Kāzu plānošana
Kāzas Zemgalē
Kāzas Jelgavā 2015
Sveikas, meitenes!
Vai te ir vēl kāda jegavniece, novadniece? :)
Bijām pieteikt laulības pie mācītāja, viņš mums teica- jūs man šovasar esat 36-ie. :) Daudz, ne?
Kā rit sagatavošanās darbi? Mēs tikai pagājušonedēļ sākām kaut ko meklēt, organizēt. Uz šo brīdi esam dabūjuši izziņu dzimtsarakstos, samaksājuši valsts nodevu un pieteikuši laulības baznīcā, esam sarunājuši vedējus, esam rezervējuši svinību vietu, sarunājuši kāzu kūku, fotogrāfu un muzikantu-vakara vadītāju.
Tagad aktuālais Nr.1- ēdinātāji.
Ko par ēdinātājiem izvēlējāties jūs?
Sveika. Es arii Jelgavniece. Mes baznicaa neprecesimies. Tikai zagsaa. Viss jau ir sarunats un rezervets. Dj, vaditajs, viesu maja. Edinatajus mums piedava viesu maja. Viesu maja livberzes pag. Zalie atvari. Nu mums var teikt ka viss gatavs. Protams, tikai palikusi siikumi. Sapirkt dekorus, ligavainim kurpes, aa un gredzeni mums arii veek nav. Bet taa nav probleema. :)
Es novadniece. Mes ari pashas galvenas lietas jau esam izdarijushi. Viesu nams, vaditaji u tml.
Sakara ar edinatajiem.. Mus ar edienu apgadas viesu nama virtuve, loti labi pavarishi.. bus vel jasatiekas un jaizruna sikumi.. Torti visdrizak rezervesim atseviski, lai gan viesu nama virtuve ari taisa tortes.. Ceremonija ar macitaju notiks ara, pie majas.. Bijam satikusies ar fotografu un ari teica, ka sogad kaazu bums)))
Es arī no Jelgavas, kāzas būs augusta beigās. Bet gan ceremonija, gan galds plānojas Skrundas muižā. Mums būs līdz 15 viesiem, tāpēc izdomājām lai būtu viss mierīgāk kāzas taisīt ceturdienā. Sākumā plānojam reģistrāciju taisīt Jelgavas tornī, bet kad sazinājos ar Dzimtsarakstu nodaļu, mums atteica. Pateica, ka viņi reģistrē tikai piektdienās un sestdienās. Bet ceturtdienās viņiem ir kāzu reģistrācijas cietumā :D Kad pajautāju vai tik tiešam katru ceturtdienu viņiem ir kāzas cietumā, gan neko sakarīgu nespēja atbildēt... Tāpēc arī ceremoniju pārnesām uz Skrundas muižu, lai viss vienā vietā. Pa lielam viss ir sarunāts un saplānots, palika tikai atrast frizieri un jāizdomā kur taisīt kāzu rītu. Mājās noteikti būs haos un fotogrāfam nevisai labas bildes varētu sanākt. Tāpēc tagad domāju par Jelgavas viesnīcu, bet negribās liekus 70 EUR izmest par vienu nakti. Jāpainteresējās vai var paņemt numuriņu tikai uz pāris stundām no rīta.