Kāzu plānošana
Vecmeitu ballītes
Pašcepta krāniņkūka
Vai kāds varētu lūdzu ieteikt kā un no kā varētu pašas meitenes vecmeitu ballītes laikā uzcept krāniņkūku? :)) Tas varētu būt ļoti jautri, tikai trūkst saprašanas kā to izdarīt.
manā izpratnē vienkārši - ņem parasto biskvīta (tortes) mīklu, cep plātnes, liec kārtām un izgriez vajadzīgo zīmējumu un norotā attiecīgi ar putukrējumu un ogām vai ko vēl tur ;) par piemēru kā izrotāt ņem noskatīto paraugu (man šķiet ka internetā daudz bilžu) ;)
Var arī no kādas saldās masas uzveidot...tad tik skulptora dotības vajadzīgas :D
esmu redzējusi arī variantus, kad banānu izmanto :D
bet varu izstāstīt no savas kā vecmeitas ballītes organizatores pieredzes- pērn mana draudzenīti izgāja pie vīra un es kā vistuvākā draudzenīte rīkoju atvadu ballīti no vecmeitas dzīves :) no sākuma arī domāju, ka dāvināsim kūku ar dzimumlocekļa imitāciju, bet burtiski kūkas pasūtīšanas dienā sapratu- nē....es negribu neko tādu,kaut citi uzdevumi bija arī gana traki un pikanti... un tā nu mēs pasūtījām kūku ar divām sirdīm un virsū tekstu "vēl tikai 4 dienas".... kad draudzenīte ieraudzīja kūku, apraudājās.... teica, ka tas esot tik mīļi un negaidīti :) tā ka ne vienmēr vajag tortes ar dzimumlocekļa imitācijām :D protams, neko nezinu par savu kūku un savu ballīti, tomēr ja man ir jāizvēlas- tad es arī labāk tomēr kaut ko pa mīļo... it sevišķi tad, ja dara kā mēs- kūku pasniedzām tieši pusnaktī, kad jau iepriekš esi mazliet noskaņojis to līgaviņu uz skaistajām un laimīgajām domām par topošo vīriņu :)
Eh, es arī gribētu tādu ar divām sirsniņām :))
ou, tas gan pa mīlīgo :)
A man šo vienīgo reizi mūžā nebūtu iebildumi pret krāniņkūku :o) Galu galā ar sirsniņām jau var dabūt kāzās, kāzu jubilejās utt., bet tādu gan vairs nekad :D
piekrītu, BET tad patiesi līdz pašai kūkas pasniegšanai visam jābūt pa pikanto :) jo citādi vairs nav jēgas.... manā gadījumā pērn- pirms pusnakts jau bija mierīgi un mīļi uzdevumi (tā teikt, iztrakojāmies un tad noskaņojām meiteni lielajai laimīgajai mūža dienai), tādēļ tāda krāniņkūka galīgi nederēja... un labi vien ir, ka nederēja:D
Nu tā jau ir, katra līgaviņa ir savādāka. Viena romantiskāka, viena nerātnāka :D
Es gribētu labāk krāniņkūku, jo kad tad, ja ne šajā ballītē, otrreiz jau nevajadzētu, bet sirds kūkas gan citu reizi varētu būt... :)
Man arī bija krāniņkūka. :)
Paskaidrojiet man, lūdzu, kur slēpjas "prikols" šajā , hmm - izklaidē?
Mēs taisījām no melnā prinča! ļoti vienkārši un sanāca ideāli un iespaidīgi izmaksāja vien 5 ls :D
Hmm, es laikam arī esmu no tām līgaviņām, kam būtu jāpiepūlas, lai izrādītu kaut kādu prieku par "krāniņkūku".. Ceru, ka manas draudzenes līdz tādai kūkai neaizdomāsies..
Manas meitenes bija izdarījušas tā nopirkušas paratu kūku (kafijas), kam tie dekori bija vienkārši noņemami un ar Cibas putukrējumu izrotājušas atbilstošajā tematikā :D
..
man ledusskapī ar palika gabaliņš domāju, ka noēdīs ne acu nepamirkšķinās :D
MArtina Bekereja tadas taisa - paskaties www.bekereja.lv, viniem pat bilde bija :D
Man jau šķiet, ka var pats uztaisīt. Ir tāda šokolādes desa (cepumi, kako, sviesta, marmelāde, riekti, u.tml). Formu jau var uztaisīt kādu vien vēlies. :)
Pastāsties man arī, kas ir smieklīgs šādās krāniņkūkās?:)
Mūsu pašceptā kūka bija šāda! Un vecmeitnieku bez krāniņkūkas grūti iedomāties, tā ir mūsu draudzeņu tradīcija viena otrai ko uzmeistarojam :)!