Kāzu plānošana
Kāzas Vidzemē
2017. gada līgavas!
Sveikas, topošās līgavas! :)
Vai šeit jau ir kāda, kas plāno iestūrēt laulības ostā 2017. gadā? Lai gan šķiet, ka laika vēl ir gana, tomēr, ja kāzām vēlamies gatavoties lēnām un daudz ko darīt pašas, tad ir laiks lēnām sākt gatavoties! :)
Lai gan nosaukumā minēju Vidzemi, droši varat rakstīt, ja esat no cita LV novada. :)
Sveika!
Plānojam nākošgad :)
Laiks ir daudz, bet tas laiks arī ļoti ātri skrien. Datums vēl nav, bet doma jūnijā. Esam no Liepājas, bet izskatas, ka taisīsim viesu namā pie Ventspils. Ceremoniju arī taisīsim laukā.
Sveika!
Arī mēs plānojam kāzas 2017.gada vasarā. Laika, lai gatavotos ir gana daudz, taču laiks skrien vēja spārniem. Pamazām ar līgavaini apskatām viesu namus. Viens kas vairak ir iekritis sirdī ir jau noskatits, tagad notiek sarunas ar viesu nama īpašnieci. Abi gan esam no Kurzemes, taču šobrīd dzīvojam un strādajam Rīgā. Noskatītā viesu māja ir Vidzemē, tas nozīmē lielu plānošanu, jo visi radi un draugi vairāk vai mazāk arī ir no Kurzemes, piejūras pilsētām. Diez gan talu sanāks viesiem braukt, taču uzskatām, ka tā ir mūsu diena un mūsu izvēle, ja gribēs tajā dienā būt ar mums, tad arī atbrauks :) vismaz ceram :D :)
Pagaidām tik vēl domājam par pašu ceremonijas vietu. Gribam dabā, taču nav skaidrības kur un kā..
Tā notiek mūsu gatavošanās. Kaut kas ir un kaut kas nav.. :)
Sveikas!
Mēs arī šobrīd lēnām plānojam, bet ik pa laikam iezogas doma, ka vēl jau daudz laika.. Bet, tākā daudz gribam darīt paši, tā vien ir.. :) Šobrīd jau esam nosvērušies par labu vienam viesu namam. Drīzumā brauksim apskatīt, lai pārliecinātos, ka tas ir īstais.. Esam padomājuši jau par visu, jo daudzus pakalpojumus (ēdināšana, foto, auto) runāsim caur draugiem. :) Runājot par ceremoniju, pašlaik turamies pie baznīcas. :)
Čau meitenes!
Arī mēs savai lielajai dienai esam izvēlējušies 2017.gadu. Tik tiešām liekas, ka vēl tik daudz laika, bet zinot cik ātri viņš paskrien, tā vien gribas domāt un plānot visu laicīgi. Arī mēs, iespēju robežās, gribam visu darīt paši. Precēsimies noteikti baznīcā. Esmu uzmetusi aci viesunamiem; Mūsu pusē - Ventspils, Kuldīga, Talsi, Kandava šķiet ka piedāvājumu klāsts nav ļoti plašs; tapēc tgd tik vācam info no citiem par iespējām atrast labu viesu namu šajā pusē.
Vai Jums jau datums ir izdomāts? Cik lielas kāzas plānojat? Mēs šobrīt pat īsti mēnesi neesam izvēlējušies, svārstamies par vasaru un rudeni. Labi, ka laika vēl pietiekami, nav jāsteidzass ar viesu nama izvēli. :)
Tā skaistā diena būs kaut kad 2017. vasarā. Dzīvojam ārzemēs, bet kāzas būs LV, tāpēc plānojam tūri pa LV kāzu vietām pirms Lieldienām. Tiešām ceru, ka šajā reizē atradīsim īsto vietu, parakstīsim līgumu, un tad mums vismaz būs noteikts kāzu datums. Pārējās lietas ir vairāk vai mazāk atkarīgas no datuma. Ceru, ka izdosies aizrunāt mācītāju, fotogrāfu, ēdināšanu, vakara vadītāju šīs vasaras laikā. Kleitu vajadzētu pirkt ap Zsv uz atlaidēm, ap to laiku vai rudenī arī aizrunāt dekoratori un vienoties par stilu un dekoriem. Pucēšanās un kūka būtu vienas no pēdējām lietām, ko varētu sarunāt nākampavasar ap Lieldienām. Cenšos plānot visus darbiņus laikā ap svētkiem un brīvdienām, kad esmu mājās, lai nebūtu daudzi papildus braucieni uz LV, bet tad jau redzēs, kā tas izdosies.
Tā jau liekas, ka laika ļoti daudz, bet tas paiet tik ātri! Grūti noticēt, ka saderināšanās gredzens jau 3 mēnešus pirkstā! Laikam atrašanās ārzemēs savā ziņā liek mobilizēties un neļauj ieslīgt tādā mānīgā drošības sajūtā, ka laika jau visam pietiks. Sevi zinot, 100% tā nebūs! :D
Palasot pieredzējušo līgavu iespaidus, rodas iespaids, ka pamatlietas jārezervē atmēram gadu iepriekš, ja vēlas tos populāros un pieprasītos variantus. Pagājušogad oktobrī un novembrī līgavas šokējās par to, ka daudzas vietas un profesionāļi jau ir rezervēti 2016. gada vasaras kāzām, tā kā mums laikam ap septembri/oktobri jau vajadzētu būt atradušām galvenās sastāvdaļas kāzām 2017. vasarā.
Sveikas!
arī es sevi varu pieskaitīt pie 2017. gada līgavām.
Uz doto brīdi ir apjaustas vēlmes ko gribam, ko nē, aptuvenais budžets.
Tā kā pati neesmu ievētījusies un draugs ne kristijies ne iesvētījies, tad esam uzsākuši iesvētības kursu.
Vedēji ir zināmi, oficiāli gan vēl nav uzrunāti, bet tā kā tie ir labākie draugi, domāju , ka viņi nojauš, kas viņus sagaida :D
Jūnija sākumā būs kristības un iesvētības.
Pēc tam arī aktīvāk ķersimies klāt plānošanai un organizēšanai. Pagaidām tikai vācam idejas.
Arī mēs pašlaik ejam iesvētes mācības un, jāsaka, tās tiešām palīdz aptvert to, ka precamies, jo ik pa laikam uznāk neticības sajūta. :D Mēs jau šonedēļ plānojam apskatīt viesu namu, lai būtu droši, ka ir īstais. Negribas gaidīt vasaru un tad apdedzināties, ka nepatīk.. Tad jau arī sāksim lemt par datumu. Izvēle liela, jo pagaidām visi datumi brīvi, neskatoties uz to, ka citos jau kādi datumi aizrunāti.. :o Arī mēs vedē'jus esam atraduši, bet oficiāli uzrunājuši viņus vēl neesam. Ceram, ka piekritīs.. :)
Sveikas!
Esmu 2017.gada līgava. Laika vēl ļoti daudz , lēnām sāku meklēt un domāt variantus. Šobrīd es atduros pret vairākām lietām:
1. Kur svinēt kāzas? ( Viesu nams un baznīca)
Paši mēs jau vairākus gadus mitinamies Rīgā, bet mūsu dzimtā puse ir Jēkabpils.
2. Kāds varētu būt mūsu budžets?
Sākumā domāju, ka tie varētu būt 5000 eur, bet ātrumā pārlasot cenas/izmaksas, saprotu, ka nebūs tie 5000. :(
3. Kas būs vedēji?
Saprotu, ka šeit cilvēkiem jābūt ar izdomu un talantu vadīt, lai kāzas nebūtu garlaicīgas. Ir pāris draugi padomā, bet vai tā nebūs pārāk smaga nasta viņiem?
Mees arii plaanojam preceeties 2017. gada augustaa. . Taakaa nedziivoju Latvijaa kaazas plaanot ir gruutaak.. vai variet luudzu ieteikt labu kaazu plaanotaaju agentuuru. Un cik jums plaanojat atveeleet naudu kazu sviniibaam.?
Plānojam 2017 gada pavasarī, pie Valmieras. Vieta ir izdomāta, un mazliet izsapņota, tāpēc tagad brauksim aši skatīties- vai patiešām der. Ceru, ka būs paceļamā cenā un ietilpība ļaus izguldīt visus.
Kad būs vieta, tad kā nākamo izlemsim fotogrāfu un mēģināsim aplēst ēdinātāju. Kad tas būs, tad varēs lipināt pārējos puzzles gabaliņus.
Plānojam kāzas 2017. gada jūnijā.
Izskatās, ka svinēsim vienu dienu, jo tīkamie viesu nami prasa pārāk lielu īres maksu par telpām un nakšņošanu. Neesmu gatava šķirties no 2500eur tikai par viesu namu.
Kleita jau man ir, kas man atvieglo satraukumu par tās iegādi :)
Fotogrāfus tagad apzinām, vedēji par 50% arī mums ir.
Sveikas meitenes. Malacītes ka savas kāzas plānojat tik agri. Tiešām liekas ka laika daudz, bet kad sāk visu apzināt rodas sajūta, ka esi jau pusi nokavējis. Piedāvāju atvieglot ielūgumu meklēšanu. Fb lapā Kartiņu dizains ir daudz interesantu ielūguma variantu. Pati tur savām kāzām atradu ielūgumus.
Jā, man tagad draud uzzinārt cik tas maksā, klusi ceru, ka izvēlētā vieta nebūs 2500.
Sveikas!
Arī mēs esam uzsākuši savu kāzu plānošanu. Sākotnēji bijām izdomājuši aptuveno budžetu, tomēr gandrīz visas izmaksas jau ir pieaugušas (ja pat ne dubultojušās), kad tiek saņemti reāli izcenojumi. Biju noskatījusi vairākus favorīt viesu namus, salasījos dažādus forumus par izmaksām iepriekšējos gados, tomēr reālās izmaksas ir pavisam citas. Pozitīvais aspekts ir tas, ka jo ātrāk uzzinām reālās izmaksas, jo vairāk laika paliek budžeta plānošanai un iekrāšanai :)
Laba diena :)
Arī mēs plānojam iesturēt laulības ostā 2017. gadā. - augustā, Vidzemē.
Jūlija sākumā dosimies viesu namu apskatē, lai saprastu, ko, kur un kā. Un pamazām jau tiek arī sastādīts To Do list, lai saprastu, kas jāpaveic, jāsagatavo un tamlīdzīgi :)
Ir vairāk vai mazāk jau skaidrs, ko aicināsim vedējos, vēl tikai jāizdomā, kā to foršāk izdarīt. Kur noritēs ceremonija, tas jau ir skaidrs, dzimtajā pilsētā - Smiltenē, vēl tik atliek izvēlēties vienu no viesu namiem. Bet to gan jau nolemsim pēc apskates.
Tāda pacilātības sajūta šo visu domājot un plānojot. Kā pa mākoņiem :)
Sveikas!
Arī mēs plānojam kāzas 2017.gada jūlijā. Gulbenes pusē. :)
Itkā liekas, ka gads ir daudz, bet tā vien būs..laiks paskries nemanot, jo vēlamies visus rotājumus taisīt paši!
Precēsimies pareizticīgo baznīcā, līdz ar to drīzumā man gaidāmas kristības :)
Viesu namu esam jau rezervējuši, meklējam ēdināšanas servisu..un visgrūtākais protams-atrast labu ,par saprātīgām cenām fotogrāfu..jo cenas ir kosmiskas :(
Vedējus esam jau izvēlējušies..tā kā pamazām pamazām kustam uz priekšu !
Sveikas!
Arī es esmu nākamā gada līgava :) Par cik es šogad palīdzēju māsai organizēt kāzas, tad tas viss nebija man tik svešs.
Lai cik traki tas neizklausītos, pa lielam viss jau ir skaidrs. Ja apmierinās mūsu izēlētā vieta, vairāk gan ja mūs apmierinās tās vietas saimniece, tad atliks tikai parakstīt ar visiem līgumus. Kāzas būs Liepājā. Ja, sanāks viss ar viesu namu tad datums būs 27.maijs. Dekoratore, muzikanti, vadītāja(kura māk latviešu un vācu valodu), fotogrāfe, ēdinātāji un viesu nams ir norezervēti, tagad atliek tikai iesist pēdējo naglu ;) DJ un auklīte arī varbūt jau būs, ja mums patiks tie no māsas kāzām un arī vedēji ir sarunāti.Par cik nedzīvoju Latvijā, un tagad pa vasaru būšu Rīgā, sarunāju jau kleitas mērīšanu pie Shehurinas :) Vienu vārdu sakot, paldies manai māsai, kas precēsies šogad!
Pagaidām viss process liekas dikti jauks, redzēsim kā būs kad laiks nāks tuvāk :)
Sveiks, meitenes! Uj - tā tikai liekas, ka laika vēl daudz, mēs precamies nākamā gada jūlijā un man likās, ka baigi laicīgi esmu sākusi visu plānot, bet reāli aizbraucām uz viesu māju, ko bijām noskatījuši un jau mūsu izvēlētais datums bija aizņemts - līdz ar to nomainījām datumu. Fotogrāfiem pāris jau painteresējos arī ar steigu jādod ziņa, jo ir vai nu aizņemti vai saka, ka grafiks jau strauji pildās. Tā kā meitenes - par lietām, kas ir nepieciešamas no malas - viesumāja, fotogrāfs, mūziķi, floristi utt. jāsāk domāt jau tagad, ja gribat, lai ir speciālisti, kurus vēlaties, nevis tie, kas ir palikuši neaizrunāti... :( Budžetu mēs arī plānojam uz 5000 eur, bet viesu mums padaudz - ar bērniem sanāk ap 75, bet vēl jau fotogrāfs un mūziķi arī jāpabaro, līdz ar to būs visi 80. Pagaidām nedaudz plānotās izmaksas pārsniedz budžetu, bet esmu likusi tādu maksimumu visām pozīcijām, ceru ietaupīt uz kādām pozīcijām pati gatavojot dekorācijas, jo man to patīk darīt un padodas, ziedus pērkot bāzē, kāzu kleitu ziemā, kad nav sezona. Lai mums visām jauks gatavošanās process! :)