FB Pixel
e-veikals Ienākt / Reģistrēties
Šī tīmekļa vietne izmanto sīkdatnes, lai uzlabotu lietošanas pieredzi un optimizētu tās darbību. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat sīkdatņu lietošanai. Lasīt vairāk

Kāzu plānošana

Jautā citiem un dalies savā pieredzē

Kāzu apraksti un bildes

7.7.7.- Mūsu brīnumskaistā pasaka!

Anii 01.09.07. 14:37 | Kāzu datums: 07.07.2007

7 dienās Dievs radīja pasauli un cilvēku, manā saderināšanās gredzenā ir 7 dimantiņi, 7 krāsas varavīksnē, 7 dienas nedēļā, 7 notis muzikālajā gammā, trīs septītnieki spēļu automātā nozīmē lielo laimestu, 7 pasaules brīnumi, septītajās debesīs – svētlaimē - es esmu, kad lūkojos mīļotā cilvēka acīs, 7.7.7, – mūsu kāzu diena....

Iepriekšējā naktī mans mīļotais aizmiga jau pus divos, savukārt es iedzēru 3 baldriānu tabletes (bet vajadzēja laikam dzert 13) un aizmigu ap 3...
Pamošanās 7, tase kafijas, pēdējo mantu sakrāmēšana pa somām, pēdējās instrukcijas...

Zvana mamma saka, Kuldīgā līstot... paskatos pa logu – nelīs, es zināju, ka nelīs, biju jau visu laicīgi sarunājusi ar sargeņģeli... 

Paņemu plīvuru, diadēmu, rotas, zeķes, kurpes un 8.00 dodos pie friziera

Frizūra tiek taisīta 3 ar pus stundas, bet rezultāts ir burvīgs... Lai gan mani saraudināt ir grūti, taču, kad tika uzlikts plīvurs – sirds sitās kā negudra un acīs iemirdzējās asaras...

12.00 Skrēju pie draudzenes – frizūra, plīvurs, diadēma un džinsas... Pa ceļam strādnieki novēl septiņus bērnus  Kāda salīkusi tantiņa uzsauc: „Kakāja krasavica! A što odna? Ubežala?” Smaidu, saule spīd, sabiedriskā transporta pasažieru skatieni pilni pārsteiguma, garām pabrauc kāzinieku auto...

Ierodos pie draudzenes – līgavas māsas, kur ir mana kleita un jau gaida meikapa meistarīte... Ik pa brīdim piezvana radi, draugi – uzdodot organizatoriskos jautājumus... sāku satraukties...

Topošais vīrs ar vedējiem devies pie floristes un pēc limuzīna, visu ir paņēmis, neko nav aizmirsis, malacis...

13.15 - Tā, esmu uzkrāsota, meitenes palīdz apģērbties... baltajā, kuplajā kleitā kājas, rokas trīc... Līgavas māsas puisis aizskrien pēc konjaka, lai mēs mazinātu uztraukumu...

Uztaisu foto ar līgavas māsas melno kaķenīti... Uzvelku māmiņas saderināšanās gredzenu...

13.30 Pēc manis ierodas brālis, knapi ietilpstu viņa BMW, visa vienā tilā, acis vien spīd...

13.45 Piebraucam pie Rīgas Krusta baznīcas... Topošais un vedēji kaut kur tur skraida, iepriekšējais pāris un viesi vēl fotografējas...

20 komentāri
Skatīt ziņojumus: Augoši Dilstoši
Anii 01.09.07. 14:38 | Kāzu datums: 07.07.2007

13.50 Izkāpju no mašīnas un gatavojos iet iekšā baznīcā. Līgavas māsas, puķu meitenīte ir klāt ... tūlīt, tūlīt sāksies... Baznīca izrotāta pasakaini skaisti...

Anii 01.09.07. 14:39 | Kāzu datums: 07.07.2007

14.00 Sāk skanēt ērģeles un brālis ņem mani pie kreisās rokas, līgavas māsas un puķu meitenīte ar groziņu, kurā ir gredzeni, dodas pirms mums – un tad mēs....

Anii 01.09.07. 14:40 | Kāzu datums: 07.07.2007

Visi skatieni pievērsti man, mammai acīs asaras – un līdz ar to man arī... Gribas ātrāk būt līdzās mīļotajam, jo tur jūtos visdrošāk un vismierīgāk...

Anii 01.09.07. 14:42 | Kāzu datums: 07.07.2007

Viņš pasniedz man līgavas pušķi un sākas ceremonija... sirsnīga, un tieši tāda kā vēlējos... Jāsaka „jā vārds” un solījums: ...., mīļotais tik satraucies, es arī, bet nav ne mazāko šaubu par doto vārdu...

Anii 01.09.07. 14:44 | Kāzu datums: 07.07.2007

Ko Dievs savienojis, cilvēkam nebūs šķirt

Mijam gredzenus.. Nu manas mājas – viņa azotē, mūs vienojošais romantiskais skūpsts...

Anii 01.09.07. 14:46 | Kāzu datums: 07.07.2007

Parakstāmies laulības aktu grāmatā – es jau ar jauno parakstu un mums izsniedz laulības apliecību... Pagriežoties pret viesiem esmu jau vīram labajā pusē  Esmu precēta un nu jau man ir cits uzvārds!

Anii 01.09.07. 14:47 | Kāzu datums: 07.07.2007

Viesi nāk mūs sveikt, ziedu tik daudz, ka vedējtēvs nespēj noturēt... Dodamies fotografēties..

Vedēji mums sagādājuši pārsteigumu – divus balodīšus – vienu baltu – otru pelēku – ko palaižam saulainajās debesīs pie baznīcas

Ļaužu tik daudz, ar visiem gribas parunāt, pateikt paldies, visiem fotogrāfiem pasmaidīt... Bija atnākuši arī cilvēki – kurus uz svinībām nebijām aicinājuši, ļoti priecājos viņus redzēt...

Redzēju kā pie baznīcas pienāk Laura ar saviem brāļiem, arī fantastiski skaista....

Anii 01.09.07. 14:50 | Kāzu datums: 07.07.2007

Pēc tam kāpjam savā lieliskajā 60-to gadu „Čaikā” un dodamies garajā ceļā uz Kandavu... Gandrīz visi garāmbraucēji sveicina, pīpina, māj ar rokām......

Tilti – uz pirmā mēs no vedēju dotās kastītes izņemam rotaļlietas – vēl pēdējoreiz spēlējamies kā bērni... uz otrā vedēji no braucošas mašīnas palaiž gaisā 7 balonus – tās mūsu blēņas – nejauši tie sastājas 6 kopā un viens atsevišķi, tās 6 blēņas vīriņam – viena manējā....

Anii 01.09.07. 14:52 | Kāzu datums: 07.07.2007

Tad pāri Talsu viaduktam viņš mani nes – ar cik soļiem pārnesīs – tik gadus kopā dzīvosim – sanāca 110 – pēc tiem 110 gadiem sarunājām nest vēlreiz pa šo pašu „tiltu”...
Man patīk šajā bildē – izskatās, ka vīrs mani nes uz baznīcu... :)

Anii 01.09.07. 14:55 | Kāzu datums: 07.07.2007

Pauze ar raušiem un šampanieti...

Sāk līt vasarīgs lietus... Tas bagātībai un auglībai... Pie nākamā tilta mēs saslēdzam ar atslēdziņu un ielaižam upītē brīnumskaistas sarkanām rozēm rotātas divas sirsniņas – viena atslēdziņa jāiemet upē, bet otra glabājas pie vedējiem – ja nu sadomājam iet katrs uz savu pusi, slēdzene jāatslēdz – vispirms jāatrod pirmā - upē iemestā, un tad jādodas pie vedējiem pēc otras  Saucam viens otra labākās īpašības, kādas nu ātrumā nāk prātā 

Anii 01.09.07. 14:57 | Kāzu datums: 07.07.2007

Apstājamies Sabilē. Diemžēl pabraucām garām referenduma vietai, nu nekas, atpakaļ jau nevar griezties... Vedējmāte salijusi pilnībā... Mašīnā dzeram šampanieti no vedēju dāvātām – speciāli mums darinātām glāzēm un rakstam jaunības grēciņus, no kuriem pēc kāzām jātiek vaļā... Metam burciņā, kas pēc tam jāsviež Abavā... Jokojam un smejamies... Lēnām pāriet lietus...

Pievērsiet uzmanību vīra sejas izteiksmei atvadoties no jaunības grēciņiem...

Anii 01.09.07. 14:59 | Kāzu datums: 07.07.2007

Uzrakstam vēstuli viens otram – ko nododam vedējiem glabāšanā – līdz pirmajai kāzu gadadienai.

Nu tad dodamies uz viesu namu „Imulas”... Tur mūs sagaida viesi un kāzu vadītāja Dace, kas sarīkojusi dažādus vārtus - pārbaudījumus (veiklības, garšvielu atpazīšanas un bizes pīšanas),

Šeit jāsapin kopā mīlestība veselība un bagātība, galā jāliek mezgls...

Anii 01.09.07. 15:00 | Kāzu datums: 07.07.2007

Izgriežam sirdi un kopā kožam grēka auglī... vīnogās... ļoti jauka ideja man šķiet, klasiskā ābola vietā...

Anii 01.09.07. 15:01 | Kāzu datums: 07.07.2007

Jāsniedz skūpstīšanās paraugdemonstrējumi...

Protams, šķīvis, bet arī interesanta versija – šķīvis apzīmēts ar sarkanām un zilām sirsniņām – katrs izvēlamies vienu lausku – saskaitām cik uz mūsu izvēlētām lauskām zilu sirsniņu – tik dēlu, cik sarkano - tik meitu...

Maize (izgriezta sirsniņu formā), sāls un ūdens no māmiņām...

Anii 01.09.07. 15:03 | Kāzu datums: 07.07.2007

Aizdedzam sveces – vienu sievasmāte, vienu vīra māte, vienu mēs :)

Garda un bagātīga maltīte (cik nu uztraukumā var ieēst), tosti, sveicam vecākus ar ziediem (abām ar mammu sāk birt asaras)... Viesi deva svinīgo solījumu... Ik pa laikam „Rūgts” (sākumā metam čupačupus kliedzējiem... bet tie ātri beidzas).. Mums tiek pasniegta vāze un vāle - vālei vienmēr jāstāv vāzē :)... Amatu dalīšana ar amata rīkiem... tika pasniegta arī jaunās ģimenes zīmogs

Imulās Apkalpošana pie galdiem – superīga!

Anii 01.09.07. 15:05 | Kāzu datums: 07.07.2007

Pirmais valsis – „Tu un Es” – Opus Pro (nevis Aisha) to tiešām var kā valsi izdejot, viss sanāca super, pa skaisto, kleita gan kā zvaniņš šūpojās, gan kā spārni plīvoja...mmmmm

Anii 01.09.07. 15:08 | Kāzu datums: 07.07.2007

Sākas absolūti neoficiālā daļa, rotaļas (spēle ar lakatiņu, tūdaliņ-tāgadiņ, Genoveva, putniņ-deja) dziesmu kari, dejas
Muzikanti ir lieliski, kolēģe ieteica, bet paši dzirdējuši nebijām, nu super

Viesi bija lieliski, atraktīvi, atsaucīgi un jautri... un – neviens nepiedzērās līdz bezsamaņai...

Līgavu sargāja mans brālis, līgavaini – draugs... Mūs mēģināja nozagt, taču tas nebija iespējams... tad nozaga manu sargu un vedējtēvu... viņus ieslēdza augšstāva istabā... Taču viesu nama saimnieks iedeva kādam no viesiem trepes, kas viņus izglāba – viņi izkāpa pa logu... Tomēr galu galā vedējtēvu nolaupīja vēlreiz – un tad gāja vaļā tik jautra tirgošanās – gala cena bija iedzerta „Tulamora” pudele un šampanietis līzingā...

Anii 01.09.07. 15:11 | Kāzu datums: 07.07.2007

Mičošana – biju teikusi, ka nevēlos klasisku mičošanu.... nevēlos vilkt nekādu aubi, priekšautu un pateicu stilu – tropisko, Hawaii... mīļotais vīrs nezināja pat to - izdevās vēl labāk nekā biju cerējusi – pirmkārt jau viss notika uz terases – blakus upe, aizdegtas sveces... vēlreiz pateicās vecākiem, viņiem izdalīja pienākumus – auklēt mazbērnus, nodrošināt ar naudiņu un ar auto...
Viesi sveica mūs ar īpašu dziesmu ventiņu valodā, (no izrādes Tobāgo), piedziedājums bija tāds:
Anit, Anit, tu i dulla, tu i dulla, es tev sak, Anit, Anit, tu i dulla, tu i dulla, tu i trak... (šī dziesmiņa dungojās pa galvu man un viesiem arī vēl 2 nedēļas pēc kāzām... )
Mums uzlika ziedu krelles, vīram iedeva ananāsu  un milzīgu – tiešām milzīgu gliemežvāku – tas esot kā mobilais telefons, lai varot mani vienmēr sazvanīt, man matos iesprauda puķi un iedeva lielu vēdekli... sievai esot tikai jāatpūšas un jābauda dzīvi

Anii 01.09.07. 15:15 | Kāzu datums: 07.07.2007

Plīvurs bija piestiprināts pamatīgi - kamēr vīriņš mēģināja to noņemt, viesi jau sāka dziedāt līdzjutāju dziesmiņas - sarauj saarauj Garais, un Olē olē olē olēee :)))

Pasniedzām dāvanas tuvākajiem un vedējiem... Mammām greznas šampanieša glāzes ar gravējumu, mūsu īpašo kāzu šampanieti, tētim albūmu mūsu kāzu bildēm un puzli ar bērnības bildi, māsai un brālim krūzītes ar bildēm, omītei un krustmātei mīļas grāmatiņas, līgavas māsām – foto rāmīšus, vedējiem lina gultas veļu un mūsu īpašo kāzu šampanieti, vedējiem un vadītājai – kausus ar gravējumu „Labākie vedēji pasaulē” 07.07.07. Paldies mūsu vedējiem, kas, neskatoties uz to, ka auklē mazu bēbi – piekrita un sarīkoja mums tik jaukus, pārsteigumiem pilnus mīlestības svētkus...

Brālis un vīra draugs sarīkoja salūtu, pēc tam... Kāzu kleitu nepārvilku.

Anii 01.09.07. 15:17 | Kāzu datums: 07.07.2007

Torte un šampanietis – torti bija cepusi mana mamma un tā bija četros stāvos, rotāta ar gulbīšiem, zemenēm, debešķīga, garšīga, gaisīga... tikai kā mēģināju to izbaudīt... tā kāds aicināja dejot ...