey 25.05.15. 18:36 | Kāzu datums: 31.07.2015

Es blogā rakstu par dažādām tēmām(grāmatas, kino, teātris, pasākumi utt), tāpēc man tur viskaut kas ir. Par gatavošanos kāzām sāku nesen(ir tikai 2 ieraksti, bet prātā ir vēl idejas, par ko uzrakstīt). Tos var atrast, pameklējot meklētājā kā ''Piezīmes uz plīvura malām''.
Blogs:
https://happynorelle.wordpress.com/