Kāzu plānošana
Kāzu apraksti un bildes
Kāzas. Mūsu skaistais 02.06.2007....
Laikam arī man jāpadalās ar jums. Kaut ar nokavēšanos, bet kā sacīt jāsaka:"Kas lēni nāk, tas labi nāk!" :)
Pirmskāzu vakarā vēl padarījām pēdējos darbiņus, kas bija kopīgi darāmi un tad, mīļais ap 22:00 devās pie saviem vecākiem nakšņot(Mājas atrodas 2 min. gājienā viena no otras). Es aizgāju čučēt ap vieniem naktī, viņš ap trijiem. Viņi ar mammu internetā meklēja, kā pareizi salocīt smokingam piederošo kabatas lakatiņu. :D
Pienāca rīts,(plkst. 10:00) pamodos ar nokavēšanos, jo kad atbrauca frizierīte matus vēl nebiju paspējusi izmazgāt. Tā nu steigā, tika mazgāti, žāvēti mati, veidota frizūra un tad jau mierīgākā garā tiku pie meikapa (starpcitu biju pieaudzējusi skropstiņas;) ). Kamēr lika meikapu bij ieradies jau filmētājs un kāri tvēra katru mirkli, pat gribēja to, kā es kleitu velku mugurā, a krūštura ta zem tās man nebij :D Tāpēc ļāvām uzfilmēt tikai kā velku zeķes. Zvans no mīļotā. Viņš uztraucies, bet priecīgs, ka viņam izdevies pasūtīt tik burvīgu laiku, saulīte spīd un debesis zilas, zilas.
Un tad jau arī fotogrāfs klāt, vedējmāte arī.
Plkst. 13:40 visi jau saposušies, bet limuzīns vēl kavējas....Rīgā amatnieku svētki un sastrēgumu jūra. Ap 14:30 limo klāt un vedējtēvs atnes man pušķi, braucam uz baznīcu. Satraukumā pukst sirds.
Visi jau baznīcā, mēs ar tēti pie durvīm, sāk skanēt ērģeles un mēs ejam....
Viss sākas, mācītājs runā, viesi dzied, bet mēs redzam viens otru un esam tik laimīgi. Kad jāsaka solījums, asaras spiežas uz āru(bet mēs noturamies), mīļais vēl normāli norunā solījumu, bet es knapi kaut ko pīkstu. Un tad jau arī gredzeni, paraksti un tas ir ir galā. Ejam laukā no baznīcas, puķu meitenes kaisa rožlapiņas un mēs esam laimīgi.
Pie baznīcas laižam baložus, lai arī mūsu mīlestība un laulība būtu kā tāds brīvības lidojums. :)
Apsveikumi, fotogrāfēšanās, šampis un dodamies mazajā ceļojumā.
Izdarības bija tikai uz diviem tiltiņiem bastejkalnā, bet kopumā 7 tiltus pārbraucām. Bijām farmācijas muzejā un tikāies ar alķīmiķi, kurš mums deva mīlestības eleksīru. Rakstījām savas vēlēšanās, sadedzinājām, lai ātrāk tās nokļūtu tur augšā.
Devāmies uz vietu, kur viņš mani bildināja, tur viņš dabūja ierakt vīna pudeli ar karotes palīdzību. Vedējmāte gāja palīgā un pat savu manikīru nežēloja, raka ar rokām :)
Tad metām Daugavā pudeli ar vēstījumu, kurā bij rakstīts tas kā mēs šajā dienā jūtamies un ko novēlm citiem.
Un tad steigšu uz viesu namu, jo jau tā par stundu viss bij iekavējies.
Limuzīnā mums gāja ļoti jautri, runājāmies, dzērām šampi, smējāmies....
Kad nu piebraucām pie viesu nama, vedēji centās viesiem "iesmērēt" citu pāri. Bet šie neņēma pretī, tā ka nācās vien pašiem līst ārā no limuzīna.
Pirmie vārti:
Zāģējām baļķi, mīļais cirta bluķi pušu. Jo Viesu nama saimnieka dēls gribēja pārbaudīt būs pirts silta no rīta vai nebūs.
Otrie vārti - likām puzli.
Domājām, ka nu esam tikuši cauri, bet nekā degungalā aizvērās vārtiņi un trešie vārti gatavi. Tur vilkām no cepures mazus sainīšus un minējām, kas ir iekšā.
Un tad visbeidzot pēdējie vārti, Mīļais ņem mani uz rokām un nes pār slieksi. Uz sliekšņa saplēsa šķīvi, kā pienākas. Tad bij maize un sāls no vīramātes rokām, mīļums sāli man nežēloja. :D
Tad atkal dāvanu došana, sveču aizdegšna, tosti, ēšana, tad tiek izdalīti tituli, man bij septiņi sargi, bet tik un tā mani nozaga(atļāvos nozagties, jo redzēju, kas sargi nepilda savus pienākumus). Tad pirmais valsis, tiks skaists un mīļš ar Norah Jones - Come away with me . Tad jautrības un dejas turpinās.Un talāk laikam stāstīšu pie bildēm, tā vienkārši vārdos grūti izstāstīt.
ļoti skaisti! Saki, kur var dabūt tos balodīšus? :)