Kāzu plānošana
Vecmeitu ballītes
Torte?
Mums pavisam drīz būs pusgads kopš esam salaulājušies un es gribētu uzdāvināt savam vīriņam tortīti. Vai varat ieteikt kur var garšīgas pasūtīt? Rīgā..?
Gardumiņš, Matīsa ielā blakus "Drogām"
Man ļoti garšo Lido tortes un arī Gan bei!!!
Nomierināji :) Šodien pasūtījām Gan bei kūku kāzām...balstoties tikai uz vizuālo. Nekad neesmu ēdusi Gan bei tortes, bet mierinu sevi ar domu, ka jogurta torti nav iespējams uzcept negaršīgi :D
O ja, uz bildem tas Ganbei kukas izskatas perfektas! ari neesmu edusi..
oga_saldaa - Ludzu, pec kazam padalies, ka bija :)
Sarunāts :) Cerams, ka garša būs tik pat laba kā izskats...un izskats sakritīs ar to, kas bildē :D
Kāda no iekšas?;) Šokolādes, jogurta,biezpiena?
Man kaut kā negribas tās marcipāna tortes, liekas tādas mākslīgas!!! Gan Bei ir tikai jogurta tortes un cik tur maksā, ja vēlas pasūtīt uz kāzām???
manuprāt, iekšpusē varēja sūtīt, ko gribi.
Man vienk, ļoti garšo marcipāns... atzīšos, visu laiku spēru tās rozītes, kad kūka bija jau pusappēsta, tāpēc man noteikti būs, kas šāds :)
ps- ja torte nav zaļa vai zila, tad tik mākslīga neizskatās :D
Nu jā, laikam vainīgs arī tas, ka mna negaršo marcipāns...:)
Nu tad šī galīgi nebūtu Tavā gaumē.. :)
Pie katra Gan Bei ir stends ar bukletiņiem, arī mājas lapā www.ganbei.lv var aplūkot kūkas. Ir vismaz 30 dažādu veidu pildījumi un cik sapratu, tad taisa arī citādākas - ne tikai ar marcipāna virsmu.
Man atkal tās marcipāna kūkas liekas tādas svinīgākas. Pašai ar marcipāns īpaši neiet pie sirds, bet tādu vienkāršu Dzimšanas dienas torti ar negribēju...turklāt, man šķiet, ka tā kārtiņa ir tiiiiik plāna....tik, cik vien pārklājumam...ja būtu kāzas vasarā, tad gribētu zemeņu kūku, bez marcipāna, bet šķiet, ka ziemā šis ir vislabākais variants.
Mēs pasūtījām jogurta torti ar marcipāna virsmu un rozītēm (uz katra stāva pa čupiņai) un 2 gulbīšiem no baltās šokolādes virsū...un cukura pērlītēm bik. 3 stāvi (ne uz palikņiem) un maksājam 10Ls/kg. Pēc bukleta gan spriežot būtu jāmaksā 8Ls/kg (6Ls/kg kā jogurta torte + 2Ls/kg par noformējumu), bet nu...laikam inflācija skārusi arī viņus.
Pagājušajā vasarā biju kāzās, kur bija marcipāna kūka, nu tas ir 'tā augšējā kārta no marcipāna... Nu tā kārta bija samērā bieza... Jā, piekrītu, ka izskatās svinīgāk, skaistāk...:) bet kā jau rakstīji - man kāzas būs vasarā, tad es varētu atļauties sev zemeņu torti...:) Un to jau arī var noformēt svinīgi, lai viss pa skaisto neviss paratsā dzimšanas dienas torte...:)
Cik Jums ir viesu un cik kg kūku pasūtijāt?
Pērnvasar draudzene ar vīru kāzās bija pasūtījuši GAN BEI biezpiena torti... mmm, varu teikt vienu- ļoti, ļoti garda :) šobrīd apsveru izmantot šīs firmas pakalpojumus ari savos svētkos :)
Ai, štrunts par to marcipānu :D Topošajam ļoti garšo - varēs manu daļu noēst :D Bet protams, dabīgai kūkai nekas līdzi netur...vasarā, viss svaigs...zemenes bez maz vai no dobes, ne no Spānijas - pavisam cita runa :) Un tas attiecas uz visiem augļiem...vasara tomēr ir un paliek vasara :) (Pievienošu mūsu ierastās dz.d. kūkas - ar skaistas, ja uztaisa lielāku un VĒL krāšņāku, tad pa pirmo...bildes kvalitāte gan tāda...nekāda, bet slinkums kaut ko labāku meklēt :D)
Mums viesu maz - 30 cilvēki. Kūku ņēmām 5kg (vai 5,2kg precīzi nezinu - vīrietis pasūtīja). Kad citā vietā runājām teica, ka mums pietiekot ar 3kg. Nu nez...man jau liekas, ka 5kg ar būs kā būs, bet mums daudz dāmas, kas rūpējas par figūru, tad jau gan jau izvilksim :D
Nu re, šitai tortei uzliek vēl vienu stāvu, izdekorē pa kāzu tematikai, kāda nu kuram patīk... Un ritīgi labā lauku kāzu torte...:) Šitādas man iet pie sirds...:) bet vispār, es uz šitādām lietām esmu ļoti izvēlīga, man reti kura kūka garšo... bet es jau smējos - Cielaviņu laikam jau kāzu kūkas izskatā nevarētu likt...:D nomocītos ar griešanu!:)
Jā, tā griešana ir vēl viena problēma...nav ne jausmas kā šim pasākumam padodas marcipāna kūkas...iespējams, ka būs jautri (iztēlojos, kā marcipāna virsa pielīp pie naža un paceļās visas kūkas perimetrā...nice :D )
Šīs kūkas mums cep viena paziņa - tāds riktīgs lauku variants. Tur iekšā starp biskvīta kārtām vēl banāni, ķirši utt...
Cielaviņu varētu tādā variantā kā es pirmīt ļoti gribēju (Gan Bei ar piedāvā), ka uz kūkas statīviem ir salikti daudz mazi noformēti gabaliņi. Nu sanāk kā kūka, bet jau pa gabaliņiem un tikai pašā augšā ir maza kūciņa ar gulbīšiem. Bet Gan Bei šis variants maksā krietni dārgāk, jo it kā roku darbs utt...ja tgd maksājam 50Ls, tad par 30 tādiem gabaliņiem vajadzētu maksāt pie 100ls. Nu tik ļoti man tāda kūka nepatīk :D
Nu jā, man ar laikam tik ļoti tāda kūka nepatiktu...:) Man jau vēl laiks par tām kūkām izdomāt, bet es domāju, ka palikšu pie tā lauku kūku varianta...Kuram būs uzlikts virsū vīriteītis un sievietīte - tā grib puisis, lai beigās varam nokost viens otram galvu...:D
Jums nu gan tur maniakālas spēlītes paredzētas! Ritīgi sasmējos, iztēlojoties skatu :D:D:D:D
"...lai beigās varam nokost viens otram galvu...:D" - laba motivācija :D
Jā, lauku kūkas ir feinas :) Skaistas un garšīgas...mmm. Lai veicas kūkas izvēlē un galvenais - cepēja izvēlē! :)