FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Vecmeitu ballītes

Ja ielūdzu draudzeni uz vecmeitu ballīti, vai arī uz kāzām ir jālūdz?

andinieks 07.08.08. 17:48 | Kāzu datums: 06.12.2008

Lieta tāda, ka manu ballīti organizē mana labākā draudzene, kura nu tagad tā mīļi apjautājās, cik meiteņu pavisam būs, un te nu es mazliet nonācu strupceļos... Man īstas draudzenes, kuras būs arī kāzās, nav daudz, bet draudzenes - bijušās kolēģes vai skolasbiedrenes, ar kurām uzturu kontaktu gan ir diezgan, kuras visas labprāt redzētu vecmeitu ballītē, bet, diemžēl, nevaru atļauties lūgt uz kāzām. Tāpēc vēršos pie jums, meitenes, kā jūs domājat, vai ir taktiski lūgt uz vecmeitu ballīti bet nelūgt uz kāzām? Kāda ir jūsu pieredze?
Paldies! :)

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
T
Taube 07.08.08. 17:58 | Kāzu datums: 28.06.2008

Manuprat vecmeitu ballite ir tikai tas, kuras bus uz kazam!

njuks 07.08.08. 17:58 | Kāzu datums: 06.09.2008

He man situācija identiska:)
Tiko gan biju vienai drudzenei pati uz vecmeitu ballīti, bet uz kāzām netiku aicināta!!
Tad nu Pēc sevis varu teikt, ka bija jauki priecāties kopā ar to meiteni! Vienīgi jāsaprot, ka to meiteņu, kuras nav lūgtas uz kāzām materiālais un artistiskais ieguldījums būtu jāsamazina, jo savā ziņa mums bija nelielas domstapības, ar meiteni, kura piedalījas kāzās, jo viņa bija iecerējusi šiku pasākumu un savukārt dažas no mums tomēr negribēja izgrūst lielu naudas summu, jo stulbi vai kā, bet tā doma , ka kāpēc man jāuzsauc , ballīte,ja nepiedalos līdz galam!!! Bet beigās atradām kompromisu, un domāju, ka vari aicināt kolēģes , bet tikai piekodināt tuvākās meitenes . lai respektē situāciju un neuzgrūž kaudzi darba viņam!!!

Nilly 07.08.08. 18:03

Arī man ir tāda pati problēma:( Bet tikai man tā meiteņu ballīte nav tik būtisks pasākums, tāpēc to plānoju svinēt tikai ar pašām tuvākajām draudzenēm! Man liekas, ka gadījumā meitenes būs meiteņu ballē, bet ne kāzās, viņām var būt skumīgi, jo pamatā sarunas būs par kāzām, vismaz tā ir bijis ballītēs, kurās esmu bijusi es!

E
Enki 07.08.08. 18:17 | Kāzu datums: 02.08.2008

manā ballītē bija meitenes, kas kāzās nebija. Bet manā gadījumā es organizētājai pateicu, ka man nekas iebilstams nav, ja tām meitenēm, kas nav aicinātas (visur atduramies pet finansēm) nav iebildumu, tad lai iet. Tā arī bija-man bija jauka ballīte ar meitenēm, kas tiešām gribēja mani "izvadīt" neatkarīigi no tā, vai ir aicinātas vai nē

nebēdniece_:) 07.08.08. 18:51 | Kāzu datums: 10.05.2008

Man bij otrādi, 2 draudzenes kuras bij kāzās ,nebij aicinātas uz ballīti. kāzās tās bij mazliet izbrīnītas ka man tāda bijusi, ieraugot kāzu avīzē. mazliet jutos neērti.
Bet toties visas kuras aicināju uz ballīti, aicināju arī uz kāzām.

andinieks 07.08.08. 19:21 | Kāzu datums: 06.12.2008

Jāpadomā būs par šo lietu, bet es vienmēr cenšos iedomāties sevi tajā situācijā kā pretējā puse. Laikam jau es priecātos par to vien, ka varu uz vecmeitu ballīti aiziet un saprastu, ka dzīve nav rožu lauks un pilnīgi visus, kurus gribētos redzēt kāzās, tomēr nav iespējams ielūgt. Reāli, ja taisu ballīti tikai ar tām meitenēm, kuras uzskatu par savām visīstākajām draudzenēm, tad kopā ar mani mēs būtu tikai četras...
Ai, nu nemaz nezinu, ko darīt... negribas nevienu sarūgtināt, ja es esmu tāds cilvēciņš, kas tādu situāciju saprastu, tad varbūt cita ļoti apvainosies...

nebēdniece_:) 07.08.08. 19:28 | Kāzu datums: 10.05.2008

Pareiz tu domā, dari kā tev liekas pieņemami. es arī priecātos par ielūgumu kaut vai uz vecmeitu ballīti. drošvien arī aizietu uz ceremoniju ar kādu puķi.
mani vairāk skumdinātu ja pavisam nelūgtu. skaidrs taču ka viss ir dārgi!

p.s. vien lietu gan uzmanies! piemērs no manām kāzām.daži mīļi cilvēciņi ,kuri vienkārši uzzinājuši par ceremoniju atnāca ,baznīcā sasveica, pacienājās baznīcas dārzā.. bija tik sirsnīgi un jauki, ka nevarēju saprast kā tas ir sanācis, ka viņus neesmu ielūgusi tālāk. dažu labu viesi no ielūgtajiem varbūt būtu pat mainījusi pret viņiem.
Tā ka nevienmēr tie, kurus redzi reti un pat ļoti reti, ir mazāk draugi un labvēļi par tiem kas biežāk blakus (īpaši par radiem, kuri aicināti pienākuma pēc)
p.s. nevienu brīdi nenožēloju ka esmu uzlūgusi darba kolēģes! lai arī parasti kaut kā neaicina...

D
Digna 08.08.08. 08:57 | Kāzu datums: 01.09.2007

Kad man draudzene lūdza sarakstiņu ar meitenēm, kuras vēlos redzēt savā ballītē, sastādīju tikai no tām, kuras bija aicinātas uz kāzām. Kaut gan uz kāzām biju aicinājusi visas kuras vēlējos redzēt un neviens tuvs cilvēks nepalika "aiz borta", jā protams vēl jau ir kursa biedrenes un kolēģes, ar kurām sanāktu foršs tusiņš, bet es justos neērti to foršo meiteņu priekšā, kuras ir pacentušās, lai man būtu forša balīte, bet es neesmu pacentusies ielūgt uz kāzām.

a
amnesia 08.08.08. 09:38 | Kāzu datums: 23.08.2008

manuprāt vecmeitu ballīte kā reizi ir tas brīdis, kad var aicināt arī tās, kuras uz kāzām neaicini - tieši uz studiju biedrenēm, kolēģēm tas attiecas, jo saaicināt uz kāzām varbūt būtu pārāk personiski, bet izballēies vecmeitu ballīē -- kapēc ne!
arī es aicināju uz vecmeitu ballīti vairākas, kas nav uz kāzām lūģtas -- tiesa, tām ir ielūgums tikai uz baznīcu
domāju visas taču saprot, ka nevar uz kāzām visus uzaicināt, bet kamdēļ uz vecmeitu ballīi neaicināt?

būtībā, tas jau arī atkarīgs no aktras situācijas, vienai tas ar viņas reālajām attiecībām tas liksies ok, otrai atkal liksies nesaprotami
- tāpēc vēlos vērst uzmanību, ka vajag darīt tā kā pašai liekas ok
ja jāsāk domāt - apvainosies/neapvainosies, tad laikam nevajag, man piemēam vispār nebija šaubu!

T
Taube 08.08.08. 10:08 | Kāzu datums: 28.06.2008

Nu ja... Man vecmeitu ballite asociejas ar vistuvakam draudzenem, tapec ari sakuma mineju, ka tikai tas kas uz kazam naks, tas ari bus ballite. Starp citu visas meitenes, kuras bija uz kazam, nebija bllite. Nevaretu iedomaties balliti ar 20 cilveku pavadijumu, miljakas kolegjes, kaiminjienes.

L
Līga 08.08.08. 11:52

Nu, manas domas, ka ballite ir tada simboliska atvadishanas no vecmeitas titula, no ieprieksheja visa, kas bijis ieejot sievas kartaa.Un ka reiz tachu katram ir dzives posmi, kuros ir bijushas kadas gana svarigas, jaukas personas, kuras diemzel ielugt uz kazaam nevar.Bet atcereties bijushos laikus, papriecaties kopaa var tachu atkal...Es, ja tadu balliti taisitu - ka reiz teishi salugtu visas tas meitenes ar ko kopaa varbut pat pudu sals esam apedushas, ebt vairs kontaktus isti neuzturam dazadu iemeslu del un uz kazam ticamak nevaretu uzaicinat , jo gluzji nespeju uztaisit kaazas, ka dazas citas valstis, kur tukstoshiem cilveku pat piedalas kaazas:DNedomaju, ka vecmaitu ballite ir dikti shauraa loka jasvin...Man ir dazadi dzives posmi bijushi, teiksim, agrak gaju pantomima un mes tur barinsh meitenju tak visu laiku bijam kopaa biezji.Nu nesanak man vairs ta uzturet kontaktus un pa retam sazinamies, bet uz vecmaitu balliti gan vairakas labprat ielugtu izlusteties.Tieshi tapat par citiem dzives posmiem " sakrajas" cilveki, kurus labprat redzetu atkal.
Protams, var jau uztaisit balliti vienkarshi tapat, bet nezinu, man liekas, ka vecmeitu ballites butiba ir ar tieshi tada - simboliski nosvinet un atzimet par to laiku, ko pavadijusi esi prims tam bez tas savas otras pusites.Ta kaut kaa...
Es lugtu tadas meitenes un velak ieligtu uz svinigo dalju.Bet savviesigajaa - tikai pashus tuvakos ar otram pusem.Viss.

ligii87 08.08.08. 13:26 | Kāzu datums: 21.06.2008

Manā vecmeitu ballītē bija tikai tās meitenes, kas bija lūgtas arī uz kāzām.
Bet ja ir runa tīri par finansiālo pusi - kā zināms (tagad varbūt izklausīsies skarbi), vecmeitu ballīti pamātā apmaksā līgavas draudzenes un kāpēc tad viņām (draudzenēm, kolēģēm u.c. meitenēm, ko neaicina uz kāzām) būtu jāatļaujas nākt uz manu vecmeitu ballīti un piedalīties organizēšanā un finansēšanā, bet es tajā pašā laikā nevaru atļauties viņas uzaicināt uz savām kāzām.
Cita lieta, ja kāzas tiek svinētas šaurā ģimenes lokā, bet ja iemesls ir finansiālā puse... tad, man liekas, viss ir skaidrs. Bet tas jau atkarīgs arī no pašām draudzenēm.

v
vineta 08.08.08. 13:43

Man šobrīd šī arī ir aktuāla tēma, iedevu draudzenei, kura organizē man vecmeitu ballīti sarakstiņu ar meitenēm, kuras vēlētos tur redzēt, bet sanāca tā, ka tās meitenes, kuras netiek lūgtas uz kāzām ir atsaucīgākas, nekā tās kuras būs arī uz kāzām, tagad pati 'jūtos diezgan nelāgi pret tām meitenēm, kuras uz kāzām neesmu aicinājusi.

p
pekainite 08.08.08. 13:56

Es nevienu vispār neaicināju, pt nezināju, ka ballīte būs. Meitenes pašas, lai arī savā starpā nepazīstamas, ar līgavaiņa un mammas palīdzību bija saorganizējušās un uzrīkojušas superbaļļuku :) Atbildot uz jautājumu, es aicinātu arī tās, kas uz kāzām nebūs. Man liekas, mūsdienās cilvēki saprot, ka visus uz kāzām neuzaicināt, ja kāda negribētu piedalīties vecmeitu ballītē, tā būtu viņas izvēle. Ja tādu cilvēku ir daudz, kas itkā tuvi, bet uz kāzām neuzaiciniet, var uztaisīt traki jautru afterparty ;)

b
brenda 08.08.08. 16:05 | Kāzu datums: 16.08.2008

Manā baļļukā bija tikai tās meitenes, kas būs arī uz kāzām, jo baļļukā gribu redzēt tikai tās meitenes, ar kurām jūtos vislabāk. :) Un ja jau jūtos vislabāk, tad arī aicinu uz kāzām.

andinieks 10.08.08. 14:33 | Kāzu datums: 06.12.2008

Tava atbilde mani pārliecināja uz to, kur jau visu laiku biju sliekusies. Kur tad citur, ja ne vecmeitu ballītē, var apvienot visas meitenes, ar kurām kādreiz esmu mācījusies, strādājusi vai vienkārši tusējusies kopā!
Tagad zinu, ka aicināšu visas meitenes, kuras gribētu ballītē redzēt, bet jau laicīgi pabrīdināšu, ka ne visas varu ielūgt uz kāzām. Ceru, ka mani sapratīs un neapvainosies. :))

m
maijabuks 23.09.08. 15:20

Man liekas, ka droši var aicināt arī tās meitenes, kuras uz kāzām nav uzaicinātas, lai viņām kāds prieks :) Es tā arī darīšu, jo ne visas varu atļauties aicināt uz kāzām

inesegatis 24.09.08. 16:28 | Kāzu datums: 25.07.2009

Mana vecmeitu balite -tiks aicinatas :) tikai pasas labakas draudzenes.Un tas(meitenes)bus arii manas kazas! :)

Z
Zanjux82 23.07.11. 22:00 | Kāzu datums: 07.08.2011

Kāda jēga lūgt baru ar meitenēm, kuras pat nevēlies redzēt savās kāzās? Tas jau nav pienākums! Par sevi varu teikt - man nebūs nekādas "vecmeitu" ballītes tb - ar zaķu tērpiem u.c. derdzīgām lietiņām. Sarunājām ar tuvākajām draudzenēm vnk pie jūras atpūsties kopā. Tā - meitenīgi....

Alicante 26.07.11. 08:42 | Kāzu datums: 11.07.2011

Man jau liekas, ka tas ir katras pašas izvēle...Bet man, piemēram, būtu neērti uzaicināt uz vecmeitu ballīti, kur jebkurā gadījumā kaut nedaudz, bet tiks runāts par kāzām, bet uz kāzām neaicināt. Ja mani, piemēram, uzaicinātu uz ballīti, bet uz kāzām ne, es justos neērti pati tajā ballītē, es nemaz arī neietu uz tādu.
Piekrītu tam viedoklim, ka labāk lai ir maz meiteņu, bet pašas tuvākās, kuras gribas arī kāzās redzēt...