Kāzu plānošana
Kāzu aksesuāri
Gredzeni - dzeltenais vai sarkanais zelts? Un dimanti gredzenā.
Sveicinātas! Vakar biju laulību gredzenus lūkoties, esam jau izdomājuši, ka ņemsim sarkanā zelta gredzenus. Nu lūk, un vienā juvelierizstrādājumu veikalā pārdevēja diezgan nokaitināja ar savu vienīgo pareizo viedokli - gredzeni viņiem esot tikai dzeltenā zelta, tāds sarkanais vispār nevērtīgs, kaut kas līdzīgs paliekām no padomijas laikiem un Eiropā netiekot atzīts. Protams, šādas tantuka pļāpas nemainīs manas domas par zelta gredzena krāsu, tāpat ņemsim sarkano zeltu, bet radās interese, kā tad tur ir ar to vērtīgumu & gredzenu modi u.tml.? Man pašai šķiet, ka dzeltenais zelts izskatās tāds jocīgs (jo nav pie tāda pierasts), nezinu kā tur ir ar to viņa vērtīgumu un citām kvalitāti raksturojošām lietām, bet zelts taču paliek zelts? Saprotu, ka tā krāsas atšķirību rada dažādie metālu piejaukumi. Kādi bija jūsu gredzeni - no kāda metāla un kādā krāsā?
Vēl nevaru izlemt par dimantu (precīzāk - briljantu) esamību gredzenā. It kā jau skaisti, bet kā ar to praktiskumu? Nedaudz bail arī, ka varētu kādā brīdī akmentiņš izkrist, bet nu labi, tad uzreiz fiksais šāviens pie juveliera. Tās, kam gredzeni ar dimantiem, padalieties ar iespaidiem!
Mums ir sarkanais zelts - klasiskie rinķīši, bet biezāki.. Un par dimantiņiem, izlēmām, ka man tos iestrādāsim pa vienam par katriem 5iem gadiem laulībā! :)
Mums bija baltais zelts.
Nekādus dimantiņus nelikām praktisku apsvērumu dēļ - tas tomēr gredzens ikdienas valkāšanai, lai nav jābaidās, ka nobružāsies, kaut ka dumji likās visus mājas darbus ar tādu gredzenu darīt.
Un arī negribējās ikdienā staigāt ar dimantiem uz rokas.
Toties saderināšanās gredzens man ar akmentiņiem, to šad tad uzlieku, uzreiz īpašāka sajūta :)
mums gredzeni dzeltenais un baltais zelts , baltais ir vairaak , taa ka man zelts var teikt vispaar nesaista un lielaako dalju rotas man ir sudrabs , tad skatiijaamies arii vairaak balto zeltu , bet dzeltenais uzliek taadu akcentinju :)
nekaadi akmentinji mums nav , jo tieshaam ikdienas valkaashanai , bet mani viirs taapat lutina ar rotaam,kuraam ir pietiekami daudz daargu akmentinju .....
mans lauliibas gredzens taa teikt neeedas jau ar esoshajaam rotaam , kas mani ljoti priecee :)
Spriežot pēc veikalu piedāvājuma, jāsecina, ka sarkanais zelts tiešām nav modē. Mūsējie (izgatavoja juvelieris) ir no sarkanā zelta ar reljefu un pa vidu baltā zelta stīpiņa. Esam ļoti apmierināti! Es dzelteno zeltu ciest nevaru un uz manas ādas, kas lielāko gada daļu ir ļoti bāla, dzeltenā zelta gredzens izskatās neizteiksmīgi. Attiecībā uz krāsu un kvalitāti, tad tas tiešām ir tikai un vienīgi piemaisījumu jautājums.
Mums laulības gredzeni nav ar akmeņiem, bet man ir saderināšanas gredzens ar 20 briljantiņiem un saku kā ir - reizēm traucē, īpaši kad jāvelk zeķubikses vai kaut ari citas ikdienišķas lietas, jo tev jarekinas ar to ja ir akmeni tad tam gredzenam nav līdzsvara un vinjs tev griezisies oa pirkstu apkārt, kas var satraumēt ari tavu ķermeni mazgāšanas laika vai jebkuraa bridi kad tas nestaav pareizi.
Bet nju izdariet izvēli paši. Lai izdodas.
Sodien nopirkam zelta rinkus,4mm nu loti skaisti,un sakanais zelts no Krievijas,man loti,loti patik sarkanais zelts,dzeltenais nav manejais....
Aaaa,man klasiskie...nekadi brilijanti,nekadi raksti,tikai tirs,skaists rinkis!!
Mums arī būs sarkanais zelts. Bet tas tieši labi, ka retums. Piemēram, visā Čehijā nevar atrast sarkano zeltu, kad viņiem prasa, lai parāda kādus gredzenus ar sarkano zeltu, viņi bola acis un brīnās. Nu patiesībā, tā jau ir pārdevēju problēma, ka viņi nevar apmierināt visu pircēju vēlmes...
Man ir 4mm plati un iepaļa biezuma dzeltenā zelta klasiskie riņķīši ar ļoti rūpīgi iestrādātu 1 briljantiņu. Dzelteno zeltu izvēlējos, jo man tas patīk labāk, kā arī pie ādas toņa labāk izskatās. Teikšu godīgi, gredzens pilnībā netraucē, ir ļoti ērts un akmens arī labi turās, viņš dziļi iestrādāts gredzenā.