Kāzu plānošana
Vecmeitu ballītes
Ja negribas to balli
Man jau tagad labākās draudzenes domā, kā organizēt manu ballīti, bet man NEGRIBAS, negribas neko no tām izdarībām, par kurām esmu lasījusi.
Esmu ar mieru ar meitenēm aiziet uz kādu koncertu vai teātri, bet neko citu.
Mēs ar draudzenēm šādās ballītēs parasti arī ejam uz kādu koncertu, vai kopā apmeklējam SPA vai kādu attālāku lauku pirtiņu. Nekādas pazemošanas tirgojot prezervatīvus un uzmācoties svešiem vīriešiem. Žēl, ja draudzenes uztaisa savu scenāriju nerēķinoties ar līgavas vēlmēm un pat nepaprasot viņai pašai, ko viņa īsti grib.
ja Tu pateiksi draudzenēm savas vēlmes, es domāju, viņas noteikti tās respektēs :)
Es savam draudzenēm pastastāstīju, ko es noteikti negribu. Nekas arī no tā nebija, bet pat iedomāties nespēju, ka viņas man kaut ko tik grandiozu noorganizēs. Nebija nekādas tirgošanas, nebija tizlu vienādu drēbju, nebija nekādas ākstišanās vai pazemošanas... Vienīgais, kas atgādināja standarta vecmeitu balliti bija vecmeitu zvērests un bijušo simboliska slīcināšana, tas ārī viss....
mums abiem vispār nebija un labi vien ir,tā jau nav nemaz mūsu tradīcija un zvērestu lasijām viens otram,kā arī bijušos uz viena tilta ar laikam vajadzēja aizmirst...sākumā gan pārdzīvoju,bet...nu ko lai dara,ja visas ir tikai paziņas un savā starpā nav pazīstamas,bet vienīgā un īstā bija aizņemta ar kāzu organizēšanu,kas vēlāk viņu attaisnoja,jo viss bija ideāli...
Skaidri draudzenēm arī pasaki, ka ja vēlas rīkot ballīti par godu Tev, tad lai ņem vērā Tavas vēlmes.
Es savām draudzenēm pateicu, ko nevēlos un ballīte bija lieliski manai gaumei un principiem atbilstoša.
Turpretī nesen rīkoju ballīti draudzenei un jutu, ka tās "ākstīšanās" priekš viņas ir par maz :), man bija neērti organizēt tādas muļķības, bet šajā ballītē balles karaliene ir topošā līgava un tikai viņas vēlmes ir svarīgas un vērā ņemamas :)
Obligāti KĀRTĪGI un sīki izruna ar draudzenēm, ko Tu nekādā gadījumā negribētu savā ballītē. Un stingri atruna, ka ja kas - Tu to nedarīsi vai nepiedalies, lai nebūtu pēc tam apvainojumu un pārprātumu.
Es arī izstāstīju draudzenēm visus savus tabu pirms ballītes, bet... droši vien ne īpaši mani klausījās :)
Es uzreiz pačukstēju vedējmātei, ka šo amerikāņu tradīciju nevēlos. Un par laimi tas tika arī ievērots. Vīriņš draugiem nebija spējis atteikt. Pirmais teikums naktī atbraucot mājās : "Kā tie p.. par mani 6 stundas no vietas ņirgājās" ... Gandarījuma nekāda. Bet protams, viss atkarīgs no draugiem
Mees ar manaam miiljajaam bijaam SPA, forshi shokolaades masaazhas, sarunas pie teejas par gaidaamo notikumu, vai taisni otraadi-par visu ko, bet tik ne par kaazaam!!!
Aprunaajies ar vinjaam, var jau pa mieriigo, pie viina glaazes, shashlikiem utml....
man paveicās, jo draudzenes mani ļoti labi pazīst un nojauta, ka tās izdarības man nepatiks. Tāpēc skaisti pasēdējām kafejnīcā, paklačojāmies no sirds un vispār jautri pavadījām vakaru : )
Paldies, meitenes, tik patīkami, ka neesmu vienīgā, kurai nepatīk Vecrīgā vīriešiem uzmākties, vilkt piedauzīgus krekliņus un tirgot prežus.
Sarunājām ar draudzenēm, ka brauksim uz īstu lauku pirtiņu kādā ekoloģiskā saimniecībā.
arī es biju pret. Bet dusmojos, ka mas vīrs nespēj atteikt saviem draugiem, un viņam būs, bet man nē....viss beidzās pilnīgi pretēji:))
Pienāk piektdienas vakars, atbrauc māsa, un saka braucam atpūsties. Viņa bija noorganizējusi kolosālu ballīti, kas atbilda visiem maniem principem. Pasēdējām kafejnīcā, iedzēram šampīti un vis ok. plus mazs pikants striptīzs. Super. Viņas zināja ka negribu tizloties pa ielām....un respektēja to
Savukārt vīra graniozā vecpuiša ballīte beidzās ar spēcīgu izgāšanos. naktī atbrauca mājās un raudāja, ka viņa ballīte, salīdzinot ar manējo esot bijis pilnīgs pīiiiiiiiiiii
Nu bet tad nerīko to ballīti. Vai tad nevar vienreiz izjautroties? Manā izpratnē iešana uz teātri draudzeņu pulkā nav vecmeitu ballīte, bet teātra apmeklējums. Tad nosvini topošās sievas godu ar meičām ejot uz teātri, nevis "rīkojot vecmeitu ballīti".
Tas protams jāpaskaidro arī meitenēm.
P.S. Manā izpratnē vecmeitu ballītes obligāta sastāvdaļa NAV uzmākšanās večiem Vecrīgā un prežu tirgošana. Tā ekoloģiskā pirtiņa un pasēdēšana kafejnīcā ar tak ir OK!