Kāzu plānošana
Vecmeitu ballītes
Konkurss!
Jūlijā Precos.lv vēlas iepriecināt kādu no Jums ar jaukām dāvanām - ”Kāzu iedvesmas grāmatu” un gardo CAPS! trifeļu izlasi! Taču esam ļoti ziņkārīgi un vēlamies, lai vispirms izstāsti savus trakulīgos vecpuišu/vecmeitu ballīšu piedzīvojumus!
Līdz 28. jūlijam ieraksti šajā diskusijā, kādi bija neaizmirstamākie brīži, ko piedzīvoji savā vai drauga/draudzenes pirmskāzu ballītē! Ja vēlies, publicē arī trakulīgāko foto.
Mūsuprāt, interesantākā, neparastākā un visādi citādi foršā stāsta autors dāvanā saņems "Kāzu iedvesmas grāmatu", un izlozēsim arī trīs veiksminiekus, kas sevi varēsi palutināt ar CAPS! trifeļu izlasi.
Lai vasara turpinās!
*Dāvanas varēs saņemt Precos.lv birojā
Lai gan smalkākās detaļas aizliedz izpaust mans vecmeitas zvērests, ar prieku padalīšos savās superīgajās atmiņās:
* No rīta veikalā mani aizturēja par "zādzību". Es jau gaidīju, ka meitenes būs kaut ko šajā dienā sarūpējušas, tāpēc nepretojos, bet pārsteigums bija milzīgs.
* Mans zvērests bija tik nopietns, ka uz tā bija pat valsts zīmogs un prezidenta paraksts! Zvērestu man lika parakstīt, kamēr sēdēju "aizturēto busiņā", kurš pēc tam pārtapa par lieliskāko ballītes transportu visas dienaz garumā!
* Pārbaudījumi bira viens pēc otra - kaut kas jāēd, kaut kas jāzīmē, jāpārdod uzzīmētais un jādejo ar svešiniekiem! Smējāmies tā, ka sāpēja vaigi!
* Ballīti beidzām Rojā, kur dzīvoja man vīrs. Skatījāmies saullēktu, un stāstījām noslēpumus.
Šis ieraksts ir kā pateicība vēlreiz manām foršajām meitenēm par fantastisko piedzīvojumu! Mīlu jūs visas!
Īsais pastāsts un mazais ieskats manas superīgās krustmātes vecmeitu ballītē...Tā kā pati nu jau esmu saderinātās godā,tad "Kāzu iedvesmas" grāmata man lieti noderētu :)
Saulaina pievakare un mēs, ar strīpanām drēbēm un jūrnieku cepurēm galvās.
Mēs jautras un mazliet kautras, bet apņēmīgas dzīvi svinēt šonakt.
Jau mūsu kuģis piestātnē gaida un skaists stūrmanis valdoties smaida.
Pēc brīža jau ūdens smarža sveicina un mazliet arī stiprāka dzira mūs reibina.
Ar smalkām jūras veltēm un dzirkstošo glāzēs,
Daugavas viļņos kad krustmātes mīļoto vārdi pudelē grimst,
Kad meitenes pļāpā par jūrniekiem un bijušiem laikiem,
Kad lēni ar vēja brāzmām mūs Daugava sveicina.
Mums zvērests jāapliecina,ka šī nakts tik mums vienām būs zināma.
Mēs šonakt gribam dzīvi svinēt un jaunajai līgavai laimes vēlēt.
Pa komandtiltiņu nokāpjot vairs mūsu solis nav tik raits,
Prieks sirdī un smaidi sejās – nu mums šonakt dzīves jūrās kuģot gribās!
Pēc viļņu šalkoņas mūs sagaida jau zemes transportlīdzeklis,
Kuram sānos spilgtiem burtiem PARTY BUSS zīmogs iezīmēts.
Mēs braucam nezināmajā, kad kails likumsargs mums dejo savas dejas,
Mēs esam jautras un mazliet kautras, bet apņēmīgas dzīvi svinēt šonakt!
Kad mūsu dejotājs apliecina, ka šīs līgavas skaistums pat viņu apbur,
Mēs priekā atkal glāzes paceļam un skaistajai līgavai laimes vēlējam.
Mums naksnīgais brauciens tik ilgs un nebeidzams liekas,
Jau 3 mežu rindas aiz mūsu mugurām liecās...
Par jautro un viļņaino nakti mums atmiņas nākamā rītā tik nāk...
Kad paverot plakstus mēs redzam uz atzveltnes strīpainas drēbes un jūrnieku cepuri līdzās...
Viss sākās ar to, ka vecmeitai tika iedots saraksts ar lietām, kas viņai jāsagatavo šim pasākumam nemaz nenojaušot, ka nevienu lietu no tā nevajadzēs. Kad pienāca īstā diena vecmeitu sagaidīja pievilcīgs vīrietis uz motocikla, kas apģērba viņu rokera drēbēs un viņi devās izbraucienā, līkločiem pa Rīgu līdz norunātajai vietai, kur vecmeita tika sagaidīta ar skaļu mūziku un dejām. Saskandinājām glāzes un ballīte var sākties. Pa ceļam no Rīgas uz Liepāju vecmeitai bija jāpilda visādi uzdevumi, jāstāsta smieklīgi atgadījumi, Skrundas kultūras namā bija jāiestudē maza ludziņa, asaras no smiekliem bira.
Liepājā visas mūsu ieceres un plāni pagaisa brīdī, kad izkāpām no busiņa, jo laiks mūs pievīla un vajadzēja rīkoties spontāni. Neskatoties uz to vakars noslēdzās vēl labāks nekā bija plānots, palikam noīrētajā dzīvoklī, kur vecemitai bija jānolasa zvērests, jāgatavo dāmām vakariņas, meiteņu sarunas, skaļa mūzika un vakara teiciens „наши соседи слушают самую лучшаю музику”...... jābrīnās, ka kaimiņi neizsauca policiju, kaut gan varēja arī izsaukt, būtu vismaz vēl vairāk ko atcerēties Vakars noslēdzās pludmalē pie jūras, bet arī tur bijām uzmanības centrā un nepalikām nepamanītas.
Biju viena no dāmām, kas to visu organizēja, tā bija neaizmirstama diena, ko mēs visas atceramies vēljoprojām ar platu smaidu sejā.
Darba diena, kā jau darba diena... ne īpaši priecīga, jo ir taču 5dienas pievakare, bet maiņu darbs - jāiztur līdz 22:00. Tad nu tikko sākusi savu maiņu tieku patīkami pārsteigta, jo ierodas kolēģe ( kuru tikko kā nomainīju) un draudzene ar šķelmīgu smaidu, kas liecina par kaut ko "aiz ādas" :D .. man tiek pasludināts, ka darbs beidzies un jādodas līdzi draudzenei :)
Es jau , protams, uzreiz nojautu, ka šis vakars būs īpaši jautrs :D
Tiiku aizvesta uz vietu, kur pirmo reizi tikos ar savu vīriņu... tur mani gaidīja visas pārējās meitenes! Tiku ieģērbta veidolā, kurš atspoguļoja manu uzvārdu, kuru saņēmu pēc kāzām :) Parakstīju zvērestu un vakars varēja sākties ar pilnu jaudu :)
Tematika bija "Laimīgās stundas", lidz ar to - vakara gaita un maršruts bija pakļauts vietām ,kur norisinājās šī akcija..katrā no punktiem mani sagaidīja dažādi uzdevumi un ar katru nākamo pieturas punktu ballīte iegriezās ar vien trakāk :D Man ļoooti patika tas,ka visas meitenes aktīvi piedalījās un ļāvās tai plūsmai, kas tonakt bija... :D daudzas lietas tovakar darīju pirmo reizi un noteikti pēdējo , bet tas man vēl šobrīd raisa sejā lielu smaidu :D un varu teikt - lielu paldies visām foršajām, kuras parūpējās par to , lai tas vakars mums atmiņā paliktu kā viens no trakākajiem un liktu sarkt to atceroties :D Otrajā dienā vīriņš atzinās, ka izvilka visus manis palaistos kuģīšu kanālā ( jo viņš ieraudzījis mūsu bariņu aktīvi darbojamies pie Rīgas kanāla malas :D ) , kuros bija ierakstīta un palaista jūriņā mana biogrāfija :p :D Bet nu - ar to viņš parādija, ka ir ļoooooti mērķtiecīgs :) Pievienoju bildi, kurā ir redzams kā parakstu savu zvērestu... jo pēc zvēresta parakstīšanas nekāda sīkāka informācija par vakara gaitu nedrīkst tikt izpausta un arī citas bildes nedrīkst būt publicētas :D